kolmapäev, 31. mai 2017

Inimeste kadumise põhjus - Eesti müütab oma rahvast

Eestlased ei küsinud geeniprojekti kohta ühtegi küsimust. Väljavõte Guardiani artiklist 2000. aastal.

Aastal 2000, kui Eesti hakkas geeniprojekti kaudu müüma oma inimeste terviseandmeid, siis imestati Läänes, et Eestis inimesed sellega kohe nõus olid. Juba siis kerkisid üles küsimused nagu andmete kuritarvitamine. Seetõttu on paljudes riikides geeniandmete kogumine keelatud.

Nüüd müüakse Eesti inimeste terviseandmeid edasi nn hämaras võrgus ehk dark web. See on osa internetist, väidetavalt koguni suurem osa, kuhu tavalise veebi ja otsingu abil ei pääse. Selleks tuleb arvutisse intallida spetsiaalne turvaline lehitseja Tor Browser. Ja seal avaneb hoopis teine maailm, kus kaubeldakse relvade, narkootikumide, dokumentide, krediitkaardiandmete, alaealiste laste, inimese organite ja palju muuga. Lisaks saab osta Eesti inimeste terviseandmeid. Neid, mida geeniprojekti käigus koguti ja mille abil on võimalik endale soovi korral mõni sobiv organ muretseda.

Sisuliselt müüb Eesti geeniprojekti kaudu jupikaupa oma rahvast. See on põhjus, miks Eestist on viimasel ajal hakanud kaduma erakordselt palju inimesi, eriti noori.

Terviseandmed on olnud Eestis kaitseta. Sellest annab tunnistust asjaolu, et e-tervise andmeid hakati korralikult turvama alles käesoleva aasta kevadel.

Eestis on kombeks e-tervist võrrelda e-hääletusega, et need on justkui samasugused asjad. Et kui toimub andmevargus, siis süsteemi timmitakse järgmiseks korraks paremaks. Kohvik juhib samas Eesti otsustajate tähelepanu asjaolule, et erinevalt valimistest, mis toimuvad korduvalt on inimesele antud ainult üks elu ja üks komplekt organeid. Kui inimese andmed satuvad kurjategijate kätte ja inimeselt organid välja võetakse, siis järgmist võimalust selle inimese jaoks enam ei tule.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

eestlastele sülita kasvõi näkku - need mõtlevad ikka, et jumala vihmake sajab. nimeta seda innovatsiooniks, siis kiidavad veel takka.
midagi sellist pole enne näinud.