esmaspäev, 22. mai 2017

Soome lastevolinik kaitseb aktiivselt laste õigusi, aga Eestis?

Väljavõte eestinen.fi veebist.

Soome info portaal eestinen.fi vahendab uudist, kuidas Soome lastevolinik kaitseb aktiivselt laste õigusi. Aga miks Eestis midagi sellist ei toimu, kuigi probleemid on samad? Ma pole veel kuulnud, et Eesti lastevolinik arutaks olulisi lastega seotud probleeme ja neid lahendaks.

Näiteks Soomes on saanud probleemiks, et välismaalased saadavad oma lapsi vastu nende tahtmist Soomest minema. Sarnane asi puudutab ka Soomes elavaid eesti peresid. Aga veel hullem on asi näiteks Somaalia päritolu lastega, keda saadetakse Somaaliasse koguni abielluma. Lapsed kannatavad, asjast ollakse teadlikud, aga mitte midagi ei muutu. Välismaale saadetud lapsed hakkavad seal jooma ja narkootikume tarvitama ning neil tekivad probleemid pärast Soome naasmist.

Eestis toimub sama asi, kus immigrandid saadavad oma lapsi minema. Lisaks on Eestis muud probleemid: väga paljudel lastel puuduvad kodus pesemisvõimalused ja veega tualetid, paljud lapsed peavad taluma nälga, aga mitte keegi ei sekku. Eesti lasteombudsman on küll olemas, aga istub nagu mömm ja mitte midagi ei tee. Vähemalt pole kuulda olnud, et ta midagi teeks.

Soome lasteombudsman võtab pidevalt aktiivselt sõna lastega seotud probleemidega seoses, Eestis on lapsed täiesti kaitseta. Eest riigis toimub massiivne laste õigustel tallamine, lapsi võõrutatakse vanematest ja mitte keegi ei sekku. Reaalsus on see, et mitte keegi ei kaitse Eestis lapsi ja nende õigusi.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kui laste vanemad ise sünnitavad nad sellisesse koju, kus pole vett, peldikut ega süüa, siis mida see ombudsman tegema peaks? Lapsed tuleks ära võtta ja mõlemad vanemad sundsteriliseerida, aga see ju teile ei meeldiks, kuna olete ise ka selle protseduuri kandidaadid. Ma mõtlen Juulile, keda te häbenete ja imepisikeses kärus hoiate ja mul tuleb nutt peale. A teie mölisete siin selle asrmel, et lapsele paremat elu pakkuda. Ja ei ole meie süüdi, et Inno töötu! Töötu on ta, kuna on ajukääbik ja laisk kui porilane ja pigem lamab nâljasena voodis kui töötab.

Anonüümne ütles ...

Selline on Eesti rahva mentaliteet:

http://kasulik.delfi.ee/news/uudised/14-aastane-puudega-tudruk-vajab-koju-paasemiseks-invalifti-aga-koteriuhistu-pole-majaesise-tostukiga-nous?id=78291478

Ei saa süüdistada vaid poliitikuid, ka nemad on vaid tütred ja pojad - meie endi kasvatatud. Aga Jumal sellist mentaliteeti ei salli.

a.