pühapäev, 6. november 2016

Savisaar reetis oma erakonna ja Eesti

Kuigi Edgar Savisaar põhjendas Keskerakonna kongressile tulemata jätmist asjaoluga, et ta oleks muutnud kongressi farsiks (mis, kas Keskerakonna asutaja ja pikaajaline liider on mingi kloun või?) ja erakonna parlamendifaktsiooni juht Kadri Simson ütles, et Savisaar ei oska kaotada, siis tegelikult on asi veelgi hullem. Nimelt reetis Savisaar nii oma erakonna kui Eesti riigi, valijatest rääkimata. Ma lisan, et olen korra elus hääletanud Keskerakonna kandidaadi poolt, mistõttu võin end lugeda selle erakonna valijaks. Seda tunnistasid ka kongressil kohal olnud Keskerakonna liikmed - et erakonna esimehe puudumine oli pettumus ja seetõttu hääletasid paljud mitte Toomi, vaid Ratase poolt.

Savisaarel, kelle kohta tema truud jüngrid Heimar Lenk ja Peeter Ernits rääkisid, kuidas ta on saanud valimistel kõige rohkem hääli, polnud mingit õigustust jätta kongressile tulemata. Mis jutt, et kehv tervis. Ta sai mõned nädalad tagasi käia edukalt presidendivalimisi vaatamas, terve päeva Estonia teatrimajas hängida ning pärast veel šampust juua, aga nüüd mõned tunnid Paides erakonna kongressil käisid üle jõu või?

Ja kui Savisaare jüngrid rääkisid, kui kõva võitleja mees ta on, siis mis takistas tal kohale tulla? Kuhu jäid tema suur julgus ja tarkus? Pealegi, ta oleks saanud kindlasti rohkem hääli kui Yana Toom, kes tuli kongressile tema enda jutu järgi täiesti ette valmistamata.

Ja kui Ernitsa jutu järgi on ainult Savisaar suutnud Eesti riigi paati tasakaalus hoida, siis miks ta otsustaval hetkel loobus võimalusest olla kuuldav ja nähtav. Kongressil olid kohal ajakirjanikud nii Eestist kui välismaalt, tema sõnum oleks jõudnud kõrgele ja kaugele. Tema mahavõtmine oleks saatnud Eesti kohta sõnumi tervele maailmale. Aga ta jättis selle võimaluse kasutamata, täpselt samamoodi nagu pronksiööl, kus ta jättis otsustaval hetkel kasutamata elu võimaluse ohjad haarata ning mäss maha suruda. Nüüd sülitas ta jälle oma valijatele näkku.

Tegelikult muidugi Savisaar paljastas, kes ta tegelikult on - tühine argpüks. Ta on lihtsalt teinud suuri sõnu, aga reaalselt mitte kui midagi. Isegi venelaste heaks pole ta Eestis mitte midagi ära teinud, lihtsalt toimuvat pealt vaadanud. Savisaar on lihtsalt suur nahahoidja ja karjerist, kasutades jõhkralt ära teisi inimesi, kaasa arvatud oma lähedasi.

8 kommentaari:

olge ise ka tublid ütles ...

Selle punapäti aeg oli juba 20 aastat tagasi läbi, aga kuna kesikute seas leidus kriitiline mass sarnaseid karjeriste-lakeisid ja ustavaid broilereid, kes külmalt kalkuleerides leidsid, et pärast lindi- jm skandaale on kõigest hoolimata ikkagi kasulikum Savika peale valimistel välja mängida, ja kuna skandaalidega maadlesid ka kõik teised poliitilised jõud, siis õnnestus sel intrigandist tõpral tagasi pildile roomata. Arukamad liikmed, kes selles räpases mängus enam kaasa ei soovinud teha, järjest lahkusid parteist. Aga polnud probleemi, asemele värvati üha libedamaid limukaid.

J.M.K.E - Savist saar

Anonüümne ütles ...

Ma ei ole Savika fänn. Keskklassi esindaja kohta on ta liiga omakasupüüdlik (mis on omane ka enamusele poliitikutest ja presidendile).
Siinsed väljaütlemised ei küüni aga kaugemale isiklikest solvangutest?

Margus Kiis ütles ...

Mina soovitasin Savisaarel lihtsalt parteist välja astuda ja lõpetada absoluutselt igasugune suhtlemine SRR kambaga. Mina isiklikult oleks täpselt nii teinud. Uks prõmmdi kinni ja kõik. Reeturite ja altvedajatega edasi suhtlemine toob vaid uut jama kaela. Aga noh, mina olen õnneks majanduslikult iseseisve, mina võin selliseid asju endale lubada.
Ja ESil on ka ilmselgeid masohhistlikke kalduvusi, ega ta ilmaasjata innojairjaga aktiivselt suhelnud.

Irja ütles ...

:) Masohhistlikud kalduvused nüüd vaevalt. Edgar lihtsalt teab, et ma oskan hästi kirjutada ja tal on head kirjutajat vaja - kes teda promoks. Ja ma oleksin seda ka edasi teha võinud, kui ta ei oleks mind nii agressiivselt taga ajanud. Enne oli see ok, aga nüüd on mul Juuli, kes ärkab vahel öösel viis korda üles. Siis ma olen päeval suht kapsas ega jaksa midagi kirjutada. Nüüd ma kirjutan hästi, aga aeglaselt :). Kui Savisaar sellest aru saab, siis ta võib mulle jälle helistada.

Margus Kiis ütles ...

Häid kirjutajaid on Eestis piisavalt.
Aga ma mäletan väga hästi, kuidas Inno kümmekond aastat Savisaare kohta igasugu nõmedusi kirjutas, kõiksugu halvustavaid väljamõeldisi. No ma ei tea, ma olen küll pehmekene aga selliseid asju ma naljalt ei andestaks. Aga Savisaar aga maksis peale seda teile ikka korralikke summasid, andis tööd jne. Peale seda ma ütleks, et ES on üks pehmemaid tüüpe Eestis üldse. Aga inimesi ta enda ümber valida ei oska, absoluutselt. Kõiksugu pätid ja kaabakad on teda ära kasutanud.

Irja ütles ...

Ega Savisaar Innole andestanudki, sellest me saime aru - tema huvi oli ikka rohkem minu vastu :).

Margus Kiis ütles ...

Seda ma saan aru küll, eks isegi kutsuks sind modelliks.

Anonüümne ütles ...

500€ Inno ja Irja Kohvikule reeturi paljastamise eest!