reede, 28. oktoober 2016

Süüria põgenikud - kas Trooja hobune?

Väljavõte Delfi veebist.

Eestis juubeldatakse viimasel ajal üha uute ja uute Süüria pagulasperede üle, et väga hea, et mitmekesisus rikastab, et lapsi tuleb aidata, pagulastega tuleb Eestisse raha ja uusi töökohti ja et pagulased on nagu valge laev või kalevipojad, kes toovad Eestisse oodatud õnne. Hmmm. Aga kas see pole nö hõiskamine enne õhtut?

Ma mõtlen, et kui asja laiemalt vaadata, nö teise mätta otsast, siis tulevad nad ju Süüriast. Sealt, kus Venemaa praegu oma vägedega maailma jagab. Nad on enamasti ilma dokumentideta ja räägivad enda kohta mida sülg parasjagu suhu toob. Sageli pole nendega kaasas olevad lapsed nende enda omad, vaid kuskilt nö küla pealt kokku korjatud - sellest on olnud välismeedias palju juttu. Kes või mis kindlustab, et need nn pagulased pole siia spetsiaalselt saadetud Trooja hobused, kes vajalikul hetkel käivitavad mingi teatud tegevuse. Panevad, piltlikult öeldes midagi rohkem põlema kui Vao pagulaskeskuse seina. Neil on hea lihtne toimetada, sest neil on Saksa valitsuse kaitse peal, nad on VIP-id, Angela Merkel on keelanud pagulasi süüdistada. Eesti politsei ja muud jõustruktuurid on nende vastu võimetud. Nõnda on neil lihtne toimetada ja mida iganes korraldada.

Siin-seal välismeedias on tegelikult avaldatud kahtlusi ja kõhklusi, kas nende nn pagulastega on ikka kõik korras. Kas nad on ikka need, kellena ennast esitlevad. Minul endal näiteks on tekkinud küsimus, kust nad raha saavad, et pika maa taha sedasi rännata, ja seda veel sõjaolukorras. Neil pidid juttude järgi olema taskud raha täis ja kaasas viimase peal nutitelefonid.

Brexiti peamine põhjus ja liikumapanev jõud oli just hirm pagulaste ees, kuna kardetakse, et pagulased pole need, kellena neid esitletakse. Ja see, et just Saksamaa nad Euroopasse kutsus - Saksamaa on teatavasti suur Venemaa sõber, planeeritakse juba uut Vene-Saksa gaasijuhet ning Mercedesed voolavad mööda Eestit ojadena Venemaale. No mis sanktsioonidest me siin räägime - see on lihtsalt rahustav jutt lihtsameelsetele olukorras, kus uuesti Euroopat ja muud maailma jagatakse.

Mulle kuidagi ei istu see, et neid pagulasi Eestile vägisi peale surutakse. Surujad on just sakslased, need venelaste suured sõbrad. Midagi siin ei klapi.

10 kommentaari:

Margus Kiis ütles ...

Veits nagu aastatagune joru pole või?
Ja on Eestis küll jube kasuliks midagi korraldada, mingis totaalses kolkas. Kui korraldada, siis Prantsusmaal või Inglismaal vm. keskuses.

Anonüümne ütles ...

Brexiti liikumapanev jõud oli hirm ida-euroopa ees. Poola torumees, mitte süürlane oli see, kes segas.

Inno ütles ...

Aga kui Prantsus- ja Inglismaal toimuv on lihtsalt nö suitsukate?

Anonüümne ütles ...

Kes need siin Eestis ikka nii väga juubeldavad nende immigrantide üle ? Ehk mõned lihtsameelsed ullikesed ja siis mõned, kes saavad raha nendega kantseldamise eest, need ehk "juubeldavad". Enamus rahvast on ju nende siiatoomise vastu, aga keda see kotib, sest võimul olev ladvik teeb ikka nii nagu kaugemalt kästakse ja nii, et nende võim ja sissetulek püsiks.

Indrek Särg ütles ...

Täiesti mõeldav, et nendega on ka Venel oma plaan. Plaan on Lääne multikultikeskustel, aga plaan võib olla ka Putinil. Algul täidavad senjoorid-pagulased ühe tellimuse, seejärel teise poole oma. Ehk siis algul lüpsavad riigi abirahadest tühjaks ja siis sobival hetkel hakkavad mässama ja kutsuvad Vene väed ennast kaitsma. Ja Euroopa ei kobise, kuna murjanitel on puutumatus...

Frei ütles ...

Särg'ile
Vene väed kutsuvad ennast kaitsma pigem Virumaa venelased, kelle elutingimused siin üha kibedamaks muutuvad (kui nad seda vegeteerivate pagulaste tingimustega võrdlevad). Neid võib toetada põhjakiht, kes ootab hoolitsevat tsaari, paremaid süstlavahetusvõimalusi, nõuka stabiilsust vms

Inno ütles ...

Just. Kui vaadata neid mäsusid seal Pariisi ja Londoni äärelinnades. Venkud on nende kõrval lausa inglikesed.

Anonüümne ütles ...

Mis mässud Londoni äärelinnades toimuvad?

Inno ütles ...

Alles mõni aasta tagasi oli üks suurem, kus pandi autosid põlema, toimusid plahvatused, peaaegu nagu sõda, kogu meedia oli seda täis.

Anonüümne ütles ...

Viis aastat tagasi toimunud London Riots-il ei olnud pagulastega mingit pistmist. Sõjast oli asi kaugel.