esmaspäev, 27. veebruar 2017

Eesti juhid tormasid ummisjalu ELi, et paremat palka saada, aga rahva jätsid maha

Ütlen ka paar sõna sekka erivajadustega laste teemal.

Puuetega laste ja ka täiskasvanute puhul on Eestis probleem selles, et ei täideta konventsioone, millega on liitutud. Taustaks: konventsioonidega liitumine oli vajalik seoses astumisega Euroopa Liitu. Ehk siis juhtunud on see, et juhid on saanud tänu Euroopa Liidule oma ihaldatud hästi makstud ametikohtadele, aga näiteks puuetega inimesed, kellele peaks olema loodud teistega võrdsed tingimused, on jäetud täiesti tähelepanuta. Neid nagu polekski olemas. Ehk siis Euroopa Liiduga liitumine on olnud Eesti puhul valikuline: need asjad, mis juhtidele tähtsad, on ära tehtud, aga vähem tähtsad asjad jäetud tegemata. Ja kuna Eesti on imepisike, siis keegi ei tunne väljastpoolt ka huvi, mis toimub. Nagu AIDSi puhul Eestis - keegi ei tee välja ja inimesed surevad nagu kärbsed. Tuhanded inimesed on surnud AIDSi Eestis ja see pole kellegi asi.

Tegelikult on halenaljakas ja lausa traagiline see, et selleks, et saada koheldud nagu Euroopa Liidus ette nähtud, pead minema elama Soome või mujale. Ja see ei puuduta ainult puuetega inimesi. Soome põllumehe toetused on Eesti omadest 5 korda suuremad, kuigi elekter, kütus, väetised ja põllumajandustehnika on sama hinnaga. Pole siis ime, et Eestis müüakse Soome kurki palju odavama hinnaga kui kodumaist. On suur ime, et Eestis üldse keegi veel põllumajandusega tegeleb. See on võimalik veel ainult tänu imepisikestele palkadele.

Kokkuvõtvalt võib öelda, et Eesti juhid tormasid ummisjalu Euroopa Liitu, et paremat palka saada, aga rahva jätsid maha. Rahvas elab hullemates tingimustes kui olid NLiidus ja see on ka põhjus, miks sündivus on madalam kui sõja ajal ning rahvaarv kukub kivina. Eesti rahvas sureb praegusel kursil jätkates välja 150 aastaga. Maapiirkonnad on juba välja surnud, haldusreform on selle vaikiv tunnistaja.

14 kommentaari:

LPR ütles ...

Kui tuleb vene võim, siis tulevad ka toetused. Hoidke trumpuutini lippu kõrgel ja te saate õndsaks!

Venemaal on kõige paremad toetused ja tervishoiusüsteem. Saab ka Eestis olema!

Inno ütles ...

Küsimus pole Venemaas, vaid selles, et Eestis ei järgita Euroopa Liidu tavasid ja reegleid. Mingi osa võeti üle, aga suurem osa jäeti üle võtmata. Eesti sotsiaalsüsteem ja tervishoid meenutab praegu tõesti pigem Venemaad - eriti pärast eesseisvat haiglate massilist sulgemist.

Inno ütles ...

Mis Vene võimu puutub, siis Eesti on juba praegu väga Venemaa sarnane. Rahvas on samamoodi alla surutud nagu Venemaal, ja ülemused teevad mis tahavad. Ainult et mastaabid on väiksemad ja ei paista välja. Ei ületa uudiskünnist, nagu öeldakse.

LPR ütles ...

Ja siiski ei häiri, et Putin pani kasuliku idioodi pukki?

Anonüümne ütles ...

Milliseid haiglaid konkreetselt massiliselt suletakse?

Anonüümne ütles ...

Mastaabid on Eestis väiksemad ja just sellepärast paistavad vusserdajad paremini välja. Kui lügenpresse mõningaid isikuid torkida ei julge - no see on hoopis teine teema.

Anonüümne ütles ...

Ainult et Venemaal siiski reageeritakse vusserdamisele. Näiteks alles hiljuti oli NTV uudistes sõna otseses mõttes puuripistetud kuberner.
Kas keegi kujutaks tänases eestis midagi sarnast ette???

Anonüümne ütles ...

Ega me Venemaast rohkem ei tea, kui peavool läbi laseb.
Kusagil oli siiski lugeda, et keskmine palk on seal Eestis mööda läinud ja suurlinnades käib tohutu ehitustegevus.

Anonüümne ütles ...

Täditütar elab Moskva äärelinnas nn suvilate rajoonis. Tal on raske puudega poeg. Täditütar on kodune, tööl ei käi. Erinevaid toetusi saab igakuiselt kokku ca 400.- euro väärtuses. Lisaks on pojale mitu korda aastas tasuta sanatooriumid, haiglaravi. Oleks ka riiklik hooldekodu võimalus, aga täditütar ei soovi.

Muide ütles ...

Laari valitsuses oli EL liitumustingimuste mõjukaks majandusnõunikuks Kersti Kaljulaid!

Irja ütles ...

6: 58-le : Njah, Eesti parim on Võru, kus raske puudega last kasvatav vanem saab 80 (riiklik) + 80 (Võru linna toetus) ehk kokku 160 eurot. Samas Tallinna linnas raske puudega last kasvatav vanem saab ainult 80 riigilt igas kuus ning kohalikult omavalitsuselt 70 eurot aastas. Venemaa kõrval ikka väga nigel.

Nii et isegi Venemaal hoolitakse puudega lastest rohkem kui Eestis :(

Inno ütles ...

Millised haiglad kinni? Kõik on juba kinni pandud või pannakse peale Tallinna, Tartu ja Pärnu. Protsess on kestnud juba 15 aastat: http://epl.delfi.ee/news/eesti/vaikelinnade-haiglaid-ootab-sulgemine?id=50786409

Anonüümne ütles ...

Hiiumaa haiglat kinni ei panda. Kuressaare haiglat kinni ei panda. Kohtla-Järve (Puru) haiglat kinni ei panda. Narvas käis kisa lasteosakonna võimaliku sulgemise ümber - ei pandud kinni osakonda, ei panda ka haiglat. Raplas on haigla alles. Jõgeval on haigla alles. Pärnus on alles. Põlvas ka.
Ja no viitamine on sul ikka viimase peal autoriteetne ja ajakohane - visioon, rõhutan - visioon - aastast 2000, kui kaaluti nn Rootsi mudeli rakendamist, mis siiski läbi ei läinud. Sinu lohutuseks võin küll öelda, et Raasiku, Mustla, Viivikonna, Jõelähtme, Järvakandi ja veel kümned, kui mitte sajad velsker-ämmaemandapunktid on tõesti suletud, sellega tegeldi juba 70ndatel. Iseendast oleks ju nii tore käia ilusast suurest klaassüstlast surakat saamas ja sünnitamas "kodulähedases" "haiglas", kus kohalik velsker on igal ajal valmisolekus number üks.
Tänan kommentaari mitteavaldamast!

Anonüümne ütles ...

No mis tähendab, et inimesed surevad Eestis AIDSi nagu kärbsed ja keegi ei tee välja?

Kui öelda, et see haigus on suuresti hooravate elukommete tagajärg, siis selline arvamus ju peavoolumeedias läbi ei lähe. Ja kui öelda veel, et see on eriti homoinimeste probleem, siis võib juhtuda, et ka teie ei avalda seda kommentaari, sest see liigitub Irja silmis nõmeda kategooriasse.:(

Aga nii on on, tõde on mõnikord liiga lihtne.