laupäev, 13. mai 2017

Selliseid maju võiks Eestis ehitada peredele

Üks maja Võrumaal.

Selliseid maju võiks Eestis ehitada peredele looduskaunitesse kohtadesse, et uus põlvkond eestlasi kasvaks üles puhtas keskkonnas ja loominguliselt inspireerivates paikades.

Neile, kes ütlevad, et inimestele ei peaks maju ehitama, ütlen seda, et miks siis peaks ehitama inimestele maanteid ja raudteid või isegi koole ja lasteaedu, sest igaüks saab omale ise tee, kooli või lasteaia ehitada, kui on tahtmist ja pealehakkamist.

Isetegemine on küll tore asi ja väärib igati tunnustamist, aga küsimus on selles, kas isetegemisel on alati mõtet ja mis on sellise isetegemise hind. Kas see ei lähe lõpuks rahva jaoks liiga kalliks?! Kui näiteks riik tellib korraga 1000 peremaja, saab need vähemalt poole odavamalt kätte võrreldes sellega kui iga pere hakkaks neid algusest lõpuni ise ehitama. Riik ongi loodud selleks, et iga inimene ei peaks teatud asju põlve otsas ise tegema, vaid saab ühiselt ja paremini.

Või mis?!

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

No kui riik telliks hea hinnaga ja sa selle maja ise välja ostaks, siis oleks kõik ok. Aga lihtsalt niisama teile maja anda? Mismõttes? Nagu kogu ülalpidamine olgu riigi poolt või? Mis siis vanemate ülesandeks jääb, kas voodis hüppamine?

Inno ütles ...

Ma ei räägi, et niisama peaks andma. Riik võiks valmis ehitada ja anda üürile, või siis müüa järelmaksuga.

Anonüümne ütles ...

Päikese pool peaks majal terrass olema, mitte varjus.Eestis on niisugune kliima, et üleliia kuuma päikest pole kunagi. Kuid kevadel oleks seal hea istuda,kohvi juua ja võileibu süüa kasvõi praeguse ilmaga,lühikeses t-särgis ja lasta päikesel oma nahka paitada.Põhja pool kus vilu ja vaid 12 kraadi sooja ei tule mõnulemisest midagi välja, pane kasvõi vatijope selga.