neljapäev, 20. aprill 2017

Nii juhtub, kui Savisaare pupujukud juhivad riiki! Unikaalne olukord - peaministril ei ole aju

Järelvaatasin just eilset AKd, kus Ratas andis oma nõndanimetatud robotintervjuu. Ja mõtlesin, et no kuul pähe. Isegi Ansip ei küündinud sellise robotluse meistriklassini, ülejäänud reformierakondlastest rääkimata. Ratas on ikka ülim.

Nii juhtub, kui Savisaare pupujukud riigi etteotsa saavad. Kuna Savisaar edutas Keskerakonna esimehena ainult neid, kes talle jäägitult lojaalased olid ja kel iseseisev mõtlemine puudus (arvates, et neil puudub seetõttu ka oskus teda kukutada, aga võta näpust), ja nood Savisaare pupujukud said tänu IRLi hirmule marginaliseeruda (mis sellele vaatamata juhtus!) võimule, siis ongi olukord meil praegu selline. Et peaministrit on häbi vaadata ja kuulata.

Ratas ei vasta küsimustele, sest ta ei oska neile vastata. Ta korjab ajakirjaniku küsimusest üles mingi tuttava fraasi, näiteks „eelarve” ja hakkab siis seda fraasi defineerima. Nagu koolipoiss, kes on korralikult konspekteerinud. Analüütiline mõtlemine puudub tal täiesti.

Selline on hetkel olukord riigis. Meil on peaminister, kel ei ole aju või kel on aju, aga kes ei oska seda kasutada. Kes ei oska ajakirjanike küsimustele vastata, sest tal puudub iseseisva mõtlemise oskus.

Päris hirmutav olukord. Mis juhtub, kui peaministril on vaja kiiresti otsustada ja selle otsuse langetamiseks olukorda analüüsida. Praegustel ärevatel aegadel on selline peaminister ohuks Eesti julgeolekule.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Aga milleks peaministrile aju? Millisel eesti peaministril oli viimati aju? Nõunike ja partei tagatoa poolt kokkusoperdatud tekstide ettelugemiseks ei ole ju ometi mingit aju vaja.
Isegi rõigas sai ilma ajuta hakkama lausa suurepäraselt tervelt kaks ja pool aastat.

Pöörased naljad? On küll.

Anonüümne ütles ...

Pärast seda, kui noorkesikutel lõppes vaseliiin, kihutasid nad neid toitva ja k....va Savisaare minema. Seepeale arvasid IRL ja sotsid, et kesikud said parketikõlblikuks. No, ei saanud ju ...

Irja ütles ...

No ideaalis võiks peaministril ikka aju olla! Õige, Rõivas pole ka kõige teravam kriit karbis, aga no Rattale teeb ka tema ära.