pühapäev, 21. mai 2017

Eesti kõige suurem sõjaline oht - rahvas pöörab relvad oma juhtide vastu!

Nagu sukk ja saabas: Päts ja Laidoner 1938. aastal.

Eesti presidendi Konstantin Pätsi kohta rääkis minu vanaema, et ta ei saanud Venemaaga 1939. aastal sõtta minna, sest ta kartis, et rahvas pöörab relvad kõigepealt tema enda vastu. See oli ilmselt tõsi, sest Päts oli rahva vangistanud, kehtestanud diktatuuri ja vaikiva ajastu ning represseerinud Vabadussõja veterane eesotsas kindral Andres Larkaga. Päts oli rahvalt relvad ära korjanud, aga kui need oleks kätte antud, siis oleks Päts oleks alustuseks üles poodud nagu iga teine ajaloost tuntud diktaator. Ühes Staliniga sõlmitud diiliga ostis Päts omale veel elupäevi ja pääses hirmsast alandusest.

Ma võin saladuskatte all öelda, et praegu on sama lugu. Venelased pööraks nagunii kohe relvad Eesti vastu, ükskõik mis udujuttu nad poleks enne seda rääkinud. See on täiesti selge. Venelane on venelane, prae teist või või sees, nagu soomlased ütlevad. Isegi soomlased ei usalda venelasi, neid juba tõrjutakse Soome ametiasutustest. Mis on ka loomulik, sest võimaliku konflikti korral Venemaaga on iga venelane potentsiaalne vaenlane. Nii on, siin pole isegi midagi diskuteerida. See on ajaloos korduvalt ära tõestatud. See, et venelased on praegu Eestis vait ja mõned isegi kintsu kaabivad, tuleb sellest, et nad on ära hirmutatud, mitte sellest, et nad on Eesti patrioodid. Eesti patrioot, kui üldse, saab olla ainult eestlane, kelle esivanemad langesid nii muistses kui hilisemas vabadusvõitluses ja kel on isamaa-armastus geenide ja emapiimaga kaasa antud.

Aga mis veel hullem, valitsuse jõuvõtted on rahva nii vihale ajanud - ma ju kuulen ja näen, mis toimub - et suure tõenäosusega pöörab Kaitsevägi, aga eriti Kaitseliit relvad kohe valitsuse vastu. Ja valitsus võetakse, või õigem vist oleks öelda, et rebitakse võimult maha. Asemele pannakse sõjaväeline valitsus eesotsas kellegagi, keda sõdurid, see on rahvas usaldab, ja alles siis minnakse vaenlasele vastu. Ma loodan väga, et nüüd ikka minnakse, olgu need kaotused siis nii suured kui tahes, et pesta maha 1939. aasta häbi.

Siin on muidugi üks suur aga. Ega valitsus pole loll, ta jagab ise ka väga hästi seda matsu. Et rahvale relvi kätte anda ei saa. Sestap on üsna tõenäoline, et vaatamata ELile ja NATO-le kordub 1939. aasta ning Paulustest saavad uuesti Saulused, või oli see vastupidi. Andrus Ansip & Co on juba korduvalt näidanud, kui hästi nad oskavad sobival hetkel värvi vahetada ja kui võimalus avaneb, tehakse seda uuesti.

Mistõttu võib Eesti oma sõjalist võimekust arendada nö viimase vindini, aga kui poliitikutel on hirm, et nad maha võetakse, siis mingit sõdimist ei toimu. Sest olgem ausad, kas mõni Eesti mees annaks oma elu hr Abiratta või sm Kaltsu eest? Nalja teete, eksole! Ja siis juhtubki see, mida paljud kardavad, aga mis on ilmselt tõsi, et Eesti annab jälle vaikides alla.

Ja siis pole vaja imestada, miks soomlased ei taha end Eestiga väga tihedalt sõjaliselt siduda. No offence, aga see on ju loogiline!

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Juhuslikult sattusin siia lehele, aga...
... mis (sry) paška keegi ikka veel võib kirjutada??? Nagu poleks kuulnudki pangandusest ja sõjatööstusest!!! Kus p***** saab küll selliselt peadpidi elada, et ikka ajada mainstreami jama. Poliitikud ja russofoobid ning ikka ei saada aru, kust kohast niite tõmmatakse! Prrrrr jubedate postitustega leht!
Arenemist ja kõike head!

Anonüümne ütles ...

Sellise eesti eest, nagu see ev nüüd viimastel aastatel on olnud, ei viitsi küll ükski täie mõistusega eestlane mitte väikest sõrmegi liigutada. no milleks? sõimake putinistideks, kui tahate, aga seda kindlamalt vastandutakse.

ahjah. poliitilisi moondumisi tuleb ühiskonnal eriti täpselt mäletada. nii vanu kui uuemaid.

Escape ütles ...

Sellest juhuslikust anonüümsest kommenteerijast ei saa aru, kas ta kirub II Kohviku või peameedia jama?
Kui aga jälle reaalselt sõjaks läheb, siis ei saa tõepoolest aru, keda järlejäänud Kalevipojad kaitsma hakkavad? Kas siinseid välisettevõtteid, pagevate poliitikute kinnisvara või tühje talusid.