pühapäev, 19. märts 2017

Kas Edgar Savisaar naaseb poliitikasse? Dr. Inno selgitab



Viimastel päevadel on üha enam räägitud sellest, et teises ilmas ära käinud ühe jalaga poliitik Edgar Savisaar kavatseb sügisestel kohalikel valimistel kandideerida Lasnamäel Keskerakonna nimekirjas nagu tavaliselt. Täna pani Savisaar Facebooki pildi sellest, kuidas ta käis Võnnus oma perekonna kalmul. Seal oli näha üks ilma nimeta hauaplaat, mis on mõeldud Edgarile endale.

Uurisime kõigi haiguste spetsialisti Dr. Inno käest, kuidas on Savisaare tervis ja kas ta peab kuni valimisteni vastu.

Kohvik: Kuidas kommenteerite Edgar Saviaare tervist. Kas ta peab vastu?

Dr. Inno: Teate, hr. Savisaar on meid ennegi üllatunud, viimati seoses lihasööja bakteriga, kus isegi meedikud olid kindlad, et ta läheb ära. Aga näete, juhtus ime ja ta tuli tagasi, jäi ellu. Nii et siin on väga raske midagi öelda. Ta suudab üllatada. Kui tervis on täna kehv nagu ta räägib, siis homme ei pruugi see enam nii olla.

Kohvik: Aga ikkagi, mis on teie arvamus ja soovitus?

Dr. Inno: Me oleme praegu ametis selle bioonilise jalaga mis talle tehti ja mis on nüüd kohal. Aga sellega on veidi probleeme. See kipub olema, kuidas nüüd öelda, väga ergas. See vajab harjumist kõigepealt. Ja mis seal salata, eks Edgar on selle ratastooliga ära harjunud. Nüüd on raske uuesti ümber harjuda.

Kohvik: Ta ütles, et on voodis põhilise aja.

Dr. Inno: Eks me oleme siin jah soovitanud talle voodirežiimi. Meil oli siin üks viirus vahepeal ja veresuhkru näidud on ka veidi kõrged. Loomulikult mõjub südamele see kohtuprotsess. Keda see ei mõjutaks. Aga meie meedikud oleme siin optimistlikud. Teistmoodi ei saakski olla. Mitte nii, et me ei julgeks Edgrile öelda, kuidas asjalood on. Seda mitte. Aga me oleme sellised ettevaatlikult optimistlikud, ütleme nii.

Kohvik: Nii et midagi tõsist temaga pole?

Dr. Inno: Ei, seda mitte. Aga jällegi, asjalood võivad kiiresti muutuda. Aga me anname endast igas olukorras parima. Sada kümme protsenti, nagu öeldakse.

Kohvik: Savisaar võttis varem kõvasti napsu, kuidas sellega on?

Dr. Inno: Selle va käraka ja toitumisega on meil jah kõige suurem probleem. Varem oli meil siin Siret [Kotka], kes tema toitumist jälgis, aga nüüd tegeleb Siret rohkem nende kitsedega (Dr. Inno muigab omaette). Aga no vaatame. Eks me tema toidusedelit ikka jälgime ja vaatame, et seal midagi üleliia pole. Aga jällegi, temagi on inimene oma veidruste ja nõrkustega. Nii et, elame-näeme. Laias plaanis on temaga kõik korras.

Kohvik: Kas ta peaks end rohkem liigutama?

Dr. Inno: Siin on jällegi see asi, et kuidas. Seal Hundisilmal metsa sees pole ratastooliga just kuigi palju võimalusi liikumiseks. Ja bioonilise jalaga - no sellega on ka lihtsam suvepoole harjutada. Ma mõtlen just toast väljas, värskes õhus, vabas looduses. Sinna pole me veel jõudnud.

Kohvik: Aga kas Savisaarele võiks soovitada lingamit või tantrat?

Dr: Inno: Dr. Evelin käis jah selle mõtte siin vahepeal välja ja hr. Sõõrukas oli ka hakkamas oma lingamiga, et pakume seda teraapiat Edgarile. Et see pidi praegu väga kuum asi olema. Dr. Evelin oli ise nõus tegema tantra-teraapiat ja lingami jaoks oleks hr. Sõõrukas leidnud ka kellegi. Aga me siin istusime kolleegidega maha ja arutasime seda asja ning meie meedikute konsiilium leidis ikkagi, et võiks esialgu selle bioonilise jalaga edasi minna ja siis kui sellega on juba edusamme, siis vaadata nende järgmiste asjadega. Ma ikkagi tuletan meelde, et Edgar pole meil siin esimeses nooruses enam ja sellega tuleb raviplaani tegemisel arvestada. Meil siin südamest oli juba juttu ning praegune soovitus on mõõdukalt tegutseda.

Kohvik: Aga Savisaar oli vahepeal kadunud. Kus ta oli?

Dr. Inno: Eks ta oli kogu aeg olemas. Tal käivad abilised, pere liikmed, sõbrad, kes tal veel on jäänud. Inimesed on pidevalt tema ümber ja eks see seab ka teatud piirid. Lihtsam oleks, kui ta oleks kuskil omaette. Aga ta on selline, et ega ta ei taha eriti omaette olla. Ikka kipub rahva sekka. Aga rahva seas, kuidas sa seal harjutad või teed. Nii et sellega on meil probleemid küll jah. Päris kadunud pole ta olnud.

Kohvik: Edastame Kohviku poolt Edgar Savisaarele palju jõudu ja tervist.

Dr. Inno: Aitäh, ma ütlen need soovid talle edasi.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Mul on siin jälle üks mure, et üks saatis ühe persse. Kas persest välja saamiseks on vaja võtta perearstilt saatekiri persearsti juurde või saab ka edasi saata?
Ma ei ole robot.

Ann ütles ...

kuidas saab selline poliitikasse naasta, kui ta ei suuda oma tegude eest vastutadagi. Tervis ei luba kohut mõista jne. Linnapea amet on ikka pingeline töö.