laupäev, 11. veebruar 2017

Vene leht: kui tahad poega, peksa naist!

Väljavõte Komsomolskaja Pravda veebist.

Eestis on noorem põlvkond juba vaba perevägivalla pahest, aga Venemaal on see endiselt au sees. Nagu võib välja lugeda Komsomolskaja Pravda artiklist, siis on Venemaal levinud arusaam, et kui tahad poega saada, siis peadki naist peksma, sest pojad sünnivad vägivaldsetel meestel. See olevat koguni teaduslikult tõestatud - selle olevat välja selgitanud Londoni majandusülikooli teadlane Satoshi Kanazawa. Kusjuures Komsomolskaja Pravda ehk Komsomolka, nagu teda kutsutakse, on noorema generatsiooni ajaleht. Tõsi, leht omalt poolt lisab märkusena, et vägivald pole õigustatud.

Lisaks kirjutab Komsomolka, et sultani haaremites oli poisse rohkem kui tüdrukuid, kuna sultanid olid hästi agressiivsed. Näiteks ühel Maroko kurjal sultanil Mulai Ismailil oli ligi 500 naisega kokku 888 last, neist 548 poega ja 340 tütart. Samuti viitab artikkel, et Venemaa on selline nagu on tänu varasematele juhtidele, kes olid hästi agressiivsed.

Lisaks on Kanazawa välja selgitanud, et tütred omakorda sünnivad keskmisest kenamatel vanematel. Uuring näitas, et tüdrukud, keda peeti juba 7-aastaselt koolis kenamateks, oli 26% suurem tõenäosus saada tütreid.

Ehk siis: kui tahad tütart, võta omale ilus naine ja kui tahad poega, siis pead kasvõi paistma vägivaldne.

Ühtlasi on artiklis juttu nn naasva sõduri fenomenist, kus pärast sõjategevust sünnib tavapärasest rohkem poisslapsi.

Aga tegelikult muidugi kõik teavad, mis Venemaal toimub: esiteks tarbitakse ohtralt alkoholi ja siis naised peksavad mehi ja mehed peksavad naisi. Ning pärast seda minnakse voodisse. Küllalt perversne, aga nii see on. Ma ei valeta, ma olen seda näinud. Olin kaks aastat Moskvas sõjaväes kohustuslikus korras ja nägin, mis peredes toimub. Nii naised kui mehed käisid siniste silmadega ringi.

Eestis oli tegelikult sama lugu veel paarkümmend aastat tagasi, aga seoses NLiidust lahkumisega hakkas asi muutuma. See on üks olulisemaid asju, mis Eestis on muutunud pärast taasiseseisvumist: suhtumine perevägivalda on muutunud.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Sa käisid sõjaväes sada aastat tagasi, midagi sa ei tea tänapäeva elust Venemaal.

Anonüümne ütles ...

pole seal midagi perversset, see on lihtsalt temperamentne armastus vene moodi :D
mind huvitab selles teoorias rohkem, kas tütre saamiseks selle väga ilusa naisega midagi ekstra ka tegema peab :DDD

LPR ütles ...

Mis väeosas ja kus sa teenisid?

Inno ütles ...

Ma olin Moskvas ehitusväeosas. Ehitasime Moskvasse katlamaju, vahetevahel ka ülemustele elumaju ja muid asju.