laupäev, 13. mai 2017

Sõda isade vastu

Väljavõte Delfi veebist.

Eesti isa-diskursus on praegu selline, et isadest on lubatud rääkida head ainult isadepäeval. Siis halatakse, et isad on Eestis haiged ja surevad noorelt. Ülejäänud ajal käib üks suur isade-peks. Üleüldine sõda isade vastu. Küll nad on saamatud, küll vägivaldsed, siis jälle tuhvlialused, küll on neil raha vähe, ei ole neil õiget tööd ega välimust. Kord on häda, et isad lastega ei tegele ja siis jälle, et tahavad lapsi liiga palju enda juurde. Mis isasid puudutab, siis kõik on halb.

Mikrotasandil käib asi nii, et võetakse ette üks isa ja kukutakse teda lihtsalt klohmima. Ning antakse mõnuga. Üleriiklikult. Pesueht isade kiusamine, käib päevad läbi ja kõik vaatavad mõmisedes pealt.

Kaua selline asi veel Eestis kestab, ma küsin?!

19 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ise olete ju igasuguse vägivalla vastu? Kas Võrno siis tohib vägivallatseda teie meelest? Milline kahepalgelisus!

Anonüümne ütles ...

Vägivallatsejatele tulebki vastu hakata ja nad paljastada. Ise olete nii öelnud ju?!?

Inno ütles ...

Võrno käis missioonil, oli Eesti eest väljas, riskis oma eluga. Ta sai psühhotrauma nagu kõik teised sõjas käinud mehed. Teda peaks aitama, mitte peksma. Või mis tema avalik poomine asja paremaks teeb?

Anonüümne ütles ...

Kui sai psühhotrauma, siis otsigu abi mitte ärgu peksku naist! Kurat, täismees ei saa nüüd ise abi küsitud! Kusjuures missioonil käinutele on see abi olemas, viitsitagu vaid küsida.

Aga teie olete väga kahepalgelised. Kindlasti oli ka su eksil psühhotrauma, aga teda materdasid nii mis jaksasid ja siiani veel materdad?

Anonüümne ütles ...

Võrnot pekstakse meedias ikka sellepärast, et ta ekre nimekirjas kandideerib. eesti meedia on selles mõttes sama ideoloogia kandja nagu usa meedia, mis alatasa Trumpi sõimab.

Anonüümne ütles ...

See on täiesti ebausutav lugu ja kindlasti politiseeritud eesmärkiga. Kui too naine väidab, et kannatas aastaid vaimse vägivalla käes, siis miks ta midagi ette ei võtnud? Oleks ju saanud rääkida ja selgitada mehele oma seisukohti. Miks ründas alatult siis, kui mees oli tulnud EESTI RIIKI kaitsmast ja kergelt haavatav? Nüüd istub meelega kuskil väikeses korteris ja teeskleb vaest, saaks ainult mehelt viimasegi sisse nõuda! Me oleme kõik Võrnot televiisorist näinud, paljud tunnevad teda tõenäoliselt paremini kui omaenda sugulasi, keda kohtab palju harvem. Ta ei meenuta mitte ühestki otsast retsi. Vastupidi. Sarmantne, galantne, kõigi vastu viisakas. Totaalne poriloopimine.

Anonüümne ütles ...

Võrno ei käinud sõjas,vaid passis kasarmus. Et tegemist võib olla ka lähisuhtes vägivaldse inimesega, see mulje oli ilmselt juba ammu paljudel. Intervjuu ainult kinnitas seda. Kui tegemist on haige inimesega, siis ta muidugi vajab ravi. Sellegipoolest peab koduvägivallast avalikult rääkima. Kahjuks tundub intervjuu põhjal ka, et ta eksnaine on siiani traumeeritud.

Anonüümne ütles ...

Sa ikka oled seda raamatut lugenud? Võrno oli enne "sõjas" käimist peast psühhotrauma.

Anonüümne ütles ...

Olen Innoga sama meelt. Raamatu tagakaanel on Viilma väike kirjutis selle kohta et Afganistani sõdurite psüühika eest ei kanna tegelikult keegi hoolt. Ka Võrno mainib oma raamatus, et sealne kaplan, kelle ülesandeks oleks hoolt kanda sõdurite hingeelu eest, istus vaid päevade viisi vaid arvutis ning tellis Amazonast omale kaupa ning mõtles rohkem oma ehitatava maja peale kui sõdurite hingeelu peale.

Anonüümne ütles ...

Mnjaaa, no mis seal's kosta. Minu laps käis Võrno lapsega samas lasteaia rühmas. Selle nelja aasta jooksul nägin härra isa täpselt ühel lasteaia peol osalemas. Ja neid pidusid organiseeriti seal ikka ohtralt... Lapse tõi ja viis ka 99% juhtudest Häli. Sestap oli ikka kummaline lugeda ajakirjandusest tema sõnavõtte laste kasvatamisest.... Ennast polnud lapse jaoks tähtsatel sündmustel olemaski.

Anonüümne ütles ...

Artiklist tuleb välja, et see mees oli vaimselt vägivaldne juba ammu enne missiooni. Ja vägivallale pole õigustust, oled sa ise öelnud. Mingi depressioon ja trauma ei vabanda seda.
Muide Inno- see tubli naine lahkus suhtest koos lastega, mitte ei jätnud neid maha nagu sina!

Inno ütles ...

Artiklist ei tule mingit vägivaldsust välja.

Anonüümne ütles ...

Loe raamatut ja siis kuku sõna võtma! Ja muide, Võrno ei riskinud missioonil eluga, istus ainult baasis ja vingus. Ja muide, ta läks sinna vabatahtlikult. Mees on vaimselt ebastabiilne, seda teab igaüks, kes on temaga kokku puutunud. Kes tahab, uskugu muhedat nägu teleekraanil. Võrno ebastabiilisust näitab juba tema lakkamatu soov pildil olla, hüpata ühelt pildilt teisele, ehtides ennast mis tahes mundritega, et jumala pärast ikka teistest eristuda. Paras paar Evelin Ilvesega.

Anonüümne ütles ...

Vaimne vägivald on samuti vägivald, ise oled seda siin öelnud!
Kui pereliikmete diivanile sundimine mingi filmi vaatamiseks või naisele kontrollküsimuste esitamine kontrollimaks, et ta sind tähelepanelikult kuulas pole vaimne vägivald, siis mis see on? Raha mitteandmine laste tarbeks? Valetamine?

Minu meelest esined sa siin Võrno poolt vaid seetõttu, et nimetatud artikli autor on Ingrid. See ei mahu sulle hinge, eks :) Et Ingrid kirjutab loetavaid artkleid ja sina kribad siin blogikeses.

ann ütles ...

Kui ma nüüd ütlen, mis tunde on mul tekitanud Võrnoga tehtud intervjuude vaatamine suvalise televaatajana, siis... šarmantsuse ja muheduse alt kumab läbi mingi konfliktsus, "kerge selle inimesega läbi saada ilmselt ei ole" mõte on peast läbi käinud küll.

Anonüümne ütles ...

10:27, tõsiselt räägid või? Et kui teleekraanilt jätab šarmantse mulje siis kohe nii ongi? Kas sa enam naiivsem ei suuda olla või?

Anonüümne ütles ...

Sai trauma...1x käis baasist väljas.Nali! Kui närve pole, ei tasu missioonile trügida. Aga eks kuulsusejanu paneb igasugu asju tegema.
Minu kaasa on 2x missioonil käinud, pole mina ega lapsed kordagi tundnud ei füüsilist ega vaimset vägivalda.

Anonüümne ütles ...

Väidetavalt istus Võrno missioonil olles peamiselt baasis ja kandis seal ka kuulivesti - nii ettevaatlikult habras oli. Kui baasist väljas käis, kulus teiste energia tema turvamisele ja lohutamisele, mitte tegelike ülesannete täitmisele.

Inno ütles ...

Kõik inimesed pole ühesugused ja mõnel avalduvad stressi mõjud hiljem, isegi mitme aasta pärast. Aga kellelgi ei jää need avaldumata. Sõda mõjutab absoluutselt kõiki.