esmaspäev, 15. mai 2017

Johhaidii: vangla annab Eestis kindluse!

Beebilõust põhjendab vangi mineku soovi kindluse vajadusega, väljavõte Delfi veebist.

Ma olen varem mõelnud, miks noored mehed pärast vangist tulekut kohe kuritegusid toime panevad. Et mis on asja point? Ja nüüd ütleb Beebilõust selle välja: Vanglas on vähemalt mingi kindlus elul.

Tõepoolest, kui arvestada, et ühe vangi ülalpidamine maksab ligi 1000 eurot kuus, seal on prii toit ja eluase, siis on vangla paljude jaoks parem variant kui kusagil miinimumpalga peal ilma õige eluasemeta vireleda. Tegelikult ei saa noor inimene miinimumpalgaga, see on 398.46 eurot kätte Eestis hakkama. Kui teha füüsilist tööd välitingimustes, kulub toidu peale juba vähemalt 20 eurot päevas, see on 600 eurot kuus. Pluss veel eluase, riided ja kinos-teatris tahaks ka käia või raamatuid lugeda. Kulub vähemalt 1000 eurot kuus. Sellest võib Eestis ainult unistada. UNISTADA!!!! Noortele ei maksta rohkem kui miinimumpalka, hea kui üldse tööd saab. Töötutoetus on täiesti häbiväärne 130 eurot kuus.

Teiselt poolt näitab see, kui perses on elu Eestis, kui inimesed sooritavad kuritegusid selleks, et saada vangla toidule ja öömajale. Pole siis ime, et pereisad saavad tänaval peksa laste silme all, sest isa sattus olema juhuslikult see inimene, kelle abil keegi tahtis vangla toidule pääseda.

Elu armetust näitab ka see, et kui vangi ülalpidamiseks kulutatakse ligi 1000 eurot kuus, siis näiteks lapsetoetus on ainult närused 45 eurot kuus. Täielik perse on see Eesti Vabariik. 25 aastaga on ehitatud üles üks SUUR PERSE.

Ma ise ei poe millegi taha varju: tunnistan ausalt, et olen ise selle SUURE PERSE ehitamisel innukalt kaasa löönud ja sellele takka kiitnud, sest nii on kombeks.

Mulle on Eestis juba korduvalt öeldud, et olen mõttetu parasiit, kuna mul pole tööd ja mul on erivajadusega laps. Õige! Kallid eestlased, ma ei jää Teid kauaks piinama. Lahkun esimesel võimalusel mujale, kus lapsed pole koorem ja minimaalse palga eest saab kõhu täis süüa. Ma tean, et selliseid kohti on olemas. Saan aru, et kõigil on raske ja töötud on suur koorem. Samas töötule ja erivajadusega lapsele ette nähtud sandikopikatega nagunii hakkama ei saa. Koos lapsega vanglasse prii toidu ja öömaja peale ka minna ei saa. Ma olen lubanud osaleda sügisel kohalikel valimistel. Täidan oma lubaduse. Ent ma tean, et ei suuda valimistel võistelda rahameestega, kellel on suured huvid mängus. Ma küll tahaksin midagi muuta, ära teha, aga rahameeste soov on veel kokku kraapida mis kraapida annab, sest nemad saavad ka aru, et lõpp on lähedal. Seda näitab Rail Baltica üle pea arendamine. Summad on juba kokku lepitud, kes kui palju saab. Riigi paljaks varastamine on muutunud eesmärgiks omaette. Tulemus on käega katsutav. Eestis sõda küll pole nagu Ukrainas, aga seda pole vajagi: maapiirkonnad on niisamagi päris tühjaks jäänud. Keegi ei taha jääda viimaseks, kes tule kustutab. Ma tahaksin midagi muuta, aga ma kardan, et see pole enam minu võimuses.

9 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Pista oma rusikas sinna PERSE siis. Ja nüüd pista pea ka sinna kõrvale!

*täitsa p.tsis, kui nõme üks inimene suudab olla!

Inno ütles ...

Kui see enam midagi päästab :D

Anonüümne ütles ...

Sa ei suuda valimistel teistega konkureerida mitte raha puudumise vaid oma räpase mineviku pärast. Oma kodumaa vihkamine, presidendikandidaatide mõnitamine ja kohtulikult karistatud olemine ei tule kah just kasuks.

Anonüümne ütles ...

Ikka päästab. Siis on sul suu värsket sitta täis ja me ei pea su möla rohkem kuulama.

Inno ütles ...

19:40-le: ma kahtlustan, et minusuguseid on päris palju, nii et saan endasuguseid esindada. :) Aga selles kodumaa asjas olen eri meelt, sest totalitaarsetes režiimides on valitsus võrdsustatud riigiga, aga Eestis see veel ametlikult nii pole. Ma olen korduvalt märkinud, et ma vihkan seda valitsust, mitte kodumaad.

Inno ütles ...

19:42-le: ausõna, keegi ei käsi sul siin käia. Oled vaba. Täna ilus õhtu, tee väike ring ümber oma hurtsiku.

Anonüümne ütles ...

Peab vist tegema midagi, et kõigil eestlastel oleks veel raskem, siis neil ei jääks aega viriseda, ussitada ega verbaalselt üksteise kõrisid närida. Noh vähemalt selline teooria.

aga eks see va eesli sabariik on sabaaluse ehk perse moodi küll.

Anonüümne ütles ...

Juba tehtud. Istungi nüüd terrassil, kuulan linnulaulu ja joon värsketest nurmenukkudest keedetud teed. Hurtsikuks ma oma maja küll ei nimetaks, sa väike kade sitapea :). Mine hüppa naise ja lapsekestega voodikesel parem (ja pane kile alla, et sitaseks ei teeks).

Triin ütles ...

Ei ole ju lastetoetus 45€.
1. laps 50€.
2. laps ka 50€.
3. lapsest alates 100€.
1. juulist 3+ laste arvuga peredes lisatoetus 300€, 7+ laste arvuga peredes lisaraha 500€.

Ole õnnelik, et antakse igakuiselt lastetoetust. Paljudes riikides seda pole.