neljapäev, 15. detsember 2016

Rootsi valmistub sõjaks Venemaaga: ohvitserid viidud lahinguvalmidusse

Väljavõte Daily Maili veebist.

Ajal, kui Eestis peetakse sõda Venemaaga nii vähetõenäoliseks, et isegi rahvast selleks ette ei valmistata, valmistuvad Eestist lääne pool asuvad riigid sõjaks suure hooga. Alles see oli, kui Saksa valitsus soovitas elanikel varuda toiduvaru. Nüüd räägivad uudised Rootsis sellest, kuidas ohvitserid on viidud sõja kartuses lahinguvalmidusse, vahendab Daily Mail.

Erinevalt Eestist ütlevad Rootsi ametnikud otse välja, et valmistuvad sõjaks Venemaaga. Kohalikud omavalitsused on saanud ülesande olla valmis Vene vägede sissetungiks. Omavalitsused peavad võtma tarvitusele ettevaatusabinõud, et kaitsta tsiviilelanikke.

Septembris paigustas Rootsi oma väed Gotlandile, et olla valmis võimalikuks Balti riikide hõivamiseks Venemaa poolt.

Tekib küsimus, mida oodatakse Eestis? Kas Eestis tõesti ei olda kursis sõjaohuga või milles asi? Või ongi eesmärk kanda suuri ohvreid, et kasutada eesti rahvast poliitilise kilbina, et siis saaks Läänes Venemaa suunas näpuga näidata?

1 kommentaar:

LPR ütles ...

See, et sellest ei karjuta valju häälega on loomulik. Kui on teada, et teater põleb, tuleb rahulikult hakata inimesi uksest valja juhatama alustades loozhist ja esiridadest.