pühapäev, 2. oktoober 2016

Inno ja Irja kommenteerivad presidendikandidaat Kersti Kaljulaidi debatti

Inno: Minu arust on Kaljulaidil üks positiivne külg - ta on selline lihtne. Vähemalt välimuse poolest.

Irja: Jah, pole mingit soengut ega meik-appi. Ilmselt ei muuda ta ka presidendiks saades oma soengut ja riietust, jääb selline lihtne stiil.

Inno: Ses mõttes nagu soomlane, eks?!

Irja: Mhmh, väga soomlase moodi, tõesti. On küll jah!

Inno: Kuigi ta võiks osta neid gutši-mutšisid omale.

Irja: Ta on ses mõttes eeskujuks Eesti naistele, et lihtsuses peitub võlu. Tal on kogu aeg ühesugune soeng. Iga päev eri soengu tegemine on over-rated.

Inno: Ses mõttes nagu Evelini vastand siiski.

Irja: Evelini vastand täielikult jaa.

Inno: Kuigi, ma meenutan, Evelin oli ka lihtne tüdruk enne Kadriorgu minekut.

Irja: Jah, siit võib veel üllatus tulla. Aga ma millegipärast ei usu. Ma arvan, et Marina Kaljuranna suurim viga oli see, et ta oma Diori koti välja tõi. See maksis talle palju hääli, eriti maameeste hulgas.

Inno: Aga Kerstil võivad ka olla kapis sala-kotid?

Irja: Mh-mh. Jah, aga samas tal jätkub vähemalt tarkust neid varjata ja inimeste tundeid mitte solvata. Sama vea tegi Kristiina Ojuland, kes vehkis oma Chaneli kottidega. Kui tahad presidendiks saada, pole mõtet vehkida oma kallite brändidega.

Inno: Mhmh.

Irja: Mingi huuleläige siiski on tal.

Inno: Ta on natuke end üles löönud või?

Irja: Õrn huuleläige on lihtsalt. Aga see on võibolla telesaate grimmitoas pandud.

Inno: Mulle jääb kohati mulje, et ta pole nagu päris inimene. Et nagu robot või nii. Kunagi arutasime, et Ansip ei pilgutanud üldse silmi, et äkki on tulnukas.

Irja: Tema ikka pilgutab. Mitu korda pilgutas, ma vaatasin.

Inno: Et siis pole tulnukas. Aga sa enne küsisid, et kes teda esitas. Et kust ta üldse välja kargas niimoodi.

Irja: Jah.

Inno: Minu teada esitasid sotsid.

Irja: Sotsid vist jah olid esitanud. Samas reformikad olid vastu, alguses vähemalt.

Inno: Aga IRL oli poolt, kuna nemad tahavad Partsi sinna sokutada.

Irja: Jah.

Inno: Ning kesikud ja EKRE on vastu. Nii et ta ei pruugi läbi minna, kui Kaljuranna toetajad oma jonni jätkavad. Nad kukutasid koos Kallase ka läbi ju.

Irja: Mhmh. See pole ka veel kindel, kas kõik IRLi liikmed Kaljulaidu toetavad. Näiteks ultrakonservatiivseid IRLi liikmeid võib häitida see, et pole mehega sama nime peal ja lapsed mitmest suhtest. Kuigi samas Liisa Pakostal on ka mitmest suhtest lapsi ja ta pole ka mehega sama nime peal.

Inno: Jah, Kaljulaid on Pakostaga väga sarnane. Nad on enam-vähem ühevanused ka. Kuigi Pakosta käis 7. keskkoolis, Kaljulaid aga Mustamäe rajoonikoolis. Mind häirib tegelikult see Kaljulaidi puhul, et ta on selline karjerist. Läheb kasvõi läbi halli kivi. President võiks olla natuke leebema loomuga. Ma tean Kaljulaidi varasemast ajast, ta oli ikka päris karm tegelane. Selline nais-jõmm.

Irja: Milles see väljendus siis, see jõmlus?

Inno: Väljenduski tohutus karjerismis.

Irja: Mhmh. Ilmselt on sellepärast ka need suhted purunenud, et mehed pole seda välja kannatanud.

Inno: Tema nõrk koht ongi inimsuhted.

Irja: Samas võiks ta ju ära rääkida, miks suhted purunesid. See aitaks teda lähemale tuua, sümpaatsemaks muuta. Sest iseenesest katki pole, kui suhted purunevad, aga probleem on, kui sa sellest ei räägi, üle libised. Võibolla jättis mees teda maha, ta võiks ju rääkida sellest.

Inno: Ma kardan, et kui ta rääkima hakkaks, siis teda enam ei valitaks. Ta peab vaikima ja oma mehi peitma.

Irja: Mingil hetkel tuleb see välja, Ilvese kohta kaevati ka välja. Kas see on parem, kui ta on president?

Inno: Aga siis teda enam ei valitaks ju.

Irja: Kes teab, äkki just valitaks, aus ja avameelne president.

Inno: No ma ei usu. Eesti inimene ei armasta ausust. Temast saadaks valesti aru. Eestis tuleb just varjata kõike. Edu saadab neid, kes rohkem varjavad. Ma arvan, et nende eelmiste kandidaatide komistuskiviks saigi see, et liiga palju infot tuli. Näiteks Ilvesest ei teatud eriti midagi ja ta valiti lobedalt ära.

Irja: Jah, ja alles pärast hakkas välja tulema igasuguseid asju. Igasuguseid jubedusi. Ja siis ei jõutud ära kiruda teda ju.

Inno: Jah, ja nii saab olema ka Kaljulaidi puhul.

Irja: Tegelikult pole eesti rahvas siiani näinud tema meest. Mees oleks võinud tulla valimisstuudio saatesse ju. Meest on nähtud ainult Õhtulehe pildi peal. See on täiesti kreisi.

Inno: Nii nagu Ilvese puhul, tegelikult saab rahvas põrsa kotis.

Irja: Ilves ju vähemalt käis Eveliniga ringi, ta oli vähemalt nähtav. Siin on veel hullem, keegi pole näinudki meest ju!

Inno: Nojah, asi läheb järjest hullemaks iga korraga.

Irja: Võibolla on täiesti normaalne mees!

Inno: Kui kõik oleks normaalne, siis oleks see mees ammu välja toodud juba. Pole võimatu, et nad ei elagi enam koos. Et mees ei taha midagi kuulda Kerstist enam. Ma arvan, et nii ongi tegelikult. Et see suhe on ka läbi juba. Ja Kerstil on vaja kiirustada, muidu tuleb kõik sitt välja. Ta on selline üksik hunt, kes kõik enda ümbert minema ajab. Umbes nagu Savisaar. Selline nais-Savisaar.

Irja: Samas nagu ajakirjanikega jutt jookseb paremini kui Savisaarel.

Inno: Ta on noorem, petab ära lihtsalt. Savisaar on vanem ja tal on raskem suhelda ajakirjanikega.

Irja: Ta naeratab ka rohkem kui Savisaar minu meelest. Savisaar eriti ei naerata.

Inno: Aga tema naeratus on selline tehtud naeratus.

Irja: Arvad, et tehtud või?

Inno: Mhmh.

Irja: Mina ütleks seda, et tegemist pole ebameeldiva inimesega. Aga see, et ta on olema nõus üksikkandidaat, kes määratakse, siis ma ei saa teda toetada. Kui ta on nõus laskma end määrata, siis ütleb see midagi tema kohta.

Inno: Isegi Ilves ei lasknud end määrata. Ja teisel korral tuli Tarand kõrvale.

Irja: Ma mõtlengi, et see viib arvamuse sellest inimesest alla, kes on nõus laskma end määrata. Minu meelest ta peaks ise nõudma, et üks vastaskandidaat oleks, et oma väärikust säilitada.

Inno: Ta on harjunud määramisega. Brüsselisse ta ka ju määrati. Teda pole minu teada üldse kuhugi valitud.

Irja: Nojah, aga presidendi amet pole mingi Euroopa Liidu ametniku amet.

Inno: Nojah, aga nüüd tuleb välja, et siiski on. Et Eesti president on suvaline Euroopa Liidu ametnik.

Irja: Mis mulle veel tundub: tema jutt on ilus, aga tegelikult ta lihtsalt plägiseb, sealt ei saa midagi teada. Me saame lihtsalt sellist euroametniku ilusat juttu.

Inno: Jah, Euroopas see müüb. Näiteks Hendrik Hololei on ka väga hea jutuga. Euroopas läheb selline ilus jutt hästi peale, jutustamine on au sees. Sellepärast asjad ei liigugi, et ainult jutustatakse, aga midagi ei tehta ära. Kaljulaid ka ütles, et tema muudkui räägib. Aga siin on räägitud juba mitukümmend aastat sellest, kuidas ELis on asjad halvad, aga mitte midagi ei muutu. Rääkimine on küll ilus asi, aga sellest ei muutu mitte midagi. Minu meelest ongi see ELi põhiprobleem, et ainult räägitakse.

Irja: See on ka suur puudus, et ta pole Eesti inimestega reaalselt suhelnud. Ta tegelikult ei kujuta ette, mida Eesti inimesed mõtlevad.

Inno: See on tõesti suur puudus. Tegelikult oli just vaja sellist inimest, kes probleeme mõistaks. Aga nüüd tuleb Kaljulaiu jutust välja, et tema lihtsalt tahab oma euro-seisukohti teistele peale suruda.

Irja: Ta on täiesti out of reach, et räägib nendest pagulastest, et inimesed hakkavad pagulasi armastama. Mina sõitsin mööda Võrumaa külapoode ringi ja seal inimesed rääkisid sellest, et nemad näeks hea meelega, et pagulased jääksidki merepõhja. See on pime viha, asi on armastusest kaugel.

Inno: Temast pidi saama selline rahva ühendaja, rahvainimene. Aga ta on järjekordne oma tahte pealesuruja, selline nuiamees või -naine. Kes siis kehtestab Eestis Brüsseli võimu. Mu meelest on see Luksemburgis või Brüsselis olemine ja elamine tema maailmavaate ikka täiesti tuksi keeranud. Ta oleks nagu mingilt teiselt planeedilt.

Irja: Mhmh.

Inno: Üks asi veel. Ta kogu aeg rõhutab, et tahab rääkida. Aga samas on tal kindlad väljakujunenud arusaamad, millest ta ei tagane. Ma kujutan ette, et temaga saab väga raske olema, mitte ainult rahval, vaid kõigil teistel ka. Ta võib lihtsalt perutama hakata ja Eestit veel lollimas valguses näidata kui Ilves, kes öösiti Twitteris möllas.

Irja: Seepärast ongi kahju, et ta seda presidendirallit kaasa ei teinud. Siis oleks temast palju parem pilt jäänud. Ta oskab ilusti rääkida, aga kas sellel sisu on, seda ei tea kahjuks.

Inno: Mhmh.

Irja: Aga välimuselt on ta küll kõige kenam. Kui võrrelda Kaljuranna või Repsiga, on ta kõige kenam. Aga kas see presidendi puhul on kõige olulisem. Kui me võtame näiteks Martti Ahtisaari, siis ta nägi välja nagu siga.

7 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Nii innojairjalik- hakake jälle sisulisevpoole asemel kandidaadi välimuse kallal tänitama.
P.S oleks teil endil kunagi tarkust jätkunud Bel Airi asemel Radissonis ööbida, ei peaks Irja kleidiga voodis lamama vaid saaks osta spetsiaalse öösärgi nr XL.

Anonüümne ütles ...

Tere! Mul on Teile teema valine kusimus. Kas on tosi, et USA toetab Suuria islamiste ja tarnib neile relvi (missles)?

Inno ütles ...

Ametlikult toetab USA Süüria kodusõjas küll Süüria nn opositsiooni ehk valitsusvastaseid, aga mitteametlikult on nende hulgas ISIL-i toetajad ehk islamistid. Mis on kummaline, sest mujal sõdib USA ise ISIL-i vastu. Ehk siis sõdib USA Süürias iseendaga.

Anonüümne ütles ...

Tanan vastuse eest. Ma ei ole teemat jalginud. Tana naitas uks hispaanlane Gibraltari lennuvaljal suurt lennukit ja utles, et usa ja inglased toovad juba pikka aega lennukiga siia relvi ja need pannakse laevadele ja saadetakse Suuria islamistidele. Ma ei teadnud, kas juttu uskuda... Aga miks USA Suurias nii kaitub?

Anonüümne ütles ...

Mida ma voiksin lugeda, kust leida tema kohta objektiivset infot?

olge ise ka tublid ütles ...

Soovitan Süüria sõja jm globaalsete teemade jälgimiseks järgmisi saite:

https://www.davidicke.com/headlines

http://www.infowars.com/

Anonüümne ütles ...

Aitah!