teisipäev, 20. detsember 2016

Poola autojuht, kellelt surmasõiduk rööviti, oli teel koju pere juurde jõule veetma

Väljavõte Daily Maili veebist.

Poola autojuht, 37-aastane Lukasz Urban (ülal pildil) oli Berliinist teel kodumaale abikaasa Zuzanna ja 17-aastase poja juurde jõule veetma, kui ta surnuks tulistati ja tema auto rööviti, vahendab Daily Mail.

Ülal paremal on autojuht vahetult enne auto kaaperdamist ühe turvakaamera pildil veel elusana. See on ühtlasi viimane pilt temast.

Autofirma juht Ariel Zurawski ütles, et naine oli väga löödud, kuna ei saanud oma meest Saksamaale tuvastama minnes mingit abi ei Saksa ega Poola riigilt, ei psühholoogi ega muid spetsialiste - ta jäeti oma murega täiesti üksi. Naine ei suutnudki lõpuks oma meest tuvastada, seda tegi üks pereliige. Lukasz plaanis koju jõuda neljapäeval ja enne seda osta Berliinist jõulukinke.

Lukasz'i nägu oli olnud üleni lõhki ja tal olid noahaavad. Oli näha, et mees oli kellegagi võidelnud. Lukasz polnud lihtne saak - ta oli 185 cm pikk ja kaalus 130 kg. Tema mahavõtmiseks oli vaja mitut inimest.

Perele oli Lukasz'i surm valus löök, sest tema vend Konrad oli endalt elu võtnud kolm aastat tagasi. Vendade isa viidi šokiga haiglasse.

Poola transpordifirmas saadi aru, et midagi on valesti, kui auto GPS näitas, et seda juhib nagu mõni algaja. Auto 37-aastane poolakast juht läks kaduma pärast seda, kui parkis auto Friedrich-Krauze-Ufer'i angaari juurde ja läks kebabit ostma. Ta oli enne seda kella 15 ajal päeval oma naisele helistanud ja öelnud, et see on kahtlane piirkond, kuna seal liigub palju moslemeid. Ainsad sakslased olidki olnud angaari juures. Mees lubas naisele tagasi helistada kella 16 ajal, aga seda ta ei teinud. Naine helistas tagasi, aga mees ei vastanud. Millal mees tapeti, pole täpselt teada. Auto liikus vahepeal edasi üksikute lõikude kaupa. Kella 19:34 ajal jõudis auto jõuluturu juurde ja kella 20 paiku sõitis jõuluturul rahva sekka.

Siin on rünnakus kasutatud Scania üles pildistatud Poolas (Daily Maili veebist):

1 kommentaar:

Triin ütles ...

Õudne saatus :( Kaastunne!