pühapäev, 27. november 2016

Laste kunstsegude tegelik põhjus - seksinälg!

Väljavõte Helsingin Sanomate veebist.

Soome Helsingin Sanomates on arenenud põnev diskussioon imetamise teemal, ja nimelt, kas imetamine tapab paarisuhte. Üks naine kirjutab, kuidas tal kadus imetades seksiisu ära ja see tuli tagasi niipea, kui ta hakkas lastele kunstsegusid andma. Ta lisab, et paarisuhe peab harva vastu pool aastat või aasta ilma seksita, aga just nii kaua soovitatakse last imetada.

Naisele on juba vastu kirjutatud, et lapse heaolu on tähtsam kui seksielu, mistõttu tuleks imetamise ajal seks tahaplaanile lükata.

Ma olen ise ka imestanud, mis kihu on naistel varakult imetamine ära lõpetada, kui imetamine on hea nii naisele endale kui ka lapsele. Mis sunnib naisi imetamist lõpetama ja kunstsegude peale üle minema? See jutt, et laps ei saa rinnapiimast vajalikke toitaineid on juba ammu ümber lükatud - see on sulaselge jama. Nüüd on levinud jutt, et naine peab tööle minema. Aga ma tean väga paljusid naisi, kes on lõpetanud imetamise, aga tööle pole läinud. Kas see on tõesti seksinälg, mis sunnib imetamist lõpetama? Sest ma tean omast kogemusest, et imetamisega seksielu kannatab. Isegi uut last ei saa imetades nii ruttu hakkama panna kui muidu. Näiteks algavad pikalt imetavatel naistel pärast sünnitust päevad hiljem kui neil, kes varakult imetamise lõpetavad.

Minul Irjaga on seksielu imetamise ajal tõesti vaiksemaks jäänud ehk siis me oleme oma seksielu toonud ohvriks laste heaolu silmas pidades. Mu eelmises suhtes tahtis mu eks imetamise ruttu lõpetada, seda vaatamata asjaolule, et ta ei läinud esimese lapsega kohe tööle. Imetamise lõpetamise põhjuseks tõi ta asjaolu, et laps hakkas rinda näksima. Rinna näksimist peeti toona märgiks, et laps enam rinda ei taha. Kui olen seda nüüd Irjale rääkinud, siis ta naerab ainult selle peale, sest ta on vanemat last imetanud pea 5 aastat ja näksimist tuleb ette haruharva. On selge, et see pole mingi põhjus imetamise lõpetamiseks.

Ma arvan, et naised lõpetavad imetamise varakult ära ja hakkavad lastele andma kunstsegusid põhjusel, mida Soome naine kirjeldas: et imetamine tapab seksielu. Ja kui seksielu kannatab, siis on oht, et mees läheb minema, eriti veel juhul, kui suhe on habras.  Minu eelmises suhtes see just nii oligi: meie suhe oli habras ja naine oli kogu aeg hirmul, et ma jätan ta maha. Seetõttu toovad naised lapse ohvriks oma suhtele. Et suhet päästa, lõpetatakse lastele rinnapiima andmine.

Soome naine toob lisaks välja, et kui lõpetas rinna andmise, hakkas laps öösel paremini magama. No jälle seksimise jaoks oluline tegur! Ehk siis: laste kunstsegude tegelik põhjus on seksinälg.

Olgu veel lisatud, et nüüd on Soome naisel uus mure: imetamist lõpetades ja lapsele kunstsegu andes mõtles ta oma mehe peale ja tegi otsuse lähtuvalt mehe huvidest. Nüüd on tal tekkinud süümepiinad, et ta imetamise ära lõpetas ja lapse ohvriks tõi.

Panen üles ka vastava küsitluse: kas imetamine tapab seksielu.

4 kommentaari:

LPR ütles ...

Abielu tapab seksielu. Räägin mitmekordse kogemuse põhjal.
Seks on meeste huvi, sport ja lõbu. Naised võivad paaristõugetega aastaid voi kogu elu ilma seksita elada. Mehi on neile vaja vaid uhkustamiseks ja majapidamisse personaliks.

Hell ütles ...

No on ikka arvamus- imetavad naised ei taha seksida, aga on samal ajal seksinäljas? Mis loogika see on?

Inno ütles ...

Mõeldud oli, et seksinäljas on mehed, ja naised tahavad neile meeldida, et suhet hoida.

Pille ütles ...

Paljudel juhtudel ka alkohol, paljud emad nö puhkavad nädalalõppudel - laps(ed) hoidja juurde, kokteilid hinge alla ning minnakse välja tuulutama. Sellistel emadel üldjuhul 'piim lihtsalt kaob ära'.