kolmapäev, 14. detsember 2016

Kas venelased on ärganud: Kristafovitši juhtum

Väljavõte Delfi veebist.

Mingi aeg tagasi hakkas Eestis esile kerkima vene rahvusest poliitikuid, keda tituleeriti meedias kui „häid” venelasi ja kiideti taevani. Stiilis, et saab küll olla venelane ja eestlaste sõber, ajada Eestis asja. Neist tuntumad olid Jevgeni Kristafovitš ja Sergei Metlev, aga ka üks joodikute seltskond, kes tiirutab Juku-Kalle Raidi ümber. Lisaks Eestisse imbunud venelased nagu Andrei Kuzitškin, kes on väidetavalt Putini režiimiga opositsioonis ja keda Eesti maksumaksja ülal peab kui mingeid kangelasi. Muide, Žirinovski on ka Putini vastane, olen näinud tele-esinemisi, kus ta Putjat räigelt sõimab.

Aga ma ei imesta, ma tegelikult isegi ootasin seda hetke, kui need nn head venelased ära pööravad, või õigemini oma tegelikku nägu näitavad. Nagu soomlased ütlevad, ryssä on ryssä, vaikka voissa paistaisi (tõlkes: venelane on venelane, prae teist või või sees), on venelased ikka venelased. Ja tegelikult on neil Eestist poogen. Kui Emake kutsub, jooksevad nad üle. Kui nad polnud struktuurides sees juba temakese tellimusel. Väga hästi sobituvad siia konteksti venekeelne ja -meelne Delfi, siis ETV+ ja venekeelne Postimees, mis vaikselt Eestis Kremli asja ajavad. Või Keskerakonna venelased nagu Yana Toom, kes on vähemalt oma arvamustes vabad ja ausad.

Sest, ärgem unustagem, et vene asi on Kremli asi ja vastupidi, neid ei saa teineteisest lahutada - kuigi Eestis püütakse väita vastupidist, et õigustada 5. kolonni Eestisse jätmist 1994. aastal. EI SAA OLLA EESTIMEELSET VENE ASJA - taguge see omale pealuu sisse! Eestimeelse vene asja ajamine on võimatu, absurd ja selle tõsimeelsed ajajad ja propageerijad peaks hulluarsti vastuvõtule minema.

Artur Talvik küll arvab, et Kristafovitš on Vabaerakonda saadetud sala-reformikas, aga tegelikult ma ei usu seda. Ma arvan, et selle tegelase tegelikud niiditõmbajad asuvad Kremli müüride vahel. Ma söön oma vanad sokid ära, kui see nii pole!

Ma kordan: venelane on venelane, prae teist või või sees. Palun ärge võtke seda solvanguna: see on kompliment: kui eestlased ka sellised oleks, siis me sel teemal siin praegu ei targutaks.

3 kommentaari:

LPR ütles ...

Silme ette tulid võis praetud Inno sokid ...

Indrek Särg ütles ...

Jah, nii on. Hästi kirjutatud.

Anonüümne ütles ...

EI SAA OLLA EESTIMEELSET VENE ASJA - taguge see omale pealuu sisse! Eestimeelse vene asja ajamine on võimatu, absurd ja selle tõsimeelsed ajajad ja propageerijad peaks hulluarsti vastuvõtule minema.

WTF, mis lapseohtu kitsarinnalisus?!!
:/Ausaltöelda olin autori maailmamõistmisest paremal arvamisel...