kolmapäev, 2. august 2017

Eesti on narkosurmade katastroofipiirkond ja keegi ei tee välja?

Eesti juhib ülekaalukalt maailma narkosurmade edetabelit, väljavõte worldlifeexpectancy.com veebist.

Washington Post kirjutab, et USA-s tahetakse välja kuulutada eriolukord seoses narkosurmadega. USA-s sureb narkootikumide kasutamise tagajärjel rohkem inimesi kui tulistamistes ja autoõnnetustes kokku.

Ma vaatasin siis huvi pärast, milline on olukord Eestis ja ennäe - Eesti on selles nimekirjas jõudnud päris maailma tippu, mitte lihtsalt esimese viie hulka, vaid päris tippu ja seda korraliku edumaaga kõigi teiste ees - 10 inimest aastas 100 000 elaniku kohta. Teisel kohal on Lõuna-Aafrika - 8 inimest aastas ja kolmandal kohal USA 7 inimesega aastas.

USA-s peetakse märksa väiksemat numbrit katastroofiks, aga Eestis pole üldse kuulda olnud, et narko mingi probleem oleks. Mis toimub?! Numbrite järgi on Eesti lausa narkosurmade katastroofipiirkond.

5 kommentaari:

Frei ütles ...

Minul nendest nõrga iseloomuga heidikutest kahju pole. Praegu on kõigil raske.
Lisaks on narkomaanid vargad, kes näiteks P-Tallinna aedades ja isegi eramutes teevad "puhastustööd".
Huvitav, milline on venelastest/eestlastest narkarite suhtarv?

See saiti tean juba ammu (alkosurmade suhe on veelgi väljapaistvam) ja sellele viitamine kaob peameedia kommentaariumis kiiresti!

Inno ütles ...

Appi! Alkoholisurmade osa on Eestis tõesti jahmatavalt suur!

Anonüümne ütles ...

Ma olen ise sama mõelnud, et meeletu võitlus käib alko ja magusa vastu, aga narkoteema ei lähe kellelgi korda. Teravik on suunatud täiesti ebaolulisse kohta.

Anonüümne ütles ...

Küsimused:

1. Kas on kindel, et Eestis tehakse narkpo- ja alkosurmadel alati vahet? Kahtlen väga, narkotestid on kallid.
2. Mis surmadeks liigituvad asotsiaalide laki- ja maeitea mis vedelike joomisest saadud surmad?
3. Kuhu liigituvad tenilise piirituse joomisest saadud surmad? Aastaid tagasi oli see suur probleem, mäletate metanoolitragöödiaid, mille üle toonane president Meri irvitas? Vahepeal joodi rämpsu vähem, nüüd juuakse jälle, sest alkohol on Eestis liiga kallis. Samuti liigub salaviin, mis vahepeal kontrolli alla saadi.

Anonüümne ütles ...

Eestlane pole rahvus, vaid diagnoos.