kolmapäev, 29. märts 2017

Brexit at last!

Täna on Suurbritannia jaoks tähtis päev - esitatakse avaldus Euroopa Liidust välja astumise kohta, väljavõte Daily Maili veebist.

Kes seda oleks veel aasta tagasi osanud uskuda, eksole. Et keegi Euroopa Liidust välja astub. See nõuab suurt julgust! Ja ega seda praeguseni paljud ei uskunud, et Suurbritannia EList välja astub. Aga nüüd on see saamas teoks - täna esitas Suurbritannia ametlikult taotluse liidust välja astumise kohta.


Ühelt poolt on kahju, sest britid olid just need, kes liidus esindasid mõistuse häält, hoidsid väiksemate riikide poole ja tasakaalustasid Saksa-Prantsuse suurriklikku telge. Teiselt poolt aitab see kaasa liidu lagunemisele, mida Lõuna-Euroopa rahvad on juba pikalt igatsenud, aga mida sakslaste jonn on tagasi hoidnud.

Eestile on liidu lagunemine kasulik, kuna Eesti majanduslik ja julgeoleku olukord on muutunud liidus olles kehvemaks ning Eesti rahvaarv on läinud liidus vabalangusse. Euroopa Liit sarnaneb üha enam nõukogude liiduga, mille eesmärk pole areng, vaid stagnatsioon - vanast kümne küünega kinnihoidmine.

Kergelt absurdne on nüüd see, et Euroopa Liidus on põhiline suhtluskeel inglise keel, aga Inglismaad enam selles liidus varsti pole.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Noh ega Inglismaa Hitleriga ka koos Suur-euroopat ei ehitanud.

Anonüümne ütles ...

Mõistus ütles euroopale hüvasti. Oli ka aeg juba.