esmaspäev, 12. detsember 2016

Mille üle rõõmustab investor Toomas?

Väljavõte Äripäeva veebist.

Ma vaatasin, et Äripäev on mingi investor Toomase ürituse korraldanud, kus, nagu võis aru saada, pakuti inimestele raha eest sama infot, mida võib täiesti tasuta lugeda Äripäevast. Aga noh, tung oli suur, lausa täismaja, võibolla jäetakse midagi siis lehes ütlemata. Mis tähendab, et lehte polegi mõtet tellida, piisab aeg-ajalt peatoimetaja audientsil käimisest.

Seina pealt on näha, et meediaärimees Hans H. Luik kiidab kangesti seda investor Toomast, et on "hea käega paigutaja". Nojah, kui arvestada Luige kaotatud miljoneid Aserbaidžaanis ja mujal, siis oleks Toomas talle tõesti olnud parem alternatiiv. Aga kui vaadata selle Toomase viimase mõne aasta "saavutusi", siis on isegi Tallinna börsi indeks olnud parema tootlusega. Miks? Sest Toomas jahmerdab aktsiatega välisturgudel, nii nagu ka Eesti pensionifondid. Miks? Sest neil pole Eesti majandusse usku. Aga miks pole Eesti ärilehel Eesti majandusse usku? Võibolla seda infot käiaksegi ammutamas Äripäeva teadmameeste käest. :)

Aga et mu jutt niisama tühi loba ei oleks, panen siia paar võrdlevat graafikut viimase 3 aasta kohta, üks on Tallinna börsi indeks, teine Toomase portfell, mõlemad graafikud Ärpäeva enda veebist.

Siin Tallinna börs viimased 3 aastat:

Ja siin Toomase portfell samal ajal:

6 kommentaari:

LPR ütles ...

Kas alumine graafik on samas aja skaalas?

Inno ütles ...

Jah.

Anonüümne ütles ...

Töötuks olemise üks suur eelis on see, et palju vaba aega ja igavuse peletamiseks võib näiteks hakata raha koguma.

Päeva küsimus ütles ...

Mitu perverti leiad pildilt?

Anonüümne ütles ...

Kallis Inno, see et postituses olevatel piltidel üks joon jookseb "raketina" ülesse ja teine on laugema tõusuga on ju korralik demagoogia. Too graafikus välja faktid, ehk siis protsendid jms, hekel pole pildid võrreldaval skaalal.

Inno ütles ...

Need graafikud on mõlemad Äripäeva veebist samast kohast. See Toomase portfelli osa on viimase 3 aasta jagu mul kopeeritud pildile.