esmaspäev, 24. oktoober 2016

Kas kirg Facebooki vastu viib Savisaare hullumajja (nagu tema sõbra Kaur Kenderi)?



Ma mõtlesin, et Edgar tegi nalja, kui meie suvisel kohtumisel Facebooki kiitis ja sinna edaspidi iga päev postitama lubas hakata. Aga näe - vanameister jõudis eilse öö jooksul lausa kaks racy't sissekannet teha. Delfis sellest juba uudiski valmis treida jõutud!

Nii et Savisaar on küll linnapea koha pealt minema puksitud ja Keskerakonna büroostki välja visatud, aga ta ei ole siiski pildilt kadunud. Kesknädala ta kaotas, aga Pealinn ja Tallinna Televisioon on tal veel alles. Ja nüüd ka Facebook - peaaegu iga päev tuleb uudiseid selle kohta, mida Savisaar sinna jälle kirjutas. Vaata et päeva tähtsaim uudis.

Savisaarel ja ajakirjandusel on viha-armastuse suhe. Ühelt poolt ajakirjanikud vihkavad Savisaart, aga teisalt nad jälle ei saa Savisaareta. Savisaare peale mõtlemata, Savisaarest kirjutamata. Savisaar ise teab seda ja kasutab mõnuga ära. Aeg-ajalt lubab ta mõnel „äravalitul” ka ennast intervjueerida. Ajakirjanik tunneb end siis eriti tähtsalt ja lausa sulab Savisaare ees (Anu Välba ja Katrin Lust viimati), Savisaar aga kasutab seda võimalust enese eksponeerimiseks, ütlemata ajakirjanikule tegelikult midagi. Midagi pole öelda - Savisaar valitseb meediat mustkunstniku osavusega, ilma et meedia sellest ise aru saaks. Meedia arvab, et ta valitseb Savisaart, aga tegelikult tammub Savisaare oheliku otsas. Ajakirjanik on kits ja Savisaar kitsekarjus, kes seda kitse aeg-ajalt lüpsab.

Prokuratuur on lubanud, et novembris algab Savisaare protsess. Mitte see Tallinna TV „Savisaare protsess”, aga päris protsess. Päris Savisaare päris protsess. Savisaar soovis kohtusaalist otselülitusi teha, et avalikkusel oleks võimalik tema üle peetavat protsessi otseülekandes vaadata. Sellist luba talle ilmselt ei anta, aga Savisaar on leidnud uue kanali - Facebooki. Ilmselt saab tema protsessist Facebooki protsess. Kus Savisaar annab iga natukese aja tagant teada, mis kohtusaalis juhtus. Seda tal ilmselt keelata ei saa. Kaur Kender andis ju ka kõikidest OMA protsessi üksikasjadest Nihilisti veebsaidil teada. Tõsi, see lõppes tema hullumajja saatmisega. Savisaar riskib ilmselt samaga - Kadri Simson juba ütleski, et Savisaar elab oma fantaasiamaailmas ehk ei taju enam hästi reaalsust.

Kas see tähendab, et varsti tõstatakse küsimus ka Savisaare süüdivuse kohta? Postitab öösel kaks korda Facebooki. Kahtlane ju!?

Valdo Randpere vihjas juba võimalusele, et Savisaart ootab Iru vanadekodu. Hmm. Et siis kõigepealt tunnistatakse fantaasiate pärast süüdimatuks ja siis saadetakse vägisi vanadekodusse???

9 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Irja siis te ju sobite Savisaarega. Sul on ka imelikud fantaasiad.

S. ütles ...

Kust pärineb informatsioon, et Kender saadeti hullumajja? Palun konkreetseid viiteid.

Anonüümne ütles ...

Kaks kannet feispukki ühel ööl?? Tõesti, asi on äärmiselt kahtlane.

See, kui Inno treib algkoolilapse tasemel nn "uudisenupukesi" siiasamasse blogisse, siis on justkui OK???

PS Pole iial olnud Savisaare valija ega muidu pooldaja.

Liispett

kana3 ütles ...

Teie ei saa ka ilma Savisaareta. Pidevalt kirjutate temast ja lubasite ka kohvikus kajastada seda protsessi kui Irja hakkab seda 2000 tagasi maksma. Mis teie puhul siis teistmoodi on? Teisi arvustate, aga mida ise teete, seda ei näe. Kas see tähendab, et varsti tõstatakse küsimus ka Irja süüdivuse kohta? Inno käib ka öösel oma blogis kommenteerimas ja vahel veel vale nime all. Kahtlane ju!?

Irja ütles ...

Riigikohus jättis Kenderile määratud psühh.ekspertiisi muutmata, sellest oli uudis. Ehk tema vaimset tervist hakatakse nüüd kontrollima.

Irja ütles ...

Liispett - ma olin omast arust irooniline. Loomulikult ei ole see kahtlane.

S. ütles ...

Ei, Irja. See polnud minu palve. Postituses on selge sõnaga kirjas, et Kender pandi hullumajja. Palun sellele otsest viidet. Kust selline info pärineb?

Margus Kiis ütles ...

Kender saadeti ekspertiisi, et teha kindlaks ta süüdivus, kuna teda süüdistatakse kriminaalkuriteos, s.t. transgressiivse ilukirjandusliku teose loomises. Viimane on aga vägistamiskatsega võrreldav kuritegu meie maailma kõige vabamas riigis.

Anonüümne ütles ...

Anonüümne pooldab seisukohta, et üksiku postituse põhjal ei saa järeldada hullumeelsusesse kalduvust, ehk nagu on selle kõige kohta öelnud elav klassik Roosa Udu alias Lauri Vahtre: "„Ja-jaa, üksikul, üldisel ja erilisel on dialektikas eriline koht!“ ohkasin ma heldinult „Need kolm kuuluvad lahutamatult teadusliku maailmavaate juurde.“