kolmapäev, 31. mai 2017

Mis värk Võrus käib, et purjuspäi roolist tabatud keskerakondlane siiamaani volikogus istub? Pommionu Jüri Luik seletab asjad lahti

Võrukad ei mõista, kuidas saab purjuspäi ametiauto roolist tabatud keskerakondlane Jüri Miks siiamaani volikogus istuda ja Võru Vee juhiks olla. Et kas häbi ei ole või kuidas. Ja kas koalitsioonikaaslased sotsid ja VVV (Võru Väärib Võimekust) kiidavad säändse asja tõesti heaks. Kohvik palus legendaarsel Pommionul ehk Jüri Luigel asja kommenteerida. Jüri arvamus on järgmine:

VÕRU VÄRK

Hea, kui lisaks poliitilistele keerutamistele on ka keegi, kes osutub Võrus nn lakmuspaberiks. Ja selleks osutus Keskerakonna nimekirjas kandideerinud kodanik Jüri Miks, kes poliitilise kokkuleppe alusel asus Võru Vesi etteotsa. Juba tookord tekitas küsimusi Miksi endine kriminaalkaristus (väidetavalt seotus prostitutsiooniga), aga võimuliidu kokkuklopsimise huvides ei saanud  kassi värvi valida. 

Nüüd aga kujunes olukord, kus Miks tabati kriminaalse joobega ametiauto roolist ja otsuse jõustumisel peaks ta lahkuma nii volikogust kui Võru Vee juhi kohalt. Kui algul oli loota normaalset arengut, et Miks astub Võru Vee kohalt tagasi (ehk võtab poliitilise vastutuse), siis 24ndal tunnil võttis Miks avalduse tagasi ja jätkab nagu õige mees kunagi. Selgus, et sotsid ja valimisliit VVV esitasid küll Keskerakonnale Miksi tagasikutsumise nõude, kuid võim on nii magus, et Andres Visnapuu volikogu esimehena (ja ka Keskerakonna kohaliku fraktsiooni  juhina) ei saanud seda lubada, kuna Miksi asendusliige volikogusse poleks tema taktikepile allunud ja koalitsioon oleks läinud lõhki. 

No hunt selle Keskerakonnaga, sest lisaks võimule on ka ahnusel suured silmad (Visnapuu rabas endale lausa kaks kohta ja kaks palka (Taristuhalduse juht ja volikogu esimees), aga tänu uuele valimisliidule ning Miksi saabuvale väljalangemisele on kesikute valimistulemus ilmselt nutusem kui varem. AGA vahetult enne valimisi näitasid nii valimisliit VVV kui sotsid oma tõelist nägu ja vilistasid poliitilisele aatelisusele, ning võimule jäämise eest kannatatakse kesikute ultimaatum ilusti ära. 

Kurat, paar kuud on jäänud järgmiste valimisteni ja mina küll oleks poliitkapitali nimel selja sirgeks löönud ja kasvõi võimust loobunud. Välja aga käidi poliitilised konstruktsioonid suurtest hüvitistest ja kompensatsioonidest. Lühidalt --- täielik  loba, et aga pirukast kinni hoida. Minu seisukohalt on see muidugi hea, sest see just vahetult enne valimisi sõnum valijatele, et vajadusel  ollakse igasugu sigadustega nõus. Ja kui siia juurde veel liita sotside muud prohmakad (kurikuulus raudtee projekt, kooseluseaduse tühistamisest keeldumine, alkoholiaktsiis, mis kingib miljoneid Lätile ja on juba suretanud mitmed väikepoed ka meie regioonis, migratsiooni peatamisest keeldumine jne jne), on ka sotside kohalik häältesaak nutune. 

Et seekord  kurikuulus Luige Teataja ilmub, on 100 % kindel, ja kuigi rahvas kipub paljud asjad unustama, hoolitseb vähemalt Luige Teataja koihalikku elu-olu häirivate asjade meeldetuletamise eest ka vahetult enne valimispäevi.


Erilise tähelepanuga jälgin nüüd Miksi vingerdamist, sest ta peab olema suur võlur. Sest kui otsus jõustub, lüüakse ta volikogust minema . Seadus aga ei keela tal uuesti kandideerida. Kui aga kohtuotsus venib kasvõi päev pärast valimistulemuste väljakuulutamist, on talle ka järgmine volikogu suletud.

Kommentaare ei ole: