laupäev, 17. detsember 2016

Apteegis läks üle 15 euro! Miks ei ole melatoniin Haigekassa soodusravimite nimekirjas???



Täna käisin apteegis ja lapsele vajalikule rohule kulus 15 eurot ja 26 senti. Tegemist siis retseptiravimiga Circadin (melatoniin), mille kirjutas Juulikesele välja neuroloog. Karbis on 21 tabletti. See teeb ühe kahemilligrammise tabletikese hinnaks 70  senti! Kuus kulub 21 eurot.

Päris kallis, kas pole? Meile üllatuseks ei ole melatoniin Haigekassa soodusravimite nimekirjas.

MIKS? Melatoniin on angelmanidele hädavajalik, sest nende organism melatoniini ei tooda. Seetõttu on seda neile vaja lisaks anda. Kui angelman melatoniini ei saa, siis on tema uni häiritud: laps ei suuda magama jääda ja ärkab öö jooksul mitu korda üles. See mõjub aga äärmiselt kurnavalt teistele perekonnaliikmetele.

Mõtlesin täna apteegileti ees seistes päris tõsiselt, kas seda osta või mitte. Siis aga viirastusid unetud ööd, kus Juulike alles kella viie-kuue ajal magama jäi, ning ostsin ära. Õnneks saime sotsiaalkindlustusametilt lisa - kuus 130 - soodushinnaga mähkmeid, nii et saame vähemasti nende arvelt kokku hoida.

Kuid melatoniin tuleks kindlasti kiiremas korras soodusravimite nimekirja lisada! Vähemasti lastele antav melatoniin. Tegemist ei ole mingi luksravimi, vaid angelmanidele eluliselt hädavajaliku asjaga.

Praeguse seisuga on aga nii, et peame juba sellepärast Soome kolima, et jaksaksime Juulikesele melatoniini osta.

Siin pilt ostetud melatoniinist:

21 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Johhaidii, kui kaua te jaksate viriseda ja põhjuseid otsida? Minge juba ära kui seal niisugused pudrumäed ootavad!

Anonüümne ütles ...

Tere! Haigekassast saab läbi raviarsti taotleda ravimi hinnasoodustust. Rääkige raviarstiga.

Irja ütles ...

Okei, see on hea nõu :)

Anonüümne ütles ...

21€ pärast selline kiun. Pole ju isegi miinimum päeva palka.
Aga soovitan kiirelt soome kolida, seal on pudrumäed ja piima jõed.
Meil tuttavad jooksevad sealt tagasi eestisse, sest see ilus palk kaob elamisele ära ja alles jääb sama palju kui siin.

Irja ütles ...

Minu tuttavad jälle räägivad, et hoiavad seal kõvasti raha kokku, sest iga päev saab käia leivajärjekorras (kus jagatakse igasugust toitu) ja toidule ei kulu sentigi.

Anonüümne ütles ...

Ma käisin ka just mõned päevad tagasi apteegis läks ka 13 Eurot nagu niuhti. Oma kuuldeaparaadile patareid ja siis Ibumetini ja väikesed südametilgad.
Aga ma ei tee sellest Sündmust ega Esikülje lugu ega mingit Halamist. Nüüd ei jõua siis täisjõus mõistuse ja tervisega täiskasvanud inimesed oma lapsele rohtu osta.....
Innol ka viimane aeg minna tootvale tööle, mitte halada hommikuti oma kurba saatust, et laps ei lasknud magada. Pealegi ta õhutab mingit sõjaseisukorda siin viimased kuud. Täitsa ära keeranud olete!

Anonüümne ütles ...

Ostsin just hiljuti apteegist endale melatoniini, 1 mg tabletid maksid 5.50 kliendikaardiga, kliendikaardi saab teha tasuta. 1 pakis 30 tabletti. Täishind oli 7 eur selle paki eest, retsepti polnud vaja, seega tuleks odavam kasvõi täishinnaga osta 2 pakki seda ja doseerida lihtsalt 2 tbl korraga.

Irja ütles ...

See on ilmselt see Unital, mida ma eelmine kord ostsin, aga Juulile tuleb anda kaks tabletti korraga. Seega kulub meil see 30 tabletti 15 päevaga ära ja see on ainult pool kuud. Tuleb enam-vähem sama hind.

Inno ütles ...

16:57 kommi lugedes vaatan, et Reet on jälle ellu ärganud? Ahoi!

Anonüümne ütles ...

Ravimile soodustust saab läbi soodusravimi komisjoni. Sinna esitab keerulise taotluse ravimifirma või tootja esindaja. Edasi võetakse arvamusi ka näiteks erialaseltsidelt, et kellele ja mis näidustusega sellist soodustust antakse. Ja siis on soodustuse protsent. Kui see on 50%, siis sisuliselt sa mingit hinnavõitu ei saa, see on hirmus kavalasti tehtud, eriti selliste odavate ravimite puhul. Kui on 75% või 100%, siis juba on tiba lihtsam.
Annan teile kasulikku nõu. Ostke melatoniini iHerbist. Siit link näiteks 2,5 mg ja 100 tbl purgile, mis maksab alla 5 eurot. Saatekulud on u 4 eurot. Mina juba aastaid ostan kõiki toidulisandeid ja vitamiine USAst. Kohale tuleb 4-6 nädalat, nii et jõuate ilusasti täna tellides siis kätte saada, kui see praegune karp tühi.
http://eu.iherb.com/Nature-s-Way-Melatonin-Lozenge-2-5-mg-100-Lozenges/7286

Irja ütles ...

Aitäh! Üks teine angelmanipere tellib melatoniini Amazonist, nii et see on tõesti mõte - mujalt tellida.

Anonüümne ütles ...

Sama nõuanne - tellige IHerbist. Olen sealt mitmeid toidulisandeid tellinud, D-vitamiini, probiootikume jms, kohale tuleb 2,5 nädalaga. Lennupost jõuab USAst Eestisse 10 päevaga, kahjuks Eestis hoitakse veel ca nädal aega pakki kinni, enne kui teade postkasti jõuab.

Karmen ütles ...

No näete, aitaski circadin! Tore ja pole tänu väärt ;)

Anonüümne ütles ...

Irja, melatoniini tšekk vii sotsosakonda! Vii kõikide ravimite tšekid. Makstakse kinni. Tean, millest räägin, kuna olin masu ajal töötu.

a.

Kiisukeauh ütles ...

Mina soovitan ka Iherbist tellida. Ikka tunduvalt soodsam tuleb. iHerbist tellimise kohta kirjutasin ka pika ja põhjaliku postituse oma blogisse: https://kiisukeauh1.blogspot.com.ee/2016/09/iherbist-tellimine.html
Kui midagi küsita tahete, siis küsige julgelt. Muide lojaalsed iHerbi tellijad koguvad iga tellimusega endale Loyalty creditit. Seda aga saab ära kasutada oma järgmiste tellimuste puhul ja seega saate oma tooted veel odavamaLT. Olen ka melatoniini sealt tellinud. Ja D vitamiinist ei tasu rääkidagi. Sealt ostes on see ikka mitmeid kordi odavam.

Kiisukeauh ütles ...

Mina soovitan ka Iherbist tellida. Ikka tunduvalt soodsam tuleb. iHerbist tellimise kohta kirjutasin ka pika ja põhjaliku postituse oma blogisse: https://kiisukeauh1.blogspot.com.ee/2016/09/iherbist-tellimine.html
Kui midagi küsita tahete, siis küsige julgelt. Muide lojaalsed iHerbi tellijad koguvad iga tellimusega endale Loyalty creditit. Seda aga saab ära kasutada oma järgmiste tellimuste puhul ja seega saate oma tooted veel odavamaLT. Olen ka melatoniini sealt tellinud. Ja D vitamiinist ei tasu rääkidagi. Sealt ostes on see ikka mitmeid kordi odavam.

Irja ütles ...

Aitähh! Ma ei teadnud sellest Iherbist midagi ja sotsosakonnast küsin ka järele.

Karmen ütles ...

Tere jälle!

Topin oma nina vahele siia, aga ainult hea pärast. Kui I Herbis t tellitavas soodsas purgis on samuti sellised tabletid nagu Unital, siis need ju ei sobinud teile? Laps ei maganud ikka? Jäi magama ja magas just circadini i tabletiga?
Nende kahe vahe on see, et Circadin on toimeainet prolongeeritult vabastav tablett ehk siis tablett vabastab toimeainet pika aja jooksul, mida need käsimüügil olevad tabletid EI TEE.
Tean mida kirjutan, oleme proovinud nii Unital tablettte kui kapsleid, mõlematel on lühiajaline toime ja ei sobi inimestele kellel on tõsine unehäire. Sellepärast ongi Circadin kallim ja retseptiravim. Anname oma lapsele vajadusel Circadini juba 2 aasta jooksul. Meil pole küll nii et ta üldse magama ei jääks, aga kuna ta käib lasteaias, siis kui ta kuidagi ei taha veel uinuda aga hommikuks on ju vaja välja puhata, anname arsti soovitusel Circadini ja poole tunni kuni tunni jooksul uinub kenasti. Andsime Unitali või kapsli, uinus ka, aga oli paari- kolme tunni pärast üleval. Nii et uurige enne tellimist kas need tabletid on sellised mis vabastavad toimeainet pika aja jooksul.
Ikka head soovides,
Karmen.

tartlane ütles ...

Minu laps tänasest ka sama ravimi peal. Sama hind ka ravimil. Apteeker rõhutas, et see on kuur, 14 päevane. No tahaks ikka iga öò magada. Palun jagage kogemust, mis nipiga rohkem mähkmeid saab. Minu laps saab 60 kuus vaja oleks aga topelt. Ta on mul suur juba, poe mähkmed on väikesed. Apteegist on väga kallis osta aga mis teha.

Irja ütles ...

Circadine'i pole me veel proovinud, täna proovime esimest korda. Siiani oleme Juulike andnud Unitali, aga sellega on täpselt nii nagu sa kirjutad - Juulike ärkab enamasti paari tunni pärast üles. Muidugi selles mõttes oli Unitalist abi, et enne ei jäänud ta öösel ka pärast rinna andmist magama, aga Unitaliga uinub rinna otsas uuesti ja ma sain ilusti oma voodisse tõsta. Aga muidugi ma eelistaks, et ta ei ärkaks öösel!

Selleks, et rohkem mähkmeid saada, on vaja kõigepealt võtta perearstilt tõend, et laps vajab rohkem mähkmeid, ja minna seejärel sotsiaalkindlustusametisse ning teha seal taotlus, et vajad rohkem mähkmeid. Kuskil kuu ajaga tuleb otsus. Lastele enamasti ära ei öelda, öeldi meile ITAKist ja nii oligi :). Nüüd saame 130 kuus.

Irja ütles ...

Juulil on nr 7 Libero mähkmed, aga on ka number 8-si, kuni 36-kilostele. Meie ostame neid ITAKist.