reede, 14. oktoober 2016

Putin andis venelastele korralduse koju tulla

Väljavõte znak.com veebist.

Vene president Vladimiri Putin andis paar päeva tagasi korralduse kõigil Vene ametnikel, ning ametiasutuste ja riigifirmade töötajatel oma lähedased välismaalt koju saata. See on siis vanemad inimesed ja lapsed. Erandit ei tehta isegi neile, kes välismaal õpivad või on sinna püsivalt elama asunud.

Putin jättis ära ka oma visiidi Pariisi, kus ta pidi 19. oktoobril osalema Eiffeli torni kõrvale rajatud Vene õigeusu kiriku avamisel.

Ei tea, mida see küll võiks tähendada?

22 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

See tähendab, etkäib psühholoogiline sõda, mille eesmärk on survestada Lääneriike loobuma Vene vastastest sanktsioonidest, mis on Venemaa majanduse põlvili vajutanud ja samuti loobuma võidurelvastumisest Venemaa piiri ääres. Võrdub "tuumakatsetustega", mida aeg-ajalt korraldab Põhja-Korea, kui vaja USAlt toiduabi välja pressida. NATO on selgelt ütelnud - veel üks samm edasi ja saate peksa. Ukraina ja Gruusia oli viimane piir.

Kahju küll, Inno, aga sellised nupukesed, mida siin blogis treid, aitavad kaasa psühholoogilisele sõjale. Aga ega vastutustunne pole ju kunagi olnud kõige tugevamaks küljeks, eksju?

Inno ütles ...

Tegelikult on vastupidi: mida paremini ollakse valmis päris sõjaks, seda vähem mõjutab psühholoogiline sõda. Vaadake kasvõi soomlasi.

Anonüümne ütles ...

Psühholoogiline sõda on mõeldud rahva mõjutamiseks. Militaarsüsteem võibki valmis olla ja küllap nad näevad sellist tegevust ka läbi. Psühholoogiline sõda on aga just see, mis siin blogis kajastamist leiab - paanika õhutamine.

Soomel on olnud oma süsteemide ülesehitamiseks aega 70 aastat. Eestil 25. Hea, et niigi on nagu on.

Anonüümne ütles ...

Inno, tutvu ka selle arvamusega Venemaa isolatsioonist: http://echo.msk.ru/blog/gudkov/1854906-echo/
Ja ära tekita pidevalt oma blogis paanikat - kui sõda tuleb, on rahulik ja kaine meel vajalikum kui paanika, kui aga sõda ei tule, siis on samuti rahulik ja kaine meel parem kui paanika. Paanika kärbib otsustusvõimet.

Anonüümne ütles ...

Võiks ju pigem imeks panna, et sellist käsku juba kaks aastat tagasi ei antud.

LPR ütles ...

Minu jaoks tähendab see esmalt seda et saan oma naisele öelda konkreetse põhjuse miks mulle seda mootorratast vaja on. Sellega saab mööda maastikku sõita kui on tarvis asustatud punktidest lahkuda ja kinni kiilutud maanteid. vältida.

LPR ütles ...

Olen aastaid rääkinud, et tahan mootorratast osta aga ikka et surmariist ja surmariist. Putin annab mulle esmakordselt võimaluse see koik ringi pöörata ja hakata rääkima elupäästjast riistast. Mulle see psühholoogiline sõda päris kasulik. :-)

Anonüümne ütles ...

"Ukraina ja Gruusia oli viimane piir."
Ukraina ja Gruusia avantüürid on lääne enda poolt kokku susserdatud.

Anonüümne ütles ...

to LRP

Kas siis sõja korral sõidad üksi oma tsikliga minema, aga naine ja ülejäänud pere jääb maha või?

Anonüümne ütles ...

Kas mõni usaldusväärsem uudisteportaal ka seda uudist jaganud on? Putin hakkab vanaks jääma ja kardab oma varju, sest südametunnistus on must.

A.

Inno ütles ...

Seda on tsiteeritud laialt üle maailma, ja isegi veel vängemas võtmes. Näiteks inglaste Daily Mail: http://www.dailymail.co.uk/news/article-3833941/Russia-orders-officials-fly-home-relatives-living-abroad-tensions-mount-prospect-global-war.html

LPR ütles ...

Lapse saab bensiini paagi peale panna, naine istub taha ja kotid kobinad külgedele siduda. Olen juba neid argumente jõudnud vahepeal tugevdada :-)

LPR ütles ...

Muidugi Eestis see argument ei toota, sest kuhupoole sa põrutad? Merd vaevalt et ületada saab see on venelaste valve all, Kaliningradi kotti võib kinni jääda kui hakata euroopa poole punuma. Võib-olla end venelaseks teeselda ja itta tõmmata? Raske, sest vene kroonust on liiga palju aega möödas ja kunagine hea aktsendita Vene keel on nüüdseks konarlikuks jäänud. Jama tegelikult. Võidelda ja vapralt surra oleks valik aga ilma tuuma nuputa on see niisama asjatult higistamine ja ajaraisk.

Alice ütles ...

Ja mina mõtlesin miks minu mees endale Aprilia Pegaso ostis. Nüüd ma saan aru küll ja mina arvasin, et ta tsiklisõitjast onu geenid löövad välja.

Anonüümne ütles ...

to LRP

Pole sul minema põrutada kuhugi. Parem võta relv kätte ja võitle koos teiste vaprate meestega oma kodumaa, naise ja lapse kaitseks nagu mehe kohus.

Irja ütles ...

Minu tädi Endla põgenes ka 1944. aasta sügisel mootorrattaga laevale, väike tütar tagaistmel :).

LPR ütles ...

Poleks elu sees uskunud, et sellised hullumeelsed stsenaariumid tulevad tõsiseks teemaks kunagi meie elu ajal. Hakkad mõistma kuidas näiteks omal ajal heaolu ühiskonnad nagu Rooma riik voi Bütsants ei uskunud et nende mõnus elu ja maailm kaob täielikult mingite barbarite rünnaku tõttu. Aga kadusid nad kõik. Lastest on lihtsalt kahju.

Irja ütles ...

Mina olen ka Innole korduvalt öelnud, et ärgu tekitagu paanikat. Mulle ei meeldi lugeda "sõjauudiseid" hommikul kohvi kõrvale. Olen täielikult nõus kommentaatoriga, kes ütles, et kõige olulisem on säilitada rahu ja mitte minna närvi.

Inno ütles ...

Olen nõus, et asjatut paanikat pole mõtet külvata, aga pead liiva alla pole ka mõtet peita.

Anonüümne ütles ...

Mingit sõda polegi ju. Maailma lõpp pidi saabuma aastal 2000, siis 2012 Nibiru saabumisega, nüüd jälle maailmalõpu st sõjauudised. Foobiad ei ole veel tegelikkus.

Anonüümne ütles ...

Esimesele ... Mis moodi on Venemaa majandus põlvili?Tänu sanktsioonidele toodab ja juba ekspordib liha ja vilja!Isegi OPEC-i poolne nafta hinna langetamine andis negatiivse tulemuse ja toitis Venemaad veelgi.Kuidas üldse oleks võimalik riiki kes paikneb kullatünni otsas ,suruda põlvili?Nende viljakaid maid ei anna meie omaga võrreldagi ,samuti võib terve Mendelejevi tabeli neilt leida reaalsuses.Nad ei pea isegi tööle hakkama kuna ümberringi kubiseb tööjõust kes oleks valmis Venemaal maad harima.Probleem on hoopis selles ,et selle "kullatünni" küljest raputas venelane puugid minema ja nüüd need ei suuda kuidagi ise toime tulla ja õhutavad tervet maailma Venemaa vastu üles.Seda sama maailma mille nad on nagu sead läbi ja lõhki üles kaevanud ,ammutades viimsed loodus ja maavarad ning tappes lavastatud sõdadega miljoneid inimesi.Tuleb vähem juudipasunat kuulata ja oma peaga mõelda.See ei ole meie sõda kuhu meid sunnitakse minema!Juut klaarigu ise oma probleemid Venemaaga!

Anonüümne ütles ...

to 9:24

Ega tegelikult Eesti jaoks ju vahet pole. Kui tekib konflikt kahe suurriigi vahel, jääb meist siin must maa. Mul pole mingeid illusioone selles suhtes. Tsiteerides Einar Laignat: "Meie jaoks pole erinevust, kas taotakse meid punase haamriga valgel alasil või valge haamriga punasel alasil." (Võin sõnastuse täpsuse osas pisut eksida, vabandan, kui see nii on.)

Lihtsalt..., meil pole mingit valikut.