kolmapäev, 2. august 2017

Eesti on tehnoloogia arendamiseks liiga väike?

Apple Pay teenus võimaldab teha makseid mobiiltelefoniga.

Täna tuli uudis, et Apple Pay teenus laieneb aasta lõpuks Soome. Juba aastast 2014 töötab Soomes Google'i vastav teenus Wallet.

Eestis küll uhkustatakse kõva IT-arenguga, aga tegelikkuses on Eesti tehnoloogia arendamiseks liiga väike. Nii näiteks ei tasu Eestisse niipea oodata ei Walletit ega Apple Pay'd.

Soome on samas esirinnas kõikide tehnoloogiate puhul. Apple on maailmas tehnoloogiline liider ja Apple'i rakendused on olnud soomekeelsed juba aastakümneid. Eesti keelt pole siiani Apple'i jaoks olemas.

Eesti ID-kaarti küll kiidetakse ja kunagi lubas selle kaardi eestvedaja Linnar Viik, et see asendab kõiki teisi kaarte. Aga kas asendab? Ikka on rahakott kaarte täis ja neid on rohkem kui kunagi varem. Pärast mobiil-id tulekut on ID-kaart tehnoloogiliselt täiesti tarbetu asi ja tema ainus funktsioon on isikutunnistus. Pole ime, et Eesti ID-kaart ei tööta Apple'i seadmete peal.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Чудак, Эппл Пей уже давно работает в Эстонии с существующими терминалами в магазине. Правда не для владельцев эстонских карт.
Ты тут часто пишешь "даже в России"...
В России уже давно банки позовляют клиентам пользоватся Эппл Пей, Андроид Пэй и так далее. Давно в метро работают безконтактные карты, где даже для маленьких сумм пин код вводить не надо. Почему эстонские банки, ни один!, этого не делают - не знаю, тупые наверно. Или шведы не хотят им на это деньги выделять.