kolmapäev, 5. aprill 2017

Millist erakonda toetan ma praegu?

Raske küsimus. Kunagi mulle meeldis EKRE. Kõigi nende seisukohtadega ei ole nõus, aga tundus olevat selline entusiastlik Eesti asja ajaja. Mida IRL enam ei olnud. Aga nüüd kisub seal EKREs kuidagi väga isa-poja pereettevõtteks ja kõik teised pidagu mokk maas. Ei meeldi mulle selline asi ja eriti ei meeldi mulle seal see, et kriitikute suid on hakatud sulgema. Selline vastik nõukavärk.

IRL siis? Kunagi ammu aeti ju seal ka entusiastlikult Eesti asja või vähemasti üritati ajada. Nüüd aga on sellest Eesti asja ajamisest jäänud järele üks sihitu rähklemine, ühe lolli idee välja käimine teise järel. Põhjuseks ilmselt see, et pole suudetud konkureerida EKREga ning küll Reformierakonna, küll sotside ja kesikutega liidus olles on totaalselt kaotatud oma nägu. Näidake mulle tänases Eestis üht inimest, kes oskaks öelda, mida tähendab, mille eest seisab IRL. Mitte keegi ei oska! Sest IRL tähendab kõike. Aga inimene tahab hääletada konkreetse maailmavaate poolt.

Sotsid? Võib-olla siis, kui nad oleks võimule saades vaeste inimeste heaks midagi ära teinud. Aga praegu jääb mulje, et neile on kõige tähtsam see, et aga saaks vaese inimese käest viinapudeligi ära kista. Võtta temalt ta ainsa rõõmu. Selle asemel oleks võinud lastetoetusi tõsta ja töövõimereformi ära  känseldada. Aga ei, Jossinovskile on tähtsam võitlus viinakuradiga. No ei tõuse käsi sellise tegelase poolt häält andma.

Kesk? Jällegi - oleks nad siis vaeste inimeste heaks midagi ära teinud. Vastupidi - töövõimereformiga jätkates on nad hoopis ühiskonna kõige nõrgemate elu raskemaks teinud. Täpselt sama, mis IRLiga, on juhtunud ka postsavisaarliku Keskerakonnaga - ta on kaotanud oma näo ja tähendab ning esindab nüüd kõiki.

Vabaerakond? Ma ei ole siiani aru saanud, mida Vabaerakond tähendab ja keda ta esindab. Puuetega inimesed neid igatahes ei huvita, sest minu kirjale puuetega laste toetuste kohta Monika Haukanõmm,  Vabaerakonna esindaja Riigikogu sotsiaalkomisjonis, ei vastanud. Nii ei saa ma neid toetada. Tundub selline südametunnistuseta salk.

Jääb järele Reformierakond. Mnjah. Vähemasti ma tean, mille eest nemad seisavad.

9 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Oi, aga alles te vihkasite ref-i. Ref olla ju Eesti elu persekursile keeranud? Mis teil nüüd hakkas siis?

Inno ütles ...

Egas Ref üksi pole Eestit valitsenud. Kõik teised vastutavad samamoodi. Ref lihtsalt esindas enne kogu valitsust.

Inno ütles ...

Lisaks oli Taavi Rõivas selgelt möku. Riigi juht ei saa olla selline möku.

olge ise ka tublid ütles ...

Aga nüüd kisub seal EKREs kuidagi väga isa-poja pereettevõtteks ja kõik teised pidagu mokk maas.
Ei meeldi mulle selline asi ja eriti ei meeldi mulle seal see, et kriitikute suid on hakatud sulgema. Selline vastik nõukavärk.


"Sellist vastikut nõukavärki" tahtis EKRE-sse tuua revolutsionäär ja egomaniakk Maria Kaljuste, endine reformikas (ja vist enne seda veel ka respublikaan ehk siis tõeline tuulelipp). See, et EKRE on mingi kahemehefirma, on täielik nonsenss. Isa ja poeg Helmed sisuliselt kahekesi puhusid elu sisse sellele surnud erakonnale ja on teinud sellest tänaseks kõige tegusama ja üksmeelsema erakonna. Kõige kiiremini kasvava erakonna. Üksnes eelmisel aastal liitus EKRE-ga rohkem uusi liikmeid kui on näiteks Vabaerakonna kogu liikmete arv. Helmete ainus puudus on see, et nad on ehk pisut liiga heausklikud osade selliste Maria-suguste tuulenuusutajate suhtes. Ja ega ju ei tea ette, et pealtnäha selline toimekas ja hea jutuga inimene võib olla tegelikkuses meeletu intrigant ja patoloogiline valetaja. Maria kasutas lihtsalt ära EKRE järsku populaarsuse tõusu, liitudes nendega vahetult pärast riigikogu valimisi. Tegelikult teda eriti ei huvitanudki EKRE väärtused ja rahvuslik poliitika, sest ta tegi mitmeid üsna imelikke ja erakonda kahjustavaid käike ja mida edasi, seda jõulisemalt püüdis oma tahtmisi läbi suruda ja isegi teatud laadi paleepööret erakonnas korraldada. Kui see ei õnnestunud, siis hakkas meedia kaudu alusetult Helmeid mustama, et nemad tema nõudmisi ei kuulanud.

Jääb järele Reformierakond. Mnjah. Vähemasti ma tean, mille eest nemad seisavad.

Seda teame me kõik väga hästi jah, et seisavad suurkorporatsioonide huvide eest, oma taskute täitmise eest ja ühiskonna väärastamise eest. Nii et palju õnne, kui selliste väärtuste suunas tõmbab.

Lisaks oli Taavi Rõivas selgelt möku. Riigi juht ei saa olla selline möku

Et Pevkur siis polegi möku? Tegelikkuses on nad kõik äärmiselt madala energiatasemega mökud. Ainsad, kes seda pole, ongi Helmed.

Anonüümne ütles ...

Selgrootud vingerdised olete. Ikka selle poolt, kes rohkem hüvesid tõotab anda.

Anonüümne ütles ...

EKRE on kummaline erakond.
Esiteks on seal struktuur perepõhine ( meenutab aafrika suguharusid)..
Perekond elab lossis ( ei tea kas toapoisi geenid mõllavad).
Pereisa on nii kaua Venemaal viibinud, et lisaks julgeolekukapteni pagunite on kindlasti olemas ka aadlitiitel (fiktivabielu mõne puhtama mutikesega).
Nii et Von Helmete taskupartei EKRE ...

Anonüümne ütles ...

Veel võiks olla üks uus erakond. Kui vana erakod hääbub, siis tulemas on uus. Nagu taoistid ütlevad "Igal asjal on algus ja lõpp, kõik on pidevas muutumises."

Anonüümne ütles ...

Eesti erakondadest (nii nagu nad praegu on) ei toeta mitte ühtki. Paras kõigile jalaga virutada.

Anonüümne ütles ...

Refid oskavad kõige paremini populariseerida justkui edumeelseid ideid
aga Eestile on nad oma varjatud ahnuses kõige rohkem kahju tekitanud.
Refid on ka kõige kalgimad kapitalistid ja liberaalid (päästku end kes saab!),