pühapäev, 7. mai 2017

Kuidas Roosi meid kasvatab



Mallukas kirjutas hambapesust ja sellest, et väga raske on last hambaid pesema panna. Meil on vastupidi. Meil on Roosi see, kes meile igal hommikul ja õhtul meelde tuletab, et tuleb hambaid pesta :). „Amma, amma!” käsutab Roosi ja jookseb ise vannituppa, nõuab oma harja ja pastat ning hakkab ise usinasti oma hambaid harjama. Vähe sellest! Mitte ainult ei harja oma hambaid, vaid nõuab, et ka meie koos temaga oma hambaid harjaks. Roosi teab täpselt, milline hari kelle oma on, ja tahab, et kõik oma harja ka korrapäraselt kasutaks. Ma ei mäletagi, millal tal see hambapesemise vaimustus tekkis, aga juba tükk aega tagasi. Ja ma ei mäleta ühtegi korda, mil ta oleks hammaste pesemise suhtes tõrksust üles näidanud. Vastupidi, Roosi poolest võiks hambaid pesta mitu korda päevas :).

Teine asi, mida ma tema puhul imestan, on see, kui rõõmsalt ta kalamaksaõli võtab. Näitab ise näpuga pudeli peale ja nõuab, et talle seda antaks. Inno ütleb, et tema ei ole varem sellist last näinud, kes nii ilusti kalamaksaõli võtaks kui Roosi :). Roosi on meil üldse tervisliku eluviisi pooldaja. Juba Portugalis armastas ta väga rohelist salatit ning ka siin, Eestis, jätkub sama trend. Pean temaga kaks-kolm korda päevas köögis rohelist salatit tegemas käima. Roosi ütleb, mida sinna sisse panna (salat, tomat, kurk, sibul jne), ja mina siis lõigun ja panen. Seejärel viib Roosi salatikausi issile ja nõuab, et issi seda koos temaga sööks. Ja Inno peab siis koos temaga seda salatit sööma. Nii kaks-kolm korda päevas. On ka tervislikule toitumisrežiimile üle viidud.

Ma ütleks, et Roosi on meile väga hästi mõjunud. Tänu temale oleme hakanud korralikult hambaid pesema, iga päev kalamaksaõli võtma ja mitu korda päevas rohelist salatit sööma :D.

Ülal pildil: Roosi oli juba Portugalis suur salatisõber. Võis korraga terve vaagnatäie rohelist salatit ära süüa.

6 kommentaari:

olge ise ka tublid ütles ...

Study Proves Unvaccinated Children Are Healthier

Anonüümne ütles ...

Seda kõike (v.a kalamaksaõli) oleksite võind ilma lapseta ja nagu teha mu meelest.

Irja ütles ...

Parem hilja kui mitte kunagi :)
Tänu Roosile õpime ehk ka muid häid ja kasulikke asju selgeks :)))

ann ütles ...

Pojale on ka algusest peale hambapesu meeldinud, õnneks. Ja salatit ja värki sööb ka. Söömist on küll vahel tahtnud saboteerida issi, kes tassib kommikoti koju, tahab kangesti hea olla ega viitsi meelde jätta, et lapsele ei pakuta kommi enne sööki, vaid ikka pärast sööki.

Meil ei tuleks see "emme läheb tööle, issi jääb koju" kõne allagi - lapsed oleks igasugu maiustusi täis söödetud jms. probleemid :P

Irja ütles ...

Minu isa oli ka selline, et kui töölt koju tuli, siis ulatas mulle juba ukse pealt šokolaadi :). Ma olen seda meelt, et elus peab valitsema tasakaal ja kõiki lõbustusi ei tohi lapselt ka ära võtta. Vahel peab magusat süüa saama, aga hambapesu ei tohi ka unustada. Meil on šokolaadid ja kommid vabalt saadaval, Roosi käeulatuses, aga tema nende vastu suuremat huvi ei tunne. Vahel paar kommi sööb, aga enamasti meeldib talle lihtsalt komme paberist lahti harutada ja teistele pakkuda, öeldes lahkesti: „Söö, söö!” :D Ma pean lihtsalt vaatama, et ta Juulile kogu kommipakki sisse ei söödaks, sest Juulike sööks meil hea meelega kõik kommid ära, mis talle ette antakse :).

ann ütles ...

Ma pidasin silmas seda, et magus on suurepärane isu äravõtja - kui laps ikka enne sööki komme või shokolaadi täis sööta, pole ime, kui söögilauas seda isukest enam salati jm. söömiseks ei jätku.

Komm meelelahutusena tulgu ikka pärast sööki - siis ei ole hammaste pärast ka nii suurt muret, kuna hambad on muud toitu süües niikuini juba toiduga kokku puutunud ning see komm ei tee olukorda suus suurt hullemaks. Söögivaheajal (x tundi, kus midagi ei sööda) saab hambaemail toiduga kokkupuutest puhata. Ka mahlad (kui neid antakse) söögiajal.