laupäev, 17. detsember 2016

Eesti apteekrid on ikka parajad aferistid: hinnavahe USAga 10-kordne

Väljavõte iHerbi veebist.

Eestist melatoniini ostes, 1-grammiseid tablette Unitali nime all maksab 20 tabletti 6,65 eurot. See teeb ühe tableti hinnaks 33 senti. Ja ega Eestis melatoniini odavamalt ei saa.

Nüüd vaatan USAs iHerbi sait pakub 1-grammiseid melatoniini tablette hinnaga 11,74 dollarit 300 tableti eest. Dollar on eurost veidi odavam, aga isegi kui arvestada 1:1, siis tuleb ühe tableti hind 0,04 senti.

Ehk siis USAs on tabletid laias laastus kümme korda odavamad. Ma mäletan tõesti, sai ise ka kunagi toodud aspiriini, mille suur 300-ne purk oli odavam kui meie apteegis üks leht 10 tabletiga.

Mis värk on? Mis mäng käib? Vast Eesti apteegi-kröösus, Postimehe värskelt üles ostnud Margus Linnamäe oskab seda anomaaliat lähemalt seletada. :)

Ja veel: loll on see, kes edaspidi Eestist tablette ostab.

20 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

No ostke Soomest siis, HEKKI TE HALISETE! OKSE ON TEIST JA TE PUUDEGA TITTEDEST JUBA! Kaduge, palun!!!!!

Anonüümne ütles ...

Kui tellima hakkate soovitan kasutada sooduskoodi. Googeldage, saate postikulu ka tasuta (4€ säästu, abiks ikka!) juhul kui on esimene tellimus iherbist.
Ise tellin sealt D-vitamiini, 360 tabletti, ehk aastavaru kõigest 10€ eest. Eestist apteegist ostes läheks sama kogus aga sadu eurosid maksma.

Irja ütles ...

Uskumatu erinevus! Aitäh info eest!!

Triin ütles ...

Sa, HEKKI, ära siis tule siia lugema! Kohustuslik või? Sa oled lihtsalt ebameeldiv, nii et kao, palun!!!!!


See on küll, et saate sealt tellida nii odavalt!

Triin ütles ...

Veel: aitäh info eest, peaks ka D vitamiini jne sealt hoopis ostma :)

Anonüümne ütles ...

Search Results for melatonin at the Vitamin Shoppe - ühes USA vitamiinipoes tuli Melatoninile 76 vastet

https://www.vitaminshoppe.com/search?rpp=48&search=melatonin&page=1

Anonüümne ütles ...

Tore, kui sain teid panna vaimustuma iHerbist. Omal ajal vaimustusin samamoodi. Uskumatu hinnavahe on ikka küll. Olen lugenud ühe apteegiketi poolt tellitud audiitoruuringut (pole avalik), kus oli mustvalgel kirjas, et toidulisandite juurdehindlus apteegis on 80% keskmiselt. Melatoniin ongi USAs väga levinud toidulisand, mitte mingi retseptikaup, ja tõesti soodne. Eestis hakati melatoniini müüma 3-4 aastat tagasi alles. Paljudele oma tuttavatele olen iHerbi teed näidanud. Üks sõbranna on juba autole juba näiteks paari kuuga talvekummid saanud, kuna hakkas müüma sealseid toidulisandeid oma klientidele (ta on paljude klientidega eratreener), pannes väikse vaheltkasu otsa. Ikkagi tasus ära võrreldes Eesti hindadega. Ainult seda tuleb tähele panna, et teatud summast tuleb tollimaks kaubale otsa. See sõltub rahakursist, varem oli u 27 eurot.

Anonüümne ütles ...

Amazon.com tuleb Melatoniini otsingule 4236 vastet.

Anonüümne ütles ...

Väga vajalik artikkel ja kommentaarid.
Mul naisel on astma, mille efektiivne ravim Singular'i toomine Eestisse lõpetati. Asendusrohud aga vaevuste vastu peaaegu ei aita.
Peaks kah välismaalt tellimise võimalusi uurima?

Kiisukeauh ütles ...

Ma ju kirjutasin. Ise tellin praktiliselt kõik vajalikud toidulisandid ja vitamiinid sealt. Ja kindlasti tasub sealt D vitamiini osta, sest hinnavahe on ikka märkimisväärne. Pealegi Eestis nii tugeva toimega müügilt ei leiagi. Hea, kui sain abiks olla. Ja kindlasti kasutage esimese tellimuse puhul sooduskoodi. Saate odavamalt. Edaspidi korjab iga tellimuse pealt Loyalty Creditit, mida siis järgmise tellimuse korral kasutada saab ja seeläbi ostetud tooted veel odavamalt kätte tulevad. Olen juba mitmeid aastaid sealt tellinu. Ükski pakk pole kaduma läinud ja tooded on kõik kvaliteetsed ja puhtad :)

Kiisukeauh ütles ...

Tõepoolest on lollus veel Eestist vitamiine või toidulisandeid osta. Aga palun kindlasti jälgida, et paki kaal ei ületaks lubatut ja hind jääks alla 21 euro. Ma olen ka kolm pakki järjest tellinud. Ikka odavam, kui pärast tollipaberitega sehkendada ja maksu maksta. Mul on oma blogipostituses sellest ka juttu.

Irja ütles ...

No vot, nüüd saavad teised ka lisaks meile abi :).

Anonüümne ütles ...

Tahtsin ka sealt tellida mõni aeg tagasi, aga öeldi, et melatoniini ei lase toll läbi Eesti?

Anonüümne ütles ...

Due to regulations, this product is not allowed to be shipped to the country you selected.
Sellise kirja viskas ette kui proovisin tellida sealt lehelt melatoniini.

Irja ütles ...

Ühemilligrammiseid laseb, üks teine angelmaniema tellib melatoniini Ameerika Amazonist.

Irja ütles ...

Inno just tellis, tuleb kohale 2-5 jaanuar. Vasakult ülalt saab valida riigi, sealt valida "Eesti" ja seal kirjas tooted, mida saab Eestisse tellida. Ühemilligrammised tabletid on lubatud.

Irja ütles ...

Veel kord aitäh selle saidi tuvustamise eest :).

Irja ütles ...

Meil tuli kogumaksumus 14 eurot (300ne purk ühemilligrammiseid), nii et alla 21 euro.

Kiisukeauh ütles ...

Mina ka tellisin sealt omale melatoniini. Laseb saata küll. Muidugi jah, peab jälgima ka pisut. Kõiki asju tõesti ei lase saata. Näiteks homöopaatilisi rohtusid ei saa. Aga ka selle jaoks on nipp. Kui pakk mitte millegagi huvi ei ärata (paki kaal jääb normi piiresse ja hind niisamuti), siis laseb ilusti läbi. Nii, et ma olen isegi homöopaatilisi rohtusid sealt tellinud oma kilpnäärme alatalituse jaoks. Mul peaks kogu info blogis kirjas ka olema. Mul oli ainult esmakordse tellimusega summa liiga suur (läksin suurest elevusest ähmi täis, sest kõike kohe tahaks tellida, tänu super headele hindadele :D ) ja pidin maksu maksma paki pealt. Ise pusisin need ära teha ja lõppkokkuvõttes polnudki see juurdemakstav summa väga suur. Ikkagi tulid lõppkokkuvõttes mu tellitud tooted märkimisväärselt odavamalt, kui siit ostes. Seda enam, et paljusid tooteid veel mitmeid aastaid tagasi Eestis üldse ei müüdudki veel.

Anonüümne ütles ...

Väljaspoolt Euroopa Liitu (liidu sees ei rakendu lõpphinnale mingeid täiendavaid makse ega protseduure, vähemalt tavakauba suhtes) tellides peab maksude vältimiseks jääma toote hind ilma postikuluta alla 22€. Kui toote hind on sellest suurem, siis tuleb maksta käibemaksu (ehk 20%) kogu summa pealt, st. et toote hind + postikulu. Kusjuures see 22€ on Eesti oma enda poolt määratud piir ja muudes maades võib see olla suurem või väiksem – enne masuaegseid maksumuudatusi oli käibemaksu piir importkaubale Eestis palju kõrgemal, vist kuskil 200€ juures. Muude tollaste maksumuudatuste kõrval ei saanud see drastiline langetamine 20€ peale erilist tähelepanu, kuna tollal tellisid neti kaudu kaupu üsna vähesed. Tollimaksu piir on praegu 150€, millest alates tuleb hakata maksma ka tollimaksu. Millalgi tulevikus peaks see maksuvabastuse lõbu siiski ära kaduma, sest plaanis on viia maksuvaba summa nulli.

Kui aga makse maksma juba peab, siis on veel üks raha kokkuhoiu nipp – nimelt "reisija deklaratsioon". Tollideklaratsiooni saab täita mitut moodi, kas lasta see teha Omnival/kullerfirmal raha eest (seda võimalust pakutaksegi vaikimisi, aga seda ei pea vastu võtma), täites hirmkeerulise tollideklaratsiooni või siis täites reisija deklaratsiooni (ise ei pea tegelikult kuhugi ega kuskilt reisima, see on ainult dokumendi nimi), mis on üks A4 PDF, kuhu peale läheb toote nimetus, selle hind ja kogus ja ongi kõik, ei mingeid klassifikaatoreid või lehekülgede kaupa linnukeste toksimist õigetsse lahtritesse.