laupäev, 13. mai 2017

Eesti oleks võinud võtta Venemaa loo ja selle Kiievis ette kanda



Eestis on häid esitajaid, aga pole piisavalt häid lugusid. Sel aastal aga oleks võinud võtta Venemaa loo, sest Vene esinejat Kiievisse ei lastud. Mis oli muidugi mölaklus, sest muusikud ega rahvas ei peaks kannatama üksikute tegelaste otsuste pärast. Rahva kollektiivne karistamine on nii 19. sajand ja töötab vastu algsele eesmärgile. Venemaa pitsitamisel tuuakse paralleele 1939. aasta Saksamaaga, aga  ausalt öeldes ei usu ma ka seda, et teise ilmasõja oleks ära hoidnud Saksamaale sanktsioonide kehtestamine ja saksa rahva hirmus pitsitamine - pigem vastupidi, see oleks sakslasi veel rohkem mobiliseerinud ja võimalik, et elaksime täna hoopis teistsuguses maailmas.

Venelaste lugu on väga hea ja oleks kindlasti finaalis esikohale pretendeerinud.

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Hea perselakkuja oled. Venelaste sabarakk.

Anonüümne ütles ...

Väga ilus lugu, lisaks kaunis naine, kes ratastoolis. Üsna kindel võidulugu. Küllap seetõttu ei saanudki Kiievisse lubada, sest narr oleks olnud, kui Venemaa võitnuks Kiievis toimunud lauluvõistluse. Ikkagi kurb, kuidas tavalised inimesed jäävad poliitiliste mängude hammasrataste vahele.

Anonüümne ütles ...

Eks see esitus oli ka kummaline alates helitehnikute prohmakast alguses lõpetades Koidu hoiakuga. Aga noh, hää, et niigi läks, mõnda esinejat ei lastud riikigi.

Anonüümne ütles ...

Eriti koomiline, et bulgaarlane käis samuti Krimmis esinemas, aga see asjaolu paistab et ei sega Kiievis kedagi. Kiiev näitab avalikult enda subjektiivsust ja nürimeelsust.

Aga mis puutub Saksamaasse enne teist maailmasõda, siis tegelikult seda kolmandat reichi boikoteeriti omajagu, aga sõda see ära ei hoidnud. Huvitav on see, et natsid ehitasid oma Reichi just nimelt hoolimata tolleaegsetest sanktsioonidest ja seejuures suhteliselt edukalt - ilmselt tegid nad küllaltki palju asju õigesti (ja sellepärast neist nii rakse jagu saada oligi).

Maret ütles ...

Parem mitte. Pole mõtet s...a torkida.Pigem katsuda Venemaaga
nii vähe tegemist teha kui võimalik.