laupäev, 28. jaanuar 2017

Ratasel õiged mõtted, aga tegusid on vaja!

Väljavõte Keskerakonna veebist.

Täna oli valitsuse juhtiva partei Keskerakonna volikogu istung, mida Eesti meedia millegipärast täielikult ignoreeris. Volikogus toimunut kajastas ainult Kremli-meelne uudistekanal Sputnik, mis tõi välja, et kunagi Euroopa viie rikkama hulka pürginud Eesti on kõvasti maas ka Euroopa keskmisest. Nii et täielik ämber. Olgu veel lisatud, et Kremli-meelne olla on tänases maailmas väga IN, sest isegi Eesti peamise liitlase USA president Donald Trump vestles täna Kremli peremehe Vladimir Putiniga sõbralikult mitu tundi. Eestis armastatakse Trumpi üle irvitada, aga ta on USA president ja see on reaalsus. Kui tema üle pikalt irvitada, siis võib juhtuda, et mõni teine irvitab viimasena ja paremini. Tänases maailmas ripub Eesti iseseisvus juuksekarva otsas ja selle juuksekarva nimi on Donald Trump, tahame seda või ei taha. Kui Eestis räägitakse, et Trump on Putini käepikendus, siis on see väga libe ja ohtlik tee. Selle asemel, et mõelda, kuidas Trumpile käru keerata, peaks Eestis mõeldama, kuidas end USA-le kasulikuks teha. Sest peale kasu praegune Valge Maja administratsioon midagi muud ei tunnista. Eestlased pole võibolla veel tähele pannud, aga USA-s on toimunud valitsemises suur muutus. See on sama, kui Soomes tuleks võimule Perussuomalaiset või Eestis EKRE. Muutus on samasugune. Mõeldakse ainult oma riigi ja rahva peale ning sellele, mis on riigi ja rahva jaoks kasulik. Kõik! Eesti on nii väike, et peab tegema nii nagu suurtele kasulik ja vajalik. Mispoolest on Eesti praegu USA-le kasulik ja vajalik? See on mõttekoht, kui parafraseerida Urve Palot.

Aga tuleme tagasi peaministri tänase kõne juurde. Ta ütles, tsiteerime: „Meil tuleb üheskoos jätkata sealt, kus Rahvarinde valitsus pooleli jäi – Eesti üles ehitada. Meie juhitav valitsus peab tõestama, et mõtleme tõepoolest Eesti inimeste heaolule, mitte ei aja näpuga taga näiliselt kõrget kohta Euroopa edetabelites. Meil tuleb tuua Eesti seisakust välja ning iga Eesti inimene peab tundma, et liigume nüüd koos edasi. Meie valitsus ei saa ega tohi mitte kedagi maha jätta.”

Nii. Väga ilusad ja toredad sõnad. Aga kus on teod? Donald Trump, kes lubas USA-s muutusi, on võimul olnud mõned päevad ja juba asjad muutuvad. Eesti uus valitsus on võimul olnud mitu kuud, aga ei saa aru, et midagi oleks muutunud. Ikka aetakse taga seda mõttetut ja kulukat Rail Balticu projekti, mis sellisel kujul Eestile midagi juurde ei anna, ning haldusreformi, mis on mõeldud maal elu hävitamiseks. Kus on teod, härra Ratas?! Ja mida tähendab see, et valitsus kedagi maha ei jäta?! Haldusreform ja Rail Baltic on kõige pesuehtsamad näited selle kohta, kuidas väikse osa veelgi suurema heaolu nimel suurem osa niigi halvas seisus Eestist maha jäetakse.

Vaielge palun vastu!

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Üks hea asi on see, et isegi Eestis on lõpuks aru saadud: nüüd käib mäng juba üle eestlaste peade (vt Ilmar Raagi kolumn Postimehes).
Et vabanetakse tarbetutest illusioonidest, on lihtsalt suurepärane :)

Ah et kellele seda Eestit vaja on? Raske öelda. Ajaloost paralleele otsides võiks arvata, et Eesti on justkui koera laip telelavastuses "Kuulsuse narrid", mida üle aia edasi-tagasi loobitakse. Enamuses tigedavõitu ja ebasõbralik rahvas, kes neid ikka tahab... :D

olge ise ka tublid ütles ...

Üllatus-üllatus, Ratas osutus vaat et suuremaks peenhäälestajaks kui tema eelkäija.

Juba see Avandi ja Sepaga tehtud teleintervjuu jättis Ratasest täiesti totaka ja kohtlase, papagoiliku ja kantseleiliku, oma mullis kinni oleva inimese mulje. Kuigi see oli tehtud sellises pealtnäha vabamas õhkkonnas ja andnuks suurepärase võimaluse Ratasele oma mullist kasvõi selleks puhuks välja tulla, aga ta jättis selle kasutamata.

See ei näita midagi muud kui, et ta ongi reaalsuses selline külm konjunkturist ja see vaht mis ta suusoojaks ajab, soovides, et kõik Eesti inimesed tunneksid end kindlamalt, jääbki lihtsalt vahuks, kui ta mingeidki reaalseid samme praeguse stagnatsiooni murdmiseks ei suvatse teha ning patrab endiselt Euroopa Liidu ühtsuse utoopiast ja usub pimedalt sellesse. Kui kõik märgid näitavad, et Euroopa Liit on murenemas ja rahulolematus selle liidu poliitikate suhtes kasvamas sisuliselt igal pool Euroopas.

Ülimalt nürimeelne kuju ja tegelikkuses täpselt samasugune elukauge poliittankist kui Rõivas. Erinev on üksnes suhtlemisviis, aga Ratase rahvamehelikkus on lihtsalt fassaad, mille õnge paljud lihtsameelsed paraku endiselt langevad.