reede, 19. mai 2017

Eesti riik käitub nagu vägivaldne lapsevanem ja lapsepilastaja

Eestis on tavaks lahendada probleeme vägivallaga. Ma ei mõtle siin inimesi, ma mõtlen riiki ennast.

Võtame 2004. aasta. Vabatahtlikud olid Lihula kalmistu veerde põllule paigaldanud ausamba teises ilmasõjas sõdinud eestlastele. See sammas ei seganud seal kedagi. Samba rajamiseks oli aastaid raha kogutud, annetajaid oli sadu. Ometi oli vaja riigil öösel rakendada eriüksus, peksta ilmsüüta inimestel pead lõhki ja see sammas väevõimuga minema viia. Mis see on? Puhas vägivald. Kui vaadata riiki kui peret, siis puhas perevägivald. Kus tugevam surub oma tahtmist nõrgemale peale vägivallaga. Kus asju aetakse vägivallaga, sest nii on kombeks.

Või võtame 2007. aasta. Kus riik rakendas, samamoodi öösel, samamoodi eriüksuse, samamoodi nuiaga inimeste päid lõhki pekstes vägivalda, et viia ära üks teine sammas Tallinnast Tõnismäelt. Jälle puhas vägivalla, või kui soovite, siis perevägivalla juhtum. Kus asju ei suudeta ajada tsiviliseeritult, inimese kombel, läbi arutades, vaid tuleb rakendada vägivalda.

Või võtame laste võõrutamise vanematest, enamikul juhtudel isadest, mis toimub võimude, see on kohtu, prokuratuuri, meedia ja lastekaitse kaasabil ja initsiatiivil. Kus lapsi pilastatakse massiliselt, tekitades lastele hingehaavu terveks eluks. Võõrutamine on klassikaline perevägivald, mis toimub riigi kaasabil ja toetusel.

Ja siis imestatakse, miks päise päeva ajal noored poisid peksavad pereisa oma lapse nähes vaeseomaks. Sest nad võtavad eeskuju oma riigist! Riik käitub oma kodanikega täpselt samamoodi: peksab neid laste nähes vaeseomaks.

Enamik Eesti inimesi on karistusregistris, rahvas on täiesti ära pekstud ja hirmutatud, vanglaid ehitatakse muudkui juurde. Ja Eestis elab vaevu miljon inimest, see on maailma mõistes üks keskmine linnaosa. Eesti inimesed on võrreldes teistega ühed toredamad üldse maailmas, rahulikud, töökad ja seaduskuulekad. Iga inimene peaks olema kulla hinnaga, aga riik käitub nagu oleks viimnepäev ukse ees.

Haldusreform ehk maaelu jõuga likvideerimine ja rahvale Rail Baltica trassi jõuga peale surumine pole ka muud kui vägivald.

Ja see kõik toimub 21. sajandil ja Euroopa Liidus ja iseseisvas Eesti Vabariigis. Kas te kujutate ette?!

P.S. Soomes on vange samapalju kui Eestis, ligi 3000, kuigi rahvaarv on 5 korda suurem. Kuidas saab eesti-sugune pisike rahvas olla 5 korda hullem kui soomlased? Islandis elab kolm korda vähem inimesi kui Eestis, vange on ainult 124. Eestis jääb rahvast üha vähemaks, aga vanglaid muudkui ehitatakse juurde. Kuidas on see võimalik? Eesti vanglate eelarve on ligi 50 miljonit eurot aastas, ühe vangi peale kulub 16 000 eurot aastas, see on üle 1000 euro kuus. Täielik absurd kuubis, kus Eesti maaelu, sajad koolid ja lasteaiad on vaja likvideerida selleks, et vanglate jaoks raha leida. Või on probleem selles, et seadusetegijaid, Riigikogu liikmeid on liiga palju? Eestis on parlamendis 101 liiget, Soomes 5 korda suurema rahvaarvu puhul ainult 200 liiget. Riigikogu eelarve on 25 miljonit eurot aastas, ühe liikme kohta 247 524 eurot. Kui kärpida vangide arvu Soome tasemele ehk 600 peale ja Riigikogu liikmete arvu 50 peale, on võimalik kokku hoida 50 miljonit eurot aastas. Sellest jätkuks kuhjaga väiksemate omavalitsuste tegevuse toetamiseks, nii et neid ei peaks likvideerima.

8 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Vanglatööstus on majandusharu, kus teenivad palka suur osa riigiametnikke. Selle süsteemi palgad tulevad maksumaksja palkadest. Pudrupoti juures on kõik, alates akadeemia õppejõududest, lõpetades nõudepesijatega.

Anonüümne ütles ...

Sa oled ikka täitsa lolliks läinud. Irja, hakka endale juba uut karvikut vaatama, see mömm siin paneb endale varsti käe külge. Deprekas paistab kilomeetri kaugusele juba.

Inno ütles ...

See pole deprekas, vaid nördimus ja pettumus. Deprekas tekiks siis, kui ma pikalt veel Eestisse vinduma jään.

Anonüümne ütles ...

Inno, aga riigil ongi viimnepäev ukse ees. Mis saab eestist edasi, noh nii suures plaanis? Peamised variandid:
1) väljaränne jätkub ja suureneb;
2) toimub riigi aeglane majanduslik hääbumine, siseturg väheneb ja vaesub veelgi;
3) toimub välisriigi dessant koos võimu ülevõtmisega;
4) brüsseli survel imporditakse kümneid tuhandeid musti juurde ja nende abirahad jm kulud teevad riigikassa turbokiirusel tühjaks;
5) võimalik on ka rohkem kui ühe loetletud võimaluse samaaegne teostumine, sh erinevates variatsioonides;
6) eesti jaoks on veel paar eriti viletsat võimalust, mida ei taha põhimõtteliselt üles lugeda.

Üht-teist oleks ehk võimalik ette võtta, aga mitte sellise kaadriga, nagu ev avalikus sektoris praegu välja on kujunenud. need lihtsalt ei ole võimelised.
eesti jaoks on vist juba hilja.

Anonüümne ütles ...

On ikka deprekas :).
Ja Eestisse sa jääd kauaks, pole te kusagil mujal ka oodatud ning teil poleks sõidurahagi. Kahju, et oma kaardid kunagi nii valesti käest mängisite. Eesti teid ei unusta.

Anonüümne ütles ...

Kle ilmad soojad juba, millal siis liikuma hakkate ka?

Anonüümne ütles ...

Olen paraku nõus. Ei oleks nõus, aga kummalisel kombel sain ka ise riigipoolset vägivalda tunda, mis hävitas mu usalduse ja turvatunde alatiseks. Samuti plaanis minna teise riiki elama, kuid enne on vaja veel mõned asjad korda ajada. Võtab pisut aega.

Anonüümne ütles ...

Eks kõigi lahtiste otste korralikult kokkutõmbamine võtab muidugi pisut aega. Juba näiteks kinnisvara müük võtab tavaliselt ... kuud. Ega kinnisvara ometi lontrustele retsida jätta ei taha ja midagi ta ikka väärt on.