pühapäev, 8. jaanuar 2017

Algas võimas USA operatsioon Ida-Euroopas - Atlantic Resolve!

Kas nüüd läheb sõjaks? Väljavõte Der Spiegeli veebist.

Eile jõudis Saksamaale Bremeni linna külje all asuvasse Beremerhaveni sadamasse esimene laadung USA sõjatehnikat, mis osaleb võimsas USA-NATO sõjalises operatsioonis Atlantic Resolve (Atlandi lahendus), mille käigus tuuakse Ida-Euroopasse, sealhulgas Eestisse kokku 4200 USA sõjaväelast, lisaks veel 1800 inimest tehnikat teenindavat personali pluss 400-ne õhupataljon. Pluss igast suurest NATO riigist veel 1000 sõjaväelast igasse Balti riiki ja Poola. Nii et Eestis hakkab laias laastus olema paar tuhat NATO sõjaväelast. Mis juba on midagi. Kokku Balti riikides siis ligi 6000 NATO sõjaväelast. Koos teenindava personaliga tuleb ehk isegi ära see 10 000, millest on räägitud varem.

USA tankid, mis paar aastat tagasi Saksamaalt ja mujalt Euroopast lahkusid, on nüüd tagasi. USAst tuleb soomusbrigaadi koosseisus 87 Abrams A1M1 tanki, 20 Paladin soomustatud liikurhaubitsat ja 136 Bradley lahingumasinat. Lisaks tuleb 50 Black Hawk kopterit, 10 CH-47 Chinook kopterit ja 24 Apache kopterit.

Kui selline tehnika ja mehed juba kohal, ega see sõdagi enam kaugel pole. Nagu öeldakse, et kui näitemängu algul tuuakse püss lavale, küll see siis vaatemängu lõpuks ka pauku teeb. Ameeriklased paistavad olevat teotahet täis! Sõjaoht oleks igal juhul - ka siis, kui vägesid sisse ei toodaks. Nüüd ongi huvitav vaadata, kui laiaulatuslik ja milliste tagajärgedega see sõda tuleb ja kui palju eestlasi madinas alles jääb. Võimalik muidugi, et ei tule midagi, Putin lööb põnnama nagu loodetud ja kapituleerub niisama. Saame näha!

Siin veel mõned pildid saabunud lahingutehnikast, Spiegeli veebist:




2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Millal need mehed siin elus küll ükskord oma riistade näitamise lõpetavad, sõjariistade siis, kuidas Jumal nad küll sellise lõi. "Mul on suurem kui sul."

Loodan, et mu talu jääb puutumata, keskustest õige kaugel teine, välismaale oli plaan alles kevadel minna, ei viitsi kohe astuma ka hakata.

Inno ütles ...

Kunagi oli tõesti säärane ütlemine, et mida väiksem riist, seda suurem relv. Hummereid nimetati peenisepikendusteks. Aga nüüd nii vist enam ei tohi öeldagi, pannakse pahaks äkki. :(

Ameeriklastel on uuringute järgi ühed väiksemad riistad maailmas, võibolla sellest see agressiivus muudel rinnetel. :) Samas eesti meestel ei tohiks justkui probleemi olla.