neljapäev, 15. detsember 2016

Ummelase lahtilaskmine on Tallinna Televisiooni kaotus



Minul isiklikult on küll tuline kahju, et Meedia Keskpunktis enam Mart Ummelast pole. Ummelas on särav isiksus ja ega neid säravaid isiksusi - inimesi, kes hallist massist selgelt eristuvad - meil Eestis nii palju polegi. Nii on iga sellise inimese areenilt kadumine suur kaotus.

Ummelas, Lenk ja Reinde moodustasid minu meelest hästi sobiva ja kokku kõlava ansambli, trio. Kui Lenk esindab pulbitsevat vene temperamenti ja Reinde teravmeelset intelligentsi, siis Ummelas täiendas seda armsa sentimentaalsuse ja vana kooli härrasmehelikkusega.

Mind ajab naerma noore naga määratlus, justkui tegeldaks Meedia keskpunktis Fideli kiitmisega. Kes nii arvab, sel ei ole huumorimeelt ja huumorimeele puudumine näitab inimese rumalust. Seda, et ei suudeta vaadelda maailma laiemalt.

Samuti ei ole ma nõus Eesti Ekspressi pealkirjaga „Legendaarse teleajakirjaniku Mart Ummelase allakäik”. Ummelas ei ole mingis mõttes „alla käinud”. Ta on siiamaani üks omapärasemaid ja ennast kuulama panevamaid teleajakirjanikke Eestis. See, et Tallinna Televisioon ta lahti lasi, ei muuda asja. Ummelas on teistest erinev, jaa, aga see on tema tugevus, mitte nõrkus. Sama võib öelda Heimar Lengi ja Urmi Reinde kohta.

Nüüd on Ummelase asemel Allan Alaküla. Hoopis teist tüüpi mees. Asjalik, aga tal puudub sarm. Ja ta ei kõla Lengi ja Reindega kokku, ei ole seda „miskit”. Alaküla on ilmselt hea administraator, aga poliitkommentaatoriks ta ei sobi.

Seega oleks Meedia keskpunkti päästmiseks tuua Ummelas tagasi või leida saatesse kiiremas korras uus saatejuht.

Pildil Allan Alaküla eile Meedia Keskpunktis, pildistatud teleekraanilt.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Ma pole vanas kinni aga kui see vana kaardivägi Meedia Keskpunktist minema aetakse, siis on Tallinna TVga kaputt. Lihtsalt surmigav hakkab. Juba hakkas - Vaba Mõtte Klubi on juba halligav ja uudiseid pole mõtet üldse vaadata.

a.