neljapäev, 18. mai 2017

Inno ütleb otse välja: vene kogukond Eestis ootab Valget laeva

Venelaste probleemi lahendamine Eestis 2007. aastal, väljavõte Sputniku veebist.

Vaatasin ETV saadet Suud puhtaks rahvusküsimuse teemal ja mis torkas silma, et kõnnitakse justkui kassid ümber palava pudru, aga ei räägita asjast. Asi on see, et Vene kogukond Eestis ootab nn Valget laeva. Sedasama, mida eesti kogukond ootas NLiidus 50 aastat. Lõpuks kandis ootamine vilja, nii nagu loodab vene kogukond, et nende ootused kannavad vilja.

Nüüd võib vastu vaielda, et kuidas nii, paljud venelased ju räägivad, kuidas neile meeldib Eesti ja eesti keel ning kuidas nad Eestit armastavad. Aga paljud eestlased ütlesid ka varem, et armastavad NLiitu. Ära hirmutatud inimene räägibki seda, mida vaja. Truudusevanne NLiidule oli vajalik selleks, et osaleda poliitikas, saada head-paremat süüa ja käia välismaal. Teisiti ei saanud. Eestlased olid harjunud olema silmakirjalikud ja varjama tegelikku tõde, sest Stalini repressioonid olid näidanud, et tõe ja õiguse taga ajamine ei vii kuhugi. Nii nagu näitas Pronksiöö venelastele, et oma tõe ja õiguse nõudmisega ei jõua Eesti Vabariigis kuhugi. Nad valisid teise tee: vaikiva alistumise, nii nagu valisid selle eestlased NLiidus. See aitas siis ja aitab nüüd inimestel elus püsida. Mis aga NB! ei tähenda, et niipea, kui avaneb võimalus, siis ei kehtesta nad ennast uuesti, nii nagu kehtestasid ennast eestlased 1991-1992. aastal. Ja võib ette kujutada, mis saab siis neist eestlastest, kes venelasi hingepõhjani 2007. aastal solvasid ja alandasid. Mis saab Kojamehest ja tema sõpradest, kes Dmitri Ganini ära veristasid. Eestlased loodavad, et see on unustatud, aga lootus, nagu öeldakse, on lollide lohutus. Ma siiski igaks juhuks lisan, oma arvuti kaamerat paaniliselt kinni kleepinud president Toomas Hendrik Ilvese sõnadega, et lihtsal inimesel pole midagi karta.

Nüüd kui vaadata laiemat poliitilist konteksti, siis oli 1991-1992 eestlaste jaoks väga hea aeg, sest Euroopa-USA telg oli maailma valitseja. Nüüd aga, ohhh .... Te näete ise, mis USA-s ja Euroopas toimub. Nüüd mängib iga aasta kahjuks eestlaste kahjuks. Kliima soojeneb, see tähendab peamiselt Siberi soojenemist, Eestis ilm pigem jaheneb, või muutub selliseks Inglismaa-sarnaseks, kus pole õiget kevadet, talve ega suve. Kus on selline permanentne sügis. Siberi soojenemine aga tähendab, et igikelts sulab ja selle alt saab kätte maavarasid, mille poolest on Venemaa rikkaim kogu maailmas. See on põhjus, miks Venemaa peale Läänes praegu hammast ihutakse, sest kõik saavad aru, mida see ülejäänud maailma jaoks tähendab. Kui Venemaast saab hiiglaslik Kuveit. Kuivõrd Lääs lükkas Venemaa endast eemale, siis leidis Venemaa endale uue liitlase idast - Hiina. Venemaa naaber Hiina on aga majanduse osas mööda läinud senistest liidritest Euroopast ja USA-st. Vene ja Hiina on loonud omavahel võimsa liidu, millega sõidetakse teistest riikidest teerulliga üle nii ÜRO julgeolekunõukogus kui igal pool mujal ning mille tõttu on võimalikud sellised asjad nagu Ukraina järk-järguline okupeerimine ning Süüria režiimi toetamine. Seda ei toimuks, kui Euroopa ja USA oleks tugevad. Euroopa nõrkust näitab kasvõi seegi, kuidas vaatamata sanktsioonidele ostetakse Venemaalt gaasi edasi. Terve Lääne-Euroopa tarbib Venemaa gaasi ja siis mängitakse mingit naljakat sanktsioonide mängu, mis kahjustab eelkõige Ida-Euroopa riike ja mängib neid Venemaa mõjusfääri. Näiteks Soomes on vaikiva kokkuleppe alusel juba antud Eesti ära Venemaale, avalikult seda loomulikult keegi tunnistada ei taha. Soomet külastavad üksteise järel Hiina ja Venemaa liidrid, Eestis ei käi mitte keegi.

Hiinast ja Venemaast on saanud Euroopa ja USA asemel uued maailma valitsejad. See on fakt. Muidu neid Euroopas ja USA-s nii palju ei kirutaks. Miks selline areng eestlaste kahjuks mängib? Sest Hiinal ega Venemaal pole Eesti iseseisvusest sooja ega külma. Pigem mängib Hiina kokku Venemaaga ja on kõigega nõus, mis Venemaa ette võtab. Nii et tegelikkuses on Eesti iseseisvuse kaotus vaid aja küsimus. Millest on mul eestlasena kahju, et see nii läheb, aga ma ei oska sellele probleemile mingit lahendust leida. On selge, et isegi paar tuhat välismaa sõdurit ei suuda Eestit kaitsta mitme miljoni Vene sõduri vastu. Vahekord on lihtsalt nii ebavõrdne. Ja ükski lääneriik Eestisse miljonit sõdurit ei too. Venelased ei pea Eestis oma Valget laeva ootama 50 aastat, see on selge. Ja siis, mu sõbrad, siis tuleb arvete õiendamise tund.

Ma ei imesta, miks paljud Eesti poliitikud nagu Valdo Randpere ja Toomas Hendrik Ilves omale Eestist kaugele uut elamist rajavad. Nad teavad, mida teevad ja ei ole rumalad! Kukuu!

7 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Üks loogikaviga siiski on selles arutluskäigus. Oletame, et Baltikumile pandaks kasvõi geopoliitilisest huvist käpp peale. Aga. Mida tarka peaks VF administratsioon peale hakkama viie miljoni tigeda baltlasega??? Tänapäeva oludes pole stalinlikud meetmed ilmselt siiski enam võimalikud. Ja miljonid rahulolematud, isegi vaenulikud kodanikud on ikkagi paras turvarisk.

Muide Hiina majandus oli kuni 1895. aastani maailma suurim, selles mõttes taastub usa-eelne konfiguratsioon. Ka Tsaari-Venemaa oli küll viimane suur agraarriik, kuid siiski tolleaegse maailma mõistes suur tegija. Jah, Venemaa ja Hiina mängivad kokku ja sellest liidust usa jagu ei saa, see on küll kindel. noh ja eu on juba lihtsalt naljanumber, alkohoolik juncker meenutab ma ei tea keda... janajevit? :D

ühesõnaga, kellele ei meeldi, ostku pilet.

Inno ütles ...

Need baltased lähevad minema ja Saksamaa & Co võtab nad rõõmuga vastu. Venelased saavad omale hulga atraktiivset kinnisvara ja muud nänni, mida kaasa võtta ei saa. Täielik win-win. Ma usun, et EL annab igale minejale veel mingi pearaha kaasa, ca 100 000 euri.

Ma tegelt kardan, et see otsus on väiksemas ringis tehtud juba, nüüd oodatakse sobivat momenti, et see ära vormistada.

Robot, kes tõestas, et pole robot ütles ...

Inno on siin kirjutanud mitmel puhul kui väga vägev ja võimas on vene armee ja kuidas ta tahtmise korral Eesti ikka täiesti laiaks litsuks. On vahel ka endal selline tunne olnud, aga juhtusin täna lugema ühe vene ajaloolase poolt tehtud... ee... raske klassifitseeridagi ütleme analüütilist käsitlust mis siis oleks kui venelased oleks sakslastega üksi sõdinud. Kohustuslik lugemine kõikidele mõtlevatele indiviididele.

http://arvamus.postimees.ee/4115717/mark-solonin-kes-siiski-voitis-hitlerit

Inno ütles ...

Ometi oli ameeriklastel junn jahe pärast Pearl Harbour'it, kus praktiliselt kogu USA sõjalaevastik mõne tunniga merre ära uputati. Siis sündis kähku otsus hakata venkusid toetama.

Anonüümne ütles ...

Ennustaja Edgar ennustas juba 5 aastat tagasi et tuleb Euro-Rubel.

Anonüümne Robot, kes tõestas, et pole robot ütles ...

@Inno -- Kui Sa seda Pearl Harbouri tausta ja ajalugu natuke lähemalt viitsiksid vaadata, siis saaksid Sa teada, et ameeriklaste jõustruktuurid provotseerisid jaapanlasi meelega ja pigistasid neid nagu jaksasid. Jaapanlased ründasid Pearl Harbourit kuna varasemalt USA kehtestatud kütuseembargo tõttu oleksid jaapanlased otsa saanud nii või teisiti. Ameeriklaste laiem avalikkus ei oodanud Pearl Harbourit kuna avalike kalkulatsioonide kohaselt oleks midagi sellist võrdunud enesetapuga Jaapani jaoks, aga nagu sõda näitas, siis Jaapanil polnud enesetapustrateegia kasutamise vastu mitte midagi (kamikaze jne).

Mis venelaste valgesse laeva puutub, siis mina olen viimasel ajal venekeelset delfit lugema hakanud ja mulle tundub, et valge laeva asemel juhtub see, et eestlased lasevad kohalikud venelased ise vabatahtlikult juhtivatele kohtadele, sest see lollus ja vaimunõtrus, mis siinse eesti rahvusest niinimetatud eliidi koljualuseid täidab on ikka päris kohutav. Ma ei tea, mis meil siin täpselt juhtunud on ja kas siin mängus ka idanaabrite psühholoogiline sõda, aga minu arust on terve Eesti viimase paari aastaga justkui nõdrameelseks muutunud.

Inno ütles ...

Lasevad nad jee! Ma arvan, et ligi 1% Eesti SKP-st kulub juba praegu puhtalt venelaste eemalehoidmise peale ja see protsent pigem suureneb kui väheneb. Venemaa vaatab lihtsalt vana indiaanlase kombel kõrvalt, kuidas Eesti end surnuks kurnab. Samasugust kurnamise taktikat kasutas Venemaa võitluses Napoleoni ja Hitleri vägedega.