neljapäev, 6. oktoober 2016

USA ja Venemaa valmistuvad tuumasõjaks, Eestis varutakse vett ja toitu

Väljavõte Delfi veebist.

Eesti koostab tegevusplaani sõjalise rünnaku puhuks, mis näeb ette kodumajapidamistel varuda vett ja toitu, vahendab Delfi. See on mõnevõrra üllatav, sest tuumasõjas, mis on Eestis tõenäoline ja milleks valmistuvad Eesti aladel nii USA kui Venemaa, ei jää rahvast suurt midagi järgi. Ehk siis pole mingit kasu vee ja toidu varumisest - isegi kui seda tehakse, saastub see tuumarünnaku tagajärjel ära, nii et seda ei ole võimalik toiduks tarvitada.

Eesti-suguse mikroriigi puhul oleks kõige mõistlikum kogu rahvas, või siis vähemalt naised ja lapsed evakueerida, aga arusaadavatel põhjustel seda ei tehta - see kergendaks veelgi vaenlasel territooriumi hõivamist. Naisi ja lapsi kasutatakse Eestis inimkilbina - hukkunuid on hiljem hea võimalikule agressorile, antud juhul siis Venemaale nina alla hõõruda. Seda tehakse praegu näiteks Süürias, kus hukkub iga nädal tuhandeid naisi ja lapsi, ja seda täiesti tavaliste pommide rünnaku all.

Eesti puhul tõenäoliselt siiski tuumasõjaks ei lähe. Või üldse mingiks sõjaks. Käib psühholoogiline sõda, üksteise survestamine, aga tavainimesel on seda raske mõista, kuna seda ei tunnetata, see sõda käib kõrgemal tasandil. Psühholoogiliselt mõjutatakse USA-d ja liitlasi, isegi Soomet ja Rootsit loobuma oma õigustest Balti riikidele, pakkudes vastu rahu Süürias või siis mingeid kokkuleppeid seoses tuumarelvadega. Sama areng toimus 1980ndate lõpus, kui käis suur võidurelvastumine, Saksamaal juba valmistuti tuumarünnakuks - ehitati varjendeid ja jagati laiali gaasimaske, kuni Gorbatšov USA-sse sõitis ja ameeriklastega kokku leppis. Tookord lõppes asi NLiidu lagunemisega.

Nüüd on olukord veidi erinev, sest Venemaa end ise ei isoleeri, erinevalt NLiidust. Inimesed saavad vabalt liikuda sisse-välja ja tegeleda ettevõtlusega, mis NLiidus oli keelu all. Rahvas on põhimõtteliselt oma tegudes ja otsustes vaba, kui sa just riiki ja valitsust ei kritiseeri. Läänes on püütud luua Venemaa suhtes kunstlikku isolatsiooni, keelates teatud võtmeisikutel sõita välismaale, sportlastel osaleda olümpiamängudel, aga see pole loodetud tulemust andnud. Lihtrahvast see ei morjenda, pigem vastupidi, rahvas on isegi rõõmus, et juhid veidi sakutada saavad. Umbes nagu Eestis pandaks raha kotiga kontorisse toonud Reformierakonna liikmed mõneks ajaks koduaresti. No ja mis siis, eksole. See ei pane kedagi riiki ja valitsust kukutama.

Putin on Venemaal rahvaga sama osavalt manipuleerinud nagu Eestis Andrus Ansip ja tänu sellele aastaid võimul püsinud. Sarnaselt Eestiga on Venemaal üles ehitatud korralik võimuvertikaal, kasutades selleks rahva hirmutamist nii sise- kui välisvaenlasega. Venemaale on väline surve pigem positiivselt mõjunud, rahvast mobiliseerinud, nagu see on alati Venemaal olnud sõjaolukorras, alates mongoli ikkest. Venelased tunnetavad sellist survet iga keharakuga ja on valmis sellele survele vastu seistes oma elu andma. Selline olukord on väga hea Venemaa juhtidele, kinnistades võitmatuse müüti (vene rahvas on suutnud alistada mongolid, Napoleoni, türklased ja Hitleri), aga sama halb võimalikele vaenlastele, kuna venelased on valmis vastu astuma oma endistele liitlastele, isegi hõimlastele ukrainlastele. Ukrainale heidetakse ette püha ürituse reetmist, ühte sängi ronimist sakslastega, kelle vastu veel hiljuti ühiselt võideldi. Vene inimese jaoks on ukrainlased läinud koostööle bandera-laste ehk natsidega. Eestlasi süüdistatakse samuti natsismis. Natsid on venelaste argiteadvuses bandiidid, terroristid. Mis loomulikult ei takista venelasi endid sõitmast uhkelt ringi Mercedeste, selle natsi-aja sümboliga.

Aga Venemaa ongi mõistatuste ja maagia maa, sellest on väljaspool väga raske aru saada, väga keeruline mõista. Ning nagu alati, võib pauk tulla harjavarrest. Seni on soomlased suutnud kõige paremini venelasi tunnetada ja nendega hakkama saada, laskmata end seejuures orjastada. Soomlased on ainsa rahvana osanud venelased enda kasuks tööle panna. Eestlastel on soomlaste kogemusest palju õppida. Kui panete tähele, siis soomlased praegu kuivikuid ei korja, nad isegi ei mõtle selle peale, sest nad teavad, mis tuleb, aga ega nad seda kellelgi ei ütle. :)

5 kommentaari:

Margus Kiis ütles ...

Soomet peavad välisfirmad oluliselt turvalisemaks kui Eestit, kuigi Soome ei kuulu isegi NATOSse. Eestisse näiteks servereid ei tooda. Kasvõi seetõttu, et võimalikel diversantidel oleks neid lihtne kutuks teha. Viiakse hoopis Soome.

Anonüümne ütles ...

Soome ongi turvalisem, seda nii looduse poolest (raske rünnata), suuruse poolest (sügav tagala) kui ka soomlaste hea mälu poolest - tänaseni ehitatakse kõik kortermajad koos pommivarjendiga.

Anonüümne ütles ...

"Naisi ja lapsi kasutatakse Eestis inimkilbina". Mida ma just praegu lugesin. Viiks keegi ometi su, idioodi, koos nende serveritega Soome. Oma mutt ja tited võta ka kaasa, meie neid poputada ei viitsi.

Anonüümne ütles ...

Tuumasõjas peab Venemaa siiski arvestama oma geograafilise asukohaga.Venemaa saab kõik oma sademed Atlandi ookeanilt üle Euroopa.Nendel laiuskraadidel liiguvad õhumassid läänest itta.Tuumasõja korral ei olegi tänapäeval kõige ohtlikumad tuumapommid. Nende plahvatustest võivad isegi mõned üksikud ellu jääda. Hoopis suuremat ja kindlamat laastamistööd teevad üksteise järel vastu taevast lendavad tuumareaktorid, milledes igas on 100 tonni jagu tuumakütust.Neid reaktoreid on Euroopas kaugelt üle 100 ja need jäävad aastateks radioaktiivset tossu välja ajama. Varem või hiljem katab see saast kogu Venemaa.Põllundus, karjakasvatus, kalandus muutuvad võimatuks. Mõnda aega saab juua veel põhjavett, kuni seegi saatub.Palja veega teatavasti ei ela kuigi kaua.

Üllar Saar, 48, Tallinn ütles ...

Teie isa oli ka nats, Inno? Või onu. Kirjutate sellest oma blogis sageli. Paistab, et tunnete uhkustki.