laupäev, 17. detsember 2016

Loe, mis sõnumi saatis Putin Niinistöle eestineni veebist!

Väljavõte eestineni veebist.

Eestinen vahendab Soome uudiseid eesti keeles. Nüüd on eesti keelde ümber pandud Stalini siseringi kõne 1940. aasta 17. aprillist, milles Stalin analüüsib sõda Soomega, kritiseerides nii Punaarmee kui Soome sõjaväe tegevust. Päris õpetlik lugemine ka tänasel päeval, eriti Eesti sõjaväelastele ja kõrgemale juhtkonnale. Et mis on võrreldes toonasega muutunud ja kas Eesti sõjavägi on ikkagi tasemel täna? Või elatakse kusagil vabadussõja ja Sinimäe lahingutes veel, nagu kunagi Punaarmee peesitas kodusõja traditsioonide najal?

Küsimus ka laiemale ringile: miks Eestil pole oma lennuväge, ega mereväge? Kas Eestil on piisavalt kahureid ja laskemoona? Või ollakse Soome Talvesõja tasemel, kui sõjavägi suutis teha ainult tagalas trikke ja teesulgusid?

Miks ei võiks Eesti mängida mõttega teha lisaks kaitsele suuremaid vasturünnakuid, kasutades selleks ründetehnikat. Miks ei võiks Eestis toota lahingumasinaid, näiteks tanke ja liikursuurtükke?

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kas see on tõsimeelne küsimus, et miks pole Eestil oma tankitööstust?

Inno ütles ...

Loomulikult! Ekskavaatoreid on nagunii vaja Kirde-Eesti kaevandustes, miks mitte siis vahelduseks mõni tank kokku panna.

Anonüümne ütles ...

Eesti valitsus sõimab täie lõuaga Venemaad, ässitab lääne valitsusi Venemaa kallale ning annab lääne militaristidele lahkelt luba meie territooriumil laiutada ja Venemaad ähvardada. Seega - kui laks saadakse, siis asja eest. Venemaa ju Eestit pole ähvardanud.
See tegevus on sama rumal kui Sinimägedes kõvatamine, sest siis ei rünnanud keegi Eestit vaid aeti sakslasi tagasi, et sõda ükskord lõpetada.