kolmapäev, 23. november 2016

Tele 2 tegi hea pakkumise, Elisa lõi pahviks

Pärast seda, kui Telia (endine EMT) oli mu 20 aastat minu kasutuses olnud telefoninumbri mult ära varastanud ja sellega mind põhjalikult välja vihastanud, sõlmisin lepingu Elisaga. Ja olin väga rahul. Tegelikult ei tasu karta Elisat, sest Telial on liiga palju kliente ja tihtipeale, näiteks massiürituste ajal või maanteel on Telia võrk umbes. Kõned ja internet lihtsalt ei tööta. Olen seda oma elus palju kogenud ja vandunud ning kadestanud Tele 2 kliente, kel kõik toimib. Sest võrgus on vähem inimesi. Nii et see nn turuliidri positsioon ei pruugi sideturul olla tingimata eelis, eriti praegu, kus teenusepakkujad annavad praktiliselt piiramatult tasuta kõneaega kõikidesse võrkudesse. Raha võetakse ainult interneti kasutamise ja välismaal helistamise eest.

Aga edasi. Nüüd tuli ühel päeval pakkumine Tele 2-lt. Ma ei hakka tingimusi täpsustama, aga pakkumine oli tõesti hea. Võttis kohe seest soojaks. Pole ammu midagi nii head saanud. Just nagu jõulukingitus. Seda oli praegu just vaja. Ja lubati kõik ära teha, ise pole vaja lillegi liigutada. Mõelda vaid, eksole. Ma ei mäleta, et mobiilside vallas oleks varem midagi säärast toimunud.

Nii. Siis tuli kõne Elisast. Neil oli juba teada, mis värk on ja olid juba kursis pakkumise sisuga. Ja lubasid teha ühe päeva jooksul parema pakkumise. Aga mis huvitav, ja valmistas pettumise, et paremat pakkumist ei tulnud. Vaid hoopis tükkmaad nõrgem. Pärast küll vabandati, et sai küll kehvem. Siis tegid kohe kiiresti uue pakkumise, mis oli enam-vähem sama Tele 2 omaga, aga ikkagi mitte parem. Kui küsisin paremat, siis selgus, et tegelikult paremat nad teha ei saa. Aga seda oleks võinud kohe öelda! Oleks mitu päeva asjatamist ja helistamist ära jäänud. Lõpuks Elisa tunnistas ise ka, et ei suuda Tele 2-ga võistelda. Nii et siis Tele 2!

Ma olen Tele 2 klient olnud kümmekond aastat tagasi. Siis oli küll nii, et linnast väljas oli neil levi nõrk. Aga nüüd Tele 2 klienditeenindaja vandus, et levi on palju parem, ei jää alla Elisale. Eks saame näha. Igatahes praegu on küll kõik väga positiivne olnud. Ma loodan, et ma ei pea pettuma. :)

Eestis ongi paha asi see, ma olen tähele pannud, et ei juleta tunnistada oma allajäämist, seda nii ärilistes kui inimeste omavahelistes suhetes. Ning selle asemel, et oma puudusi või allajäämist ausalt tunnistada, püütakse oma nõrkusi varjata valede ja vassimistega. Kulutades valetamise ja vassimise peale tohutult aega ning energiat. Tegelikult pole selles midagi häbiväärset, alla jääda. Või puudust tunnistada. Kaotus pole midagi hullu, alati saab uuesti ja paremini. See kehtib näiteks abielu lahutuse puhul, lahutust võetakse kui maailma lõppu. Tegelikult võib see olla millegi uue ja ilusa algus!

4 kommentaari:

Frei ütles ...

Neid mobiilside pakkujaid on liiga palju! Samapalju on ka tugimaste, mis kõik saastavad keskkonda raadiolainetega.
Praegusel koondamise ajajärgul peaks samalaadset teenust pakkuvad firmad koonduda ühte ettevõttesse TEDT (Telia-Elisa-Diil-Tele2)
Samamoodi võiks ühendada näiteks usulahud! Jamasid oleks kohe palju vähem.

Irja ütles ...

Minul on Tele2-ga hästi soojad mälestused. Nimelt töötas mu vend Eino Rakvere Tele2s müügimehena ja minu esimene telefon oli just Tele2st. Saime veel isaga omale oma sünniaastate järgi telefoninumbrid valida: minul oli lõpuga 77 ja isal lõpuga 27 :). Kuni Innoga kohtumiseni olin Tele2 võrgus, aga siis tõi Inno mind EMT võrku üle. Nüüd siis jälle vana armas Tele2. Muide, Eino on siiamaani Tele2e patrioot :).

Inno ütles ...

Osalt nad jagavad neid maste, nii et igaüks enam igale poole masti ehitama ei pea. :)

Margus Kiis ütles ...

Eestis ei tohigi oma allajäämist tunnistada, siis on sul lõpp peal ka.