reede, 10. veebruar 2017

Eesti Trump on Kaljulaid!

Eesti president Kersti Kaljulaid koos Palmse ettevõtja Anti Puusepaga, väljavõte Äripäeva veebist.

USA värsket presidenti vihatakse, ja teiselt poolt armastatakse selle eest, et ta julgeb välja öelda ja teha asju, mida teised ei julge. Ühesõnaga, julge mees. Ja siis on otsitud Eestis samasugust Trumpi.

Tegelikult pole vaja Eestis oma Trumpi kaugelt otsida, sest ta on olemas. Ja suht samal ametikohal ka veel, nimelt president. Kaljulaid on samasugune nagu Trump, keda ei huvita teiste arvamus. Ainukese vahega, et ta on naine. Selline julge naine. Kes ütles otse välja, et kirikus ei käi, mille peale tõusis hirmus seakisa. Siis ütles, et tema Pätsi ausammast ei poolda, jälle hull seakisa, nagu pärast Trumpi väljaütlemisi. Nüüd andis Kaljulaid aumärgi ettevõtjale, kes maksab töötajatele 2000-eurost kuupalka - sest alla selle ei saaks ta ise hakkama. Olgem ausad, see Palmse ettevõtja Anti Puusepp on teiste ettevõtjate silmis reetur ja ketser, kes tuleks tuleriidale saata. Ja presidendi vastuvõtul on käinud seni põhiliselt ettevõtjad, ma ei hakka siin oma pere elu ja tervise kaalutlusel nimesid nimetama, vastuvõtul on käinud ja aumärke on saanud ettevõtjad, kes uhkustavad seltskonnas sellega, kuidas nad maksudest kõrvale hiilivad ja töötajatele miinimumi maksavad. Seni on kõik presidendid eranditult tunnustanud neid, kes kõik endale kahmavad, ja nüüd tunnustab Kaljulaid ettevõtjat, kes suure osa oma tulust töötajatega ära jagab. Ma kujutan ette seda ettevõtjate seakisa, mis nüüd lahti läheb! Kaljulaid ja Puusepp tambitakse madalamaks kui muru.

Kaljulaidi kohta võib öelda, mida iganes, aga ta on julge naine. Ta tuli küll nagu põrsas kotis ja tekitas esialgu ehmatuse, aga ta meeldib mulle üha rohkem. Respekt!

Kohvik on varem andnud Kaljulaidile entusiastliku poliitiku auhinna tema Pätsi-teemaliste sõnavõttude eest.

5 kommentaari:

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Miks ta saatis Eesti poisid kaitsma okupatsiooni v6ime Palestiinia aladel ?
Juudid okupeerisid Palestiinia,koonduslaagrites v2gistasid naisi ja piinasid lapsi ja nyyd Eesti maksumaksjate rahadega kaitstakse neid kurjategijaid...
Siin blogis eespool mainiti,et Kersti Kaljulaid on juuditar...Kas on see nii ?

LPR ütles ...

Trumptard pole 20-30 aastat makse maksnud. Mis sa inised. Ta on kangelane. Maksud on luuseritele kes peavad igatsugu puudustega ja muid töötuid üleval pidama. Tõelised liidrid ja tegijad ei anna oma raha luuserite ülalpidamiseks.

LPR ütles ...

https://www.google.com/amp/s/mobile.nytimes.com/2017/02/10/opinion/when-the-fire-comes.amp.html?client=safari

Anonüümne ütles ...

No ei ole juudid mingit Palestiinat okupeerinud, see on igivana Iisraeli ala juba umbes 3500 aastat.
Need, kes Iisraelis pussitavad ja busse õhivad, on needsamad islami fundamentalistid, kes on oma terroriaktidega ka ELi jõudnud. Kusjuures Iisraeli pussitajad ja pommitajad on palestiinalsed - nädal aega käivad Iisraelis tööl, sest endal ettevõtteid ja tööd ei ole. Ja nädalavahetusel tulevad pussitama ning kui uuel nädalal piiripunkt kinni on, siis on hädakisa taevani, et neid ahistatakse.

Mulle ka muutub meie president aina sümpaatsemaks - õieti küll ta juba ongi sümpaatseim kõigist senistest. Teeb palju tööd, sõidab mööda Eestimaad ringi, sips siin ja sips seal. Ja ei ole mingit vilepuhumist ees ega trummitagumist taga nagu eelmiste puhul.

Aga noh, need eelmiseed olid ka kiilanevate peadega mehikesed, kes oleksid nagu harjavarre alla neelanud.:)

Anonüümne ütles ...

Üldiselt, suur osa maailmast ja nüüd veel ÜRO, teie arvamusega päri ei ole ja Palestiina kuulub palestiinlastele mitte Iisraelile.Ei hakka pikalt lahkama mida juudid on sajanditega korda saatnud aga tahan vaid öelda ,et kõik tänased ebanormaalsed otsused ,sõjategevus Lähis-Idas ,terrorism jne. on loodud ainult selleks ,et Iisrael saaks luua suurriigi ,varastades ja vallutades suure osa oma naaberriikidest ,küüditades elanikud Euroopasse, kinkides neile vaid üheotsapilet.Varem või hiljem ütlevad nad seda välja ka avalikult aga praeguseks olen oma silmadega juba kaarti näinud kus plaanitakse okupeerida enamus Süüriast ja Iraagist ,samuti peavad oma valdustest loobuma Türgi ,Saudi-Araabia ja Egiptus.S.t. ,et sõda juutide eesmärgi täitmiseks on järjekordselt tulemas.Elame näeme kuidas seekord "kõige nõrgema" kiusamine välja kukub ,et uus "Hitler" saaks kahjutasudest järjekordselt juudiriiki üles ehitada?