esmaspäev, 15. mai 2017

Inno pakub välja geniaalse plaani: Isamaa 3.0

Väljavõte Delfi veebist.

Ma kehastan end hetkeks selliseks Ansipi-taoliseks karjäärikommunistiks, kes paarkümmend aastat tagasi rääkis, kuidas kohe-kohe tuleb kommunism, aga kui see ei tulnud ja kõik perse läks, siis hakkas kõige suuremaks isamaalaseks, keda siinmail nähtud. Ning lubas Eesti viia 15 aastaga 5 Euroopa rikkama hulka, aga kui kõik aru said, et seegi oli puhas bluff, siis sokutas end hea palga peale 60 000 eurot kuus. Ja istub seal nagu kännuämblik, mõistust pole palju vaja, peaasi et veidi jutt jookseb. Tänu temale läks terves Euroopas keskmise helistaja mobiili kasutamine mitu eurot kuus kallimaks. Aga see ongi Euroopa stiil - teha mingi sitt valmis ja siis kiita, et parim asi maailmas. Pole ime, et Euroopa majandus on kõige kehvem kogu maailmas. Economisti statistika külgi on häbi vaadata.

Aga olgu. Tegelikult ma tahtsin niimoodi, end selliseks süüdimatuks Ansipiks tinistades pakkuda välja veel uhkema idee, samalaadse, millega tuli välja IRL-i nüüd juba endine esimees Margus Tsahkna - Isamaa 3.0. Ma ei mäleta täpselt, mida see Isamaa 2.0 pidi tähendama, vist kahte miljonit eestlast, aga mina pakun kohe kolm. Kolm miljonit! Kust ma selle summa võtan? Aga sealtsamast, kust Tsahkna võttis kaks miljonit - lambist. Sest vahet pole, see on samasugune süüdimatu udu nagu kommunism või viie rikkama hulka jõudmine. Ja nii nagu kommunismi ajal, nii nagu nüüd vajub eesti rahvas üha suuremasse vaesusse, sest ilusate sõnade varjus käib hirmus varastamine. Aga niisama vaene olla ja varastamist pealt vaadata on teadupärast kuradima sitt, seetõttu on parem olla vaene trummipõrina saatel. Ostes ja tulistades sõjakisa saatel polügoonil kümnete viisi tankitõrjerakette, millest igaüks maksab 40 000 eurot. Raketid tulevad Ameerika onudelt ja kaitsekulutuste tase viimase peal!

Ma pakun siis välja plaani Isamaa 3.0. Ja muidugi selle rikkuse ka! Eesti saab, ütleme, 10 aastaga Euroopa kõige rikkamaks. Ja eestlaste arv on siis 3 miljonit. Et kuidas või? Aga nii, hopp, niimoodi saab. Uskuge mind nüüd, palun, eesti rahvas, valijad. Pliiz!

Miks see plaan veel hea on? Sest see on täiesti absurdne. Ja sellisena geniaalne! Tegelt saavad kõik aru, et Eesti on omadega täiesti pekkis, nii nagu Ukraina või Läti, eestlaste arv kukub kivina, aga vahet pole, ilusat loba võib ikka ajada. Kui seda ka pole, siis on ju veel õudsam. Isegi Titanic läks põhja orkestrimuusika saatel.

Nii et 3 miljonit eestlast 10 aastaga ja siis veel Euroopa kõige rikkam ka! Ja proovige öelda, et pole midagi lubatud!

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Võta oma rohud ära juba.

Anonüümne ütles ...

Seedril on ju ehtne surnumatja nägu peas. Matab poliitilist laipa - IRLi.

Anonüümne ütles ...

Titanicu kaptenisillalt:
"Jäämägi juba paistab! Täiskäik edasi! Avanti popolo!" :DD