pühapäev, 2. oktoober 2016

Lõpuks ometi hea puudesaade!


Kui ETV varasem puudesaade „Puutepunkt” tekitas mus oma lootusetusega alati musta masendust, siis Margus Saare juhitav „Iseolemine” on vastupidiselt väga inspireeriv. Seal portreteeritud inimesed on optimistlikud vaatamata neid tabanud saatuselöögile. Ei ole ainult ving ja hala, vaid näidatakse, kuidas inimene on abi otsinud ja abi saanud. 

Kui „Puutepunkt” ära lõppes, siis mul oli väga hea meel. Nii jubedat saadet ei soovi enam kunagi näha. Külmavärinad tulevad peale, kui sellele tagasi mõtlen - kõik need joonatanid ja muud õudused. Brrrrrrr. Aga samas jäi sellest lõpetamisest tühi koht - puudega inimesed väärivad oma saadet. Nüüd vaatan juba mitmendat nädalat huviga ja soovitan teile ka. 

Kes teab, võib-olla jõuab Eesti kunagi ka nii kaugele, et hakatakse tegema samasugust saadet nagu on Soome YLEs „Toisenlaiset frendit” - see on siis saade puudega inimestest, mida teevad puudega inimesed ise. Kajastatatakse nende elu ja tegemisi, reise ja sporditegemist ning ka armastuseotsinguid. Näiteks seiklevad seal kaks vahvat Downi sündroomiga neidu, kellest ühel on isegi oma boyfriend. Viimasel hooajal käisid tüdrukud Rhodosel ja üks saates osalenud noormeestest külastas president Sauli Niinistöt tema residentsis, kus tegi temaga intervjuu. Jälgin seda juba mitmendat hooaega. 

Millist Eesti presidendikandidaati teie puudega inimesi võõrustamas kujutaksite? Mina kujutaksin Marina Kaljuranda :).

Pilt: teleekraanilt. Margus Saar intervjueerib saekaatris käe kaotanud meest, kes on säilitanud optimistliku meele ja töötab perearsti abilisena.