pühapäev, 11. detsember 2016

Türgi kaevab Ida-Euroopale auku ja kõik vaatavad vaikides pealt

Väljavõte Sputniku veebist.

Eesti meedias viimasel ajal Türgi teemat ei käsitleta, see on ilmselt keelu all, sest Türgi on NATO liige, aga seal valitseb hullem diktatuur kui Põhja-Koreas. Kus tuhanded teisitimõtlejad on vangistatud või hukatud. Ja seda kõike NATO, kaasa arvatud Eesti silme all ja vaikival heakskiidul. Eestis on üldse Türgit kõvasti kiidetud, seda vaatamata asjaolule, et Türgi okupeerib juba aastakümneid poolt Küprosest. Andrus Ansip käis seal peaministrina koguni mingil suusavõistlusel.

Aga näiteks Vene propagandakanalis Sputnik on Türgist palju juttu. Viimane uudis pajatab sellest, et nüüd on Türgi sõlminud leppe Venemaaga uue suure gaasijuhtme rajamiseks läbi Türgi ehk nn Turkish Stream. See võimaldab Venemaal müüa gaasi otse Lõuna-Euroopasse ja minna mööda Vene-vaenulikust Ida-Euroopast. Ehk siis annab Türgi sellega viimase noahoobi selga Ukrainale, mille eest on Lääs, kaasa arvatud Eesti viimastel aastatel meeleheitlikku võitlust pidanud. Ja nüüd siis Türgi, liitlane, NATO liige teeb sellise asja. See sarnaneb Gruusia sõja ajaga, mil Iisrael müüs venelastele Gruusia rakettide lähtekoodid, nullides sellega Gruusia kaitsevõime.

Ja siis kiidetakse Eestis NATO-t ja selle 5. artiklit. NATO my ass. See on mingi kuradi reeturite klubi.

Ja mis veel hirmsam - isegi sanktsioonid ei tööta. Vene riigi naftafirma Rosneft tõstis äsja ühe tehinguga Lääne turult 10,5 miljardit eurot (võrdluseks, Eesti riigi aastaeelarve on 9 miljardit). Vene gaas liigub takistamatult mööda Nord Streami Saksamaale ja Eestit läbib pidev uute Mercedeste vool Venemaale - seejuures veel Eesti riigi kaasabil, kes on loonud selleks Venemaale rohelise koridori. Sanktsioonid my ass!

Mulle tundub üha rohkem, et see Ida-Lääne vastasseis on kunstlik, et kumbki pool saaks rohkem relvastust toota ja seda müüa. Sõjategevus on eelkõige äri. Ning lollid eestlased on sunnitud ostma kalleid relvi, selle asemel et lasteaedu, koolimaju või haiglaid ehitada.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Türgi ajab vatnikutele keelt kõrva. Ja ega teda keegi korrale kutsuda suuda - ikkagi NATO suuruselt teine armee. Euliidus talle vastast ilmselt pole ...

Anonüümne ütles ...

toptop.ee --- mis ajast see sait laenuhaide küüsi langes ?