pühapäev, 30. aprill 2017

Kohvik esitleb: Euroopa transpordikoridorid

Euroopa transpordikoridorid. Väljavõte bbt-se.com veebist.

Eestis on kujunenud arusaam, et Rail Baltica on maru oluline asi, mille nimel on vaja nahast välja pugeda ja kõik ohverdada. Või umbes nii. Tegelikult, nagu kaardilt näha on tegemist täiesti teisejärgulise Ida-Euroopa kõrvalharuga. Peamagistraal on Helsinki-Valletta kiirtee, mille tarbeks rajatakse Helsingi ja Stockholmi vahele lähiaastatel hyperloop.

Koridoride kohta saab lähemalt lugeda TEN-T veebist.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Sa teed vist Hyperloopi teemal nalja? See on sama nagu rääkida, et juba homme jäävad kõik bussijuhid töötuks, kuna isesõitvad bussid võtavad töö üle. Asi on ikka väga algusjärgus, hea kui esimesed niiöelda "päris" liinid tekivad paarikümne aasta pärast, tõenäoliselt läheb palju rohkem, võibolla isegi 100 aastat. See kui kuskil on mingi toru juba maha visatud, ei tähenda veel suurt midagi peale selle, et esimesed sammud on tehtud. Kes näiteks oleks nõus minema kitsasse torusse, et sellega sõita läbi mere? Kui vool ära kaob, siis oledki seal mere all kinni, sest Hyperloopi puhul liigutab vagunit edasi toru, mitte vagun ise. Juba ohutus- ja turvamehhanismide väljamõtlemine võtab aastakümneid.

Anonüümne ütles ...

Kaardil on viga või siis "viga"!ViaBaltica maanteeühendus ei kulge Tallinna ja säält edasi laevaga Helsingisse.Me ju kõik teame miks Tallinn-Narva maantee on valgustatud ja mitmerealine aga mitte Tallinn-Tartu mnt.,sest tegemist on EL-i rahastusega ViaBaltica nime all.Sellest "veast" järeldades kaldun arvama ,et RailBaltica raudtee luuakse vene-saksa kaubatrassiks.Kuid seekord tehakse seda nii ,et luuakse läbi Balti maade "tunnel" kus hakkab midagi liikuma hirmsa kiirusega ja ei ole meil asja mis sääl liigub ,kuhu liigub ja miks me sellise transiidi eest tasuta oleme jäänud ja peame veel lisaks omade kuludega hooldama trassi.Ei tasu unustada ,et sakslane on siiani võlgu venelasele viisavabaduse eest.Aga võlg antakse reeglina läbi altkäemaksude millega pannakse vastutama kõrged ametnikud.

Inno ütles ...

Väga huvitav tähelepanek! Tõesti, see paistab olevat nii! Mitte viisavabaduse eest pole sakslased võlgu, vaid Saksamaade ühendamise eest, mis sai teoks ainult tänu KGB toetusele ja venelaste suuremeelsusele. Ei tasu unustada, et Saksamaa kantsler Angela Merkel on pärit Ida-Saksamaalt ja ta poleks kunagi saanud Saksamaa juhiks, kui poleks toimunud DDR-i likvideermist ja Saksamaade ühendamist. Putin on vana KGB mees ja tegutses just Saksamaal.