reede, 4. november 2016

Miks eestlased ei lenda?

Väljavõte Vikipeedia veebist.

Seoses Estonia Airi riismetele rajatud Nordica üleminekuga Poola LOTi alla vaatasin veidi lendamise statistikat kolmes Balti riigis. Ja mis selgub - kui 2004. aastal ehk Euroopa Liiduga liitumise ajal olid Tallinna, Riia ja Vilniuse reisijate arvud enam-vähem võrdsed, siis pärast 10 aastat ELi "viljastavaid" tingimusi on Riia kasvanud 5 korda, Vilnius 3 korda ja Tallinn ainult 2 korda.

Mis on veidi üllatav, sest eestlased on end pidanud oma lõunanaabritest paremateks, statistika põhjal on nad jõukamad, aga see jõukus ei paista kusagilt otsast välja. Miks on see nii? Miks eestlased ei lenda?

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

no ega need ainult lätlased ei ole. riia on transiitlennujaam. see on selge, et seal on mitu korda rohkem lendajaid.

Anonüümne ütles ...

Eestlased lendavad, aga..

Odavlennufirmadest rääkides (teie nendega ei lenda) - siis

1. Eestist lendab Ryanair 6 sihtkohta, EasyJet 2 kohta ja Norwegianiga saab 1 kohta - kuid kõige olulisem on kellaajad ja need Eestist minnes on veidike kehvapoolsed. Lisaks ei tehta algusega Tallinnast eriti häid hindasid (muidugi on ka erandeid - olen saanud Tallinn - Oslo - Warssaw - Oslo - Tallinn saanud lennupiletid kokku 30 euroga).
Kui võtta kõrvale Riia lennujaam, siis -
1. Kes elab lõuna-Eestis, Pärnu lähedal vms, siis Riiga sõita ei ole pikem maa kui Tallinnasse.
2. Riiast läheb odavlennufirmadest Ryanair (12sihtkohta) - kellaajad on head (edasilendude jaoks) , hinnad väga soodsad. Lisaks Wizzair (10 sihtkohta), Airbaltic..

Seega saab lihtsalt Riiast palju rohkematesse kohtadesse.

Anonüümne ütles ...

Kas ei mängi rolli ka elanike arv ? Ning pole võimatu, et sõidetakse praamiga Helsingisse, kust siirdutakse lennuku peale.

Vika ütles ...

Mina lendand umbes viis korda aastas ja enamus korra lendan ma kas riiast, helsinkist v stocholmist! See aastat olen siit läinud kaks korda, korra londonisse ja korra rooma! Aga eks pöhjus on ikka vähestest sihtkohtadest kuhu saab siit otse aga seda öelda ei saa et inimesed ei lenda! Erinevates lennujaamades kohtun ma tihti teisi kaasmaalasi!