kolmapäev, 14. detsember 2016

Asi läheb tõsiseks: USA soomusbrigaad saabub juba jaanuaris

Väljavõte Daily Maili veebist.

Lähtuvalt Balti riike puudutavast ohuolukorrast kiirendab USA oma soomusbrigaadi toomist Poola ja Balti riikidesse, vahendab Daily Mail. Vägede eesmärk on liikuda otse lahinguväljale.

Kui varem pidid USA sõjaväelased saabuma kõige varem jaanuari keskel, siis nüüd saabub soomusbrigaad Fort Carsonist Colorado osariigist juba jaanuari algul, teatas Poola kaitseminister Antoni Macierewicz täna pärast kohtumist USA maavägede juhatajaga Euroopas kindral Ben Hodgesiga.

Hodges ütles, et sõjaväelased saabuvad Saksamaa Bremerhaveni sadamasse juba 6. jaanuaril ja liiguvad sealt kohe edasi Poola, Balti riikidesse ja Rumeeniasse. Vägede liikumise kiirust mõõdetakse ja seda vaadatakse kui testi, kui kiiresti suudavad USA väed liikuda sadamast lahinguväljale.

„Ma olen kindel, et see on väga tugev signaal, et USA koos NATO-ga on valmis vastu seisma,” ütles Hodges. Tema sõnul on soomusbrigaad juba Coloradost lahkunud ja seda laaditakse laevadele.

Kokku otsustati juulikuus Varssavis toimunud NATO tippkohtumisel Vene ohu vastu seismiseks paigutada Poola ja Balti riikidesse neli rahvusvahelist pataljoni. Saksamaa juhib pataljoni tegevust Leedus, USA teeb seda Poolas, Inglismaa Eestis ja Kanada Lätis.

Ametnikud polnud nõus ütlema, kas vägede liigutamise kiirust mõjutas Donald Trumpi vannutamine ametisse 20. jaanuaril. Trump on varem öelnud, et USA peaks vähem panustama Euroopa kaitsesse.

1 kommentaar:

LPR ütles ...

Isiklikul tasandil on kõige jaburam see, et ma ikka eu suuda oma isa veenda, et meie suur maja tuleb maha müüa nüüd kus on lootust veel mingitki raha selle eest saada.
Võib-olla ta tahab lahinguväljal surra.
Seega pean respekteerima mehe otsust.