kolmapäev, 9. november 2016

Midagi head ka: nafta hind kukub

Väljavõte RT veebist.

Ajal, kui Ameerika ja muu maailma meedia on Trumpi võidust šokis (sest, olgem ausad, kõik panustasid Hillary võidule!), justkui käes oleks maailma lõpp, siis võtab Vene meedia üllatuslikult asja rahulikult. Vene infokanal RT vahendab, et seoses Trumpi võiduga on läinud langusse nafta hind. Kuivõrd Eesti naftat ei tooda, siis on see Eestile hea uudis.

5 kommentaari:

Margus Kiis ütles ...

Oeh, Inno, hämmastav mees ikka oled. Totaalselt pettunud su "analüüsides". Majandusajakirjanik olid tõesti või?
Eestile just sobib hästi nafta kõrge hind. Sest Eesti on energiat eksportiv maa. Ei teadnud seda või? Eesti majandus õitses 2000ndatel kui nafta hind oli kõrge seoses Lähis-Ida sõdadega. Ja praegu seisame paigal, sest nafta on odav.

Margus Kiis ütles ...

Eesti on energiat eksportiv riik, seega kõrge naftahind on Eesti riigile kasulik ja madal naftahind kahjulik.

Inno ütles ...

Majanduses kehtib üldiselt reegel, et kui nafta hind tõuseb, siis kasv aeglustub, ja vastupidi. Nii on see olnud viimased 50 aastat. 2000ndatel tõusis nafta hind lakke, kasv aeglustus ning lõpuks tuli krahh, ka Eestis. Nii oli kahjuks, Margus.

Anonüümne ütles ...

Ajutiselt madal naftahind on alati see koht, kus valitsus sinna aktsiisitõusu juurde saab keevitada. Ja kui naftahind tõuseb, siis maha ei võeta midagi.

Margus Kiis ütles ...

Esimest korda kuulen sellest reeglist. Võib-olla USAs kehtib, mis naftat impordib. Eesti sisuliselt naftat ekspordib, lihtsat mitte naftana.