laupäev, 25. märts 2017

ELi riigid uuendasid truudusevannet. Aga kas see aitab?

Väljavõte Delfi veebist.

Euroopa Liidu riigid uuendasid täna, pärast Suurbritannia lahkumist uuesti truudusvannet. Umbes nagu abielupaarid seda teevad, kui suhe on kärisemas, aga seda loodetakse tseremooniaga päästa. Tegelikkuses sellest muidugi mingit abi pole, eriti eesti rahva jaoks, millele liit on vee peale tõmmanud.

Näiteks Island, mis liitu ei kuulu, saatis pärast kriisi kõik võlausaldajad pikalt ja on nüüd järjest paremas seisus.

Kes ei usu, siin on Islandi majanduskasvu graafik:

source: tradingeconomics.com

Ja siin Eesti kasvu graafik:

source: tradingeconomics.com

Siin on Islandi rahvaarv:


Ja siin Eesti rahvaarv:


Kommentaarid on liigsed. Ja neile, kes ütlevad, et rahvaarvu kasvu taga on immigrandid: 93% Islandi rahvastikust on islandlased.

Eesti vindub ja jääbki vinduma, rahvaarv kukub ja rahva lõpp läheneb. Varem öeldi, et Euroopa Liit on vajalik, kuna tagab Eesti julgeolekut, aga elu näitab, et ka see on puhas bluff. ELi riigid on viimased, kes Eestile appi tulevad. Ainus, kes suudab ja tahab aidata on USA ning tolle liitlane Suurbritannia, kes sellest mõttetust liidust üldse välja astus.

EL on täiesti perse kukkunud projekt nagu oli kunagi NSV Liit ja viimane aeg on seda tunnistada.

Kui on küsimusi, siis olen meeleldi nõus vastama!

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ma olen nõus, et Eesti seis võrreldes Islandiga on kehvake. Kuid tuleb arvestada, et neil polnud poolt sajandit Vene okupatsiooni ja neid kaitseb eraldatus mandrist ning USA sõjajõud niikuinii.Me ei tea, milline oleks Eesti olukord siis kui me poleks Euroopa Liitu astunud. Võib-olla oleksime samal järjel kui Moldova. Kas seda keegi sooviks ?

Euroopa Liidul sellisel kujul nagu me sinna astusime, polnud veel häda midagi. Polnud rändekriisi, polnud ühenduse föderaliseerimise plaane, mis nüüd aina tugevnevad ja mõõduka annuse multikulti ning pedepropagandat ma kannatasime ilusti ära, jooksis mööda külgi maha nagu hane seljast vesi.

Samas EU abirahad osutusid meile hädasti vajalikuks. Tõmbasid uuesti käima varjusurmas olnud põllumajanduse, uuendasid infrastruktuuri, parandasid keskkonnakaitset.Kuipalju on EU fondide abiga ehitatud maanteid ja liiklussõlmi,remonditud raudteid, ehitatud sildu, viadukte ja puhastusseadmeid, seda ei jõua kokku lugedagi. Ja rahal on see omadus, et jääb riiki ja rahva keskele ringlema. Näiteks Tartu Postimaja liiklussõlme ehitas Eesti firma Nordecon, inimesed said tööd ja palka, riik sai makse ja 85 % rahast tuli Euroopa Ühtekuuluvusfondilt. Ning liigelda on seal palju parem ja ohutum kui enne, esimene kord ehk keeruline sõita, kuid kui ära harjub, ei taha seda vana tänavate ja ristmike skeemi meelde tuletadagi.

Euroopa Liidu häda pole selles, et ta praegu oleks halb ühendus vaid et teda tahetakse vägisi muuta niisuguseks, mis Euroopa rahvastele sugugi ei sobi.

Inno ütles ...

ELi rahaga tehti korda kümneid koolimaju, mis kohe kinni pannakse, ehitati kiikesid, millel keegi ei kiigu, kergliiklusteid, mis on võssa kasvanud ja varsti pole inimesi, kes neid liiklussõlmi kasutavad. Nordeconi juhid on omale selle raha eest Hispaanisse villad ostnud, kus nad enamuse ajast veedavad. Mis on sest kõigest kasu eesti rahvale?

Anonüümne ütles ...

Islandi näide on pärs kõnekas ja mõtlemapanev. Väike rahvas kes saab ise hakkama ja taastoodab ka oma rahvust.
Eesti poliitikud peaks see fakt sügavamalt mõtlema panema. Islandi eelis on muidugi see et ta on saar ja klimaatiuliselt küllalti vastuvõetamatu kasvõi pagulastele kes euroopasse trügivad.

Inno ütles ...

Ma tuletan veel meelde, et väike Island oli esimene, kes 1991. aasta heitlikul ajal iseseisvat Eesti Vabariiki tunnustas. Islandist räägiti siis väga palju, nüüd enam mitte midagi.

Anonüümne ütles ...

Ma kannaks Innot kätel, kui ma jaksaks. 1000% nõus! Valdade liitmine on ka genotsiid. Varem said bussiühenduseks toetust valdade vahel liikuvad liinid, kuid nüüd jäävad siis Saaremaal liikuvad bussid üldse seisma, sest on suur vald ja liikslus on vallasisene. Ma surengi oma maanurka ära, sest bussiga arsti juurde ei saa.