kolmapäev, 5. aprill 2017

Võru Keskerakonnas pinged keemise piiril! Savisaart nimetatakse juba „vastikuks vanameheks”



Nüüd aga arengutest Võru poliitikarindel. Lasva vallas elav eakas talupidaja Ülo Palover on kirjutanud Võrumaa Teatajasse kaks meeleolukat artiklit, mida tahaks siinkohal lähemalt tutvustada. 18. märtsi lehes ilmunud arvamusloos kutsub Palover üles Keskerakonda tükkideks lammutama, „et eraldada sikud lammastest ja rangematel vanadel põhimõtetel taasühineda savisaarlikuks Keskerakonnaks valimistel.” Paloveri arvates on sellised algatused nagu Põliskeskerakondlaste liikumine (uue nimega „Võru eest”) väga tervitatavad ning ta kutsub üles kas nendega liituma või eeskuju võtma ja erinevate nimede all paljunema. Keskerakonna praegustest peremeestest eesotsas Jüri Ratta, Kadri Simsoni ja Mailis Repsiga Palover lugu ei pea ja võrdleb neid lausa terroristidega.

Mida sellest järeldada? Sellest saab järeldada seda, et Keskerakonnas elab Savisaare vaim edasi. Savisaare suurte ideedega harjunud tavalistele keskerakondlastele on ilmselt selgeks saanud, et Jüri Ratas ei ole kunagi võimeline selliseid ideid produtseerima. Või mis, kui ta üldse mõtlemagi on võimeline. Ma sügavalt kahtlen selles. Vahel on selline tunne, et tahaks talle vastu pead koputada ja küsida, kas keegi ka kodus on. Ratas on kindlasti Eesti ajaloo kõige rumalam peaminister. Sama hästi võiks Eesti peaminister olla mõni monotoonsel toonil kõnelev spordireporter, oleks täpselt samasugune kergelt oh-oh olemisega kuju.

Paloveril on hingel ka see, et Võru Keskerakonna piirkonna juht Anneli Ott Savisaart 11. märtsil toimunud aastakonverentsil „vastikuks vanameheks” sõimas. „Aga „vastiku vanamehe” hääled olid talle väga armsad, et riigikogu liikme palgale saada,” on Palover Oti suhtes armutu. Eks ta ole - oma haljale oksale upitajat on tõesti julm sellise tiitliga kostitada. Paloveri 1. aprilli lehes ilmunud lugu on siin:

Kommentaare ei ole: