kolmapäev, 21. detsember 2016

Kas Eesti rotid on põgenenud Soome?


Väljavõte eestineni veebist.

Õige. Eestis oli veel mõni aeg tagasi küllalt palju rotte. Viimasel ajal pole neid enam näha olnud. Isegi hiired on kuhugi kadunud.

Nüüd, nagu vahendab eestinen Helsingin Sanomate infot, on rotid vallutanud Helsingi kesklinna. Neid elab seal juba ligi 100 000 ja tuleb üha juurde. Rotte on üritatud mürgitada, aga nad tulevad ikka tagasi. Öösel on neid tänavad paksult täis.

Kas Eesti rotid on ära põgenenud Soome? Kas nemad ummistasidki äsja remondist tulnud Silja Europa kanalisatsioonisüsteemi?

Loe lähemalt, kus rotid Helsingi kesklinnas elavad eestineni veebist!

8 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Rottide vastu aitavad ainult kassid. Nagu keskajal, kui kasse saatana tööriistadeks pidama ja neid hävitama hakati, vallutasid rotid-hiired maa ning hakkas levima katk. Musta surma levik oli otseselt seotud kasside arvu vähenemisega.

Soomes kui arenenud riigis peetakse kasse ka kultuurselt ja hulkuvaid loomi ei ole. Tallinnas neid siiski on, elavad paneelikate keldrites ja majarahvas käib toitmas. Ka lubavad eestlased oma kasse õue "jahile". Seetõttu rotte-hiiri nii palju ei ole.

Anonüümne ütles ...

Eks rotid ikka lahkuvad enne kui...

Anonüümne ütles ...

Teie oletegi veel need viimased rotid, kes pole siit "põgenenud", aga parandage see viga ruttu, seda enam et teid ju seal pikisilmi oodatakse. Kõik toetused, korterid, (gluteenivabad) toidupangad, hooldustöötajad jne on ammu valmisolekus nr 1 - voi vittu, Tähismaad saabuvad! P.S. Katsuge siis mitte väga solgitorusid ummistada.

Inno ütles ...

Rotid on tegelikult üllatavalt nutikad loomad ja erinevalt paljudest inimestest teavad, mis on hea!

Anonüümne ütles ...

Parandan Sind, eelmine anonüümne. Soomemaal öeldakse hoopis: "voihan vittua". :).

Anonüümne ütles ...

Häh, soomlased ei artikuleeri pooli sõnu korrektselt. Eriti need, kellele "vittu" on sidesõna. Onks selvä mun juttu?

Anonüümne ütles ...

On-on, perkele.

Anonüümne ütles ...

http://arileht.delfi.ee/news/uudised/fotod-helsingi-ehitab-miljardi-euro-eest-uut-kesklinna?id=76700638

Soome pidi ju aina vaesemaks jääma?

a.