pühapäev, 3. september 2017

Euroopa Liit on Eestis feilinud

Ivan Krastevi raamatu „Pärast Euroopat” valguses võib öelda, et Euroopa Liit, millest nii palju loodeti, on Eestis feilinud.

Kõige suurem kahju on rahvaarvu suur langus, mis on kaasa toonud tervete piirkondade tühjenemise ning sellega seotud vastuseisu nii migrantidele kui homodele. Viimaseid nähakse ohuna rahvuslikule püsimajäämisele.

Rahvaarvu languse taga on aga paradoksaalsel kombel just Euroopa Liit oma avatud uste poliitikaga, mistõttu paljud inimesed on lahkunud. Nüüd aga ähvardab massiline migratsioon need tühjaks jäänud piirkonnad täita uute tulijatega. Kohalike inimeste jaoks on see katastroof, kuna selles nähakse oma kultuuri ja üldse terve pärandi hävimist. Inimesed on nõus pigem sellega, et need piirkonnad jäävadki tühjaks, kui et sinna tulevad elama Aafrika ja Lähis-Ida migrandid.

Nõnda võib öelda, et kuigi Euroopa Liit tuli Eestisse suurte lootustega, on ta valmistanud inimestele suure pettumuse ja olnud üks suur feil. Feil just selles mõttes, et need väärtused, mis Euroopa Liidus on hinnatud ja au sees, on Eestis feilinud - ja selle põhjuseks on seesama Euroopa Liit.

Kommentaare ei ole: