kolmapäev, 26. aprill 2017

Kohviku köök. Siskonmakkarasoppa



Me Roosiga oleme suured Pikku Kakkose (tuleb iga päev Soome Yle kanalilt kell 17. 00) fännid ja seal on selline rubriik nagu Riku ja Rami, kus siis koer Riku ja tema sõber Rami kokkavad lihtsaid asju. Kuna mina süüa teha ei oska, siis sobib mulle söögitegemise õppimiseks justnimelt see lastesaate kööginurk. Kuna nende toitude tegemisega saavad hakkama ka lapsed, siis arvatavasti ei murra nad konti minulgi.

Meie Roosil on nimelt tekkinud viimasel ajal tohutu huvi söögitegemise vastu, näiteks tahab ta päevas mitu korda issile salatit teha ja mina olen siis ka sunnitud osalema, kuna teravat nuga ma veel tema kätte ei usalda. Alguses tundus see pidev köögi vahet jooksmine jube tüütu, aga kuna selle pisikese tegelase ehedat rõõmu on nii tore jälgida, siis nüüd olen pisitasa ennast tema entusiasmist nakatada lasknud ja vaatan juba ringi sellise pilguga, et mida veel saaks kokata. Ja nüüd täna hommikul seletatigi Pikku Kakkoses ilusti ära, kuidas teha sellist asja nagu siskonmakkarasoppa't ehk eestikeeli äreseletatuna suppi, mille sisse käib ka toorvorst lambasooles.

Mis siis sinna sisse läheb?

Retsepti järgi läheb nelja inimese supi jaoks vaja:
6 kekmise suurusega kartulit
3 porgandit
1 suur või kaks väikest porrulauku (võib ka sellerit)
1 liiter vett
1 puljongikuubik
500 grammi toorvorste
maitse järgi soola ja jahvatatud paprikat
mõned terved musta pipra terad
mõned loorberilehed
peterselli

Käisime Roosiga hommikul poes ja ostsime supi tegemiseks vajaliku kraami ära. Kuna ma olen jätkuvalt laisk kokk, siis ostsin juba valmis kooritud ja lõigatud kartuleid ja porgandeid. Porrulaugu lõikusin supi sisse ise. Seejärel vesi peale ja keema. Keeta ca 15 minutit. Siis pigistada toorvorstide seest välja umbes pöidlasuurused kuubikud ja keeta koos supiga ca 5 minutit. Lisada puljongikuubik, sool, jahvatatud paprika, pipraterad ja loorberilehed. Kaunistada peterselliga.

Kuna valmis kooritud ja lõigatud kartulite ja porgandite pakis olid ka kaalika ja kapsa tükid, siis panin ka need supi sisse. Eks igaüks võibki teha justnimelt sellise siskonmakkarasoppa nagu talle endale lahe tundub. Mina näiteks pigistan enda portsjoni sisse kindlasti ka tubli tüki sidrunit. Head kokkamist! Meie Roosiga läheme nüüd enda tehtud suppi sööma ja  pakume ehk Innole ja Juulikesele ka :).

Pildil podiseb minu versioon siskonmakkarasoppa'st, enne peterselli lisamist.

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kevvai an käes, nüüd saab teha konna sisikonna suppi. Selleks tuleb konn kätte saada ja pahupidi pöörata.

Ann ütles ...

Millised toorvorstid on gluteenivabad?

Irja ütles ...

Millega maitsestad? :)

Anonüümne ütles ...

See on vahva kui väike perenaine köögis askeldab. Tema entusiasmi ei tohi maha suruda, olgu pealegi pärast rohkem köögis koristamist. See toit maitseb ka kindlasti rohkem. Edukat katsetamist.

Irja ütles ...

Enamik toorvorste on gluteenivabad. Selles mõttes on nad heaks alternatiiviks frikadellidele, mida on tehtud jahuga.

Irja ütles ...

Samas olen ma näinud ka gluteenivabu lihapalle, porgandi ja pastinaagiga.